reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
to ja witam z rana i zapalam swiatło:tak::tak:;-)
u nas noc bez zmian:no::no::no:, ja juz ne wiem jak pomóc temu mojemu smykowi:no::no:
ja juz po śniadanku i pora się zberac do pracy
życze wieć miłego dnia

Dzień Dobry mandziula i dzień dobry Lejdis!!

Dzień jest szary i ponury, ale ja w nie najgorszym nastroju, jest fajnie:) Uśmiecham się od rana...czy kogoś zarazić moim dobrym humorem i optymizmem?Uśmiech

Ja wstałam jak zwykle z moim M., zrobiłam mu śniadanie do pracy, wypiłam z nim herbatkę i poleniu****ę ze 2 godzinki, aaaa i dziś czekam na Pana od pralki - nie uwierzycie w nowiuteńkiej pralce wyrwał się kawałek gumy w tej uszczelce gdzie wkłada się i wyjmuje pranie, mój M. twierdzi że musiałam wyjątkowo wyszarpywać pranie.....ehh..to nie jest moja pierwsza pralka i nic się mi nigdy takiego nie przydarzyło, musiała ta guma być już wcześniej uszkodzona w tym miejscu.....M. się najpierw poobrażał, pomilczał i zadzwonił do serwisu, stąd też Pan od pralki mnie dziś odwiedzi:)

Będę tu do Was dziś zaglądała, a tymczasem miłego i optymistycznego poranka życzę!!

mandziula a co Twojemu maleństwu się dzieje, że nie wiesz jak mu pomóc?pewnie pisałaś wcześniej , ale nie doczytałam...

Witam porannie
M. pojechał, Filipciuch w przedszkolu, a my z małym fikaczkiem sami.
Zjadam śniadanie i mam dziś w planach zakupy ciuchowe na poprawę humoru. :sorry2:

Już sama nie wiem czy pisałam czy też nie - w piątek jestem umówiona na usg 4D. :happy: Może się młode ujawni??
karlitka długo trwa to badanie? i czy są jakieś opóźnienia w godzinach tzn. czy jeżeli jestem umówiona na 12.25 to w tych okolicach uda mi się wejść do gabinetu? Tak dopytuję bo jak zawsze przy wizycie w Lbn mam masę spraw do załatwienia i muszę to wszystko jakoś sobie sensownie poukładać.

Fogia kiedy ten wielki dzień???bo coś nie moge namierzyć Cię na watku imieninowo-urodzinowym...
Ściskam Cie mocno i już nie myśl o tych babsztylach:crazy:
Madzienka urodziny mam 16 w przyszłym tygodniu. Dzięki Ci kochana za pamiętnik, zrobiłaś mi nim ogromną przyjemność. Jak przeczytałam swój 5 miesiąc to normalnie się poryczałam. Ze wzruszenia of koz,te hormony są nie do opanowania. :sorry2:

Czy u Was też takie piękne słońce?:rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witamy i my!:-)
U nas tez jagby słonko nieśmiało wychodziło :-)Moze w koncu bedzie ładnie:-)
Wczoraj jak przestało padac wybralismy sie na rodzinny spacer(bo M był w domu) Maks na rowerze smigal, no i była awantura pod blokiem ze chce jeszcze:-) ale było juz po 19 i trzeba było wracac kombinowac kolacje i kapiel wiec odpuscił dopiero w windzie!!!
fogia bardzo przykro że M nie bedzie na urodzinach ale cóz takie zycie:-) ale nie martw się bedzie impreza na BB:-)
Mamy nadzieje,że się dzidzia ujawni:-) Bedziemy czekac w napieciu na wiadomości:-)
maltanka jakby Ci sie nie udało kupic ten podestu w biedronce to moj brat jedzie na wek do Krakowa i bedzie w IKEI i może kupic DWA podesty:-) Super że krzesełko sie sprawdziło i że Hubcio zachwycony ale fakt jest taki ze te zabawki FP sa drogie ale i warte ceny, a jak sie trafi okazje taka w komisie to trzeba korzystac!:-) My tez mamy taki sam stoliczek FP i cały czas jest w uzytku:-)
Madzienka super fotka Juli!!:-)

Sluchajcie tak sobie przypomniałam że anaklim kiedys wspominała,że najprawdopodobniej bedzie we wrzesniu w Lbn moze akurat jest i sie z nami spotka:-) Ma ktos z nią kontakt?

Ostatnia edycja:
maltanka jestem z Czubów, Różana...

szkoda, że nie z Czechowa, ale czytałam na spotkaniowym, że ty dyspozycyjna i z samochodem to możesz nas odwiedzić na placu kiedyś;-)

Hej girls
miałam dziś fatalny dzień. Ciągle wychodzą jakieś nowe newsy co do tego cyrku w pracy, które przechodziłam niedawno. Dziś też dowiedziałam się paru szczególików na ten temat od życzliwych osób. Powiem szczerze, że mam już szczerze dosyć tego wszystkiego, jedyne co czuję do tych ludzi to obrzydzenie.

Poza tym mój M. wyjeżdża jutro do Hiszpanii na całe 2 tygodnie. Jest mi smutno, źle i chce mi się ryczeć. :frown::frown::frown:

fogia tulaski na zmartwienia, a imprezkę urodzinową to my ci taką wyprawimy że hejj:-)

Ciekawe co tam u Justyny czy już jest po i tuli swoje maleństwo

właśnie podejrzewam, że w szpitalu już

Misia często promocje sa w hipermarketach a przed świętami będzie tego mnóstwo...

właśnie, właśnie misia najlepiej w marketach przy świętach takie zabawki:tak:

to ja witam z rana i zapalam swiatło:tak::tak:;-)
u nas noc bez zmian:no::no::no:, ja juz ne wiem jak pomóc temu mojemu smykowi:no::no:

ojej tulaski, a może jak się tak męczy spróbuj czopka przeciwbólowego mu dać:sorry2:

Dzień Dobry mandziula i dzień dobry Lejdis!!

Dzień jest szary i ponury, ale ja w nie najgorszym nastroju, jest fajnie:) Uśmiecham się od rana...czy kogoś zarazić moim dobrym humorem i optymizmem?Uśmiech

:-D:-D:-D martyna aż się zaczęłam śmiać:-)

karlitka długo trwa to badanie? i czy są jakieś opóźnienia w godzinach tzn. czy jeżeli jestem umówiona na 12.25 to w tych okolicach uda mi się wejść do gabinetu? Tak dopytuję bo jak zawsze przy wizycie w Lbn mam masę spraw do załatwienia i muszę to wszystko jakoś sobie sensownie poukładać.

fogia
to czekamy na wieści i obstawiamy czy dziewczynka, czy chłopczyk:-)

maltanka jakby Ci sie nie udało kupic ten podestu w biedronce to moj brat jedzie na wek do Krakowa i bedzie w IKEI i może kupic DWA podesty:-) Super że krzesełko sie sprawdziło i że Hubcio zachwycony ale fakt jest taki ze te zabawki FP sa drogie ale i warte ceny, a jak sie trafi okazje taka w komisie to trzeba korzystac!:-) My tez mamy taki sam stoliczek FP i cały czas jest w uzytku:-)

dzięki jak coś to będę pisać:tak:

a teraz się witam

słońce nareszcie wyszło
młody z zegarkiem w tyłku wstaje o 6.30, ale dzisiaj przyszedł do nas i okupował od rana krzesełko:-) teraz mamy 12 kotów w domu:-D kupiłam mu wczoraj w biedronce, takie zwierzątka były i siedzi i ustawia je już od godziny:tak:

mieliśmy iść na plac, ale coś Jula się nie odzywa, czyżby spała jeszcze:sorry2:

na razie zmykam idziemy na dwór, zajrzę jak młody pójdzie spać:tak:

miłego dzionka życzę

to czekam na PW:sorry2::sorry2::sorry2:;-);-);-)

poszło :-D:-D

u nas dalej hitem jest aktywny stoliczek z FP normalnie bomba :-D:-D

maltanka nie zgodzę się my Gabi kupiliśmy ten stoliczek w leclercu taniej niż na allegro bo była promocja na mikołaki :-D Gabi bawi się nim od 6 miesiąca :-D:-D

marta odlot i przyjemność a tyłek rośnie hehehhe

Fogia duże przytulaski ... szkoda że mieszkasz tak daleko:baffled:
z tym usg zazwyczaj jest o czasie ostatnio było opóźnienie z 15 min bo lekarz się tyle spóźnił
tylko bądz wczesniej bo czasami jet kolejka do rejestracji a najpierw musisz iść do rejestracji wziąć kartę

Madzienka zawsze mnie rozczula ten pamiętnik :happy:

mandziula polecam viburcol albo nurofen w syropku nie męczcie się !!!!

znikam do mojej marudy :tak::tak::tak:
zaraz wypędze ją na dwór i ją wymęczę

Cześć!
Zaczęłyśmy dzie o 7 rano i z całkiem świeżą energią. na szczęście wczoraj wieczorem pozbierałam się ale przegadałam z koleżankami przez telefon ponad 3h. Gabi odkryła że można przeczołgać sie poza granice pokoju i zdobywa przedpokój super duża lustrzana szaba i inne szczegóły, tylko muszę uwazać żeby o kuchni mi sie nie przemknęłą bo drzwi nie mamy:tak:
Kolejne pokłady cierpliwości uaktywniłam i powiedziałam ze jej się nie dam bo ja jestem zodiakalny lew a ona wodnik a upórz i takie zacięcie to nie oje cechy tylko tatusia wiec tatuś ma od jutra urlop do 20IX więc na niego sceduję karmienie butlą. Może dwa uparciuchy łatwiej sie dogadają:-p Swoją drogą dalej kontynuuję niejedzenie słodyczy, jestem dumna ze swojej konsekwencji:-) Moze suwaczek sobie zrobię:-D:-D
U nas już tydzień grzeją super jest w ciepłym domku!
mandziula łączę sie z Tobą w trudzie macierzyństwa, wiem jak mogą być takie nocki wyczerpujące. A czy wiać już jakieś nowe ząbki coś się wyrzyna?
madzienka ja nie ciężarna ale pamietnik super:laugh2:
misia my też pzed zakupem tego stolika i myślę że na gwiadzkę się szrpniemy. Na razie kupiłam Gabi pełzaka kulę o takąFISHER PRICE KULA PEŁZAK - Raczkowanie super Stan (1208776132) - Aukcje internetowe Allegro i muszę przyznać że sprawdza się, Gabi ja goni na razie czołgając się.

też mamy pełzaka fajna sprawa ale u nas to kot był lepszą atrakcją i lepiej zachęcał do poruszania się heheh ;-)

aktywny stoliczek jest fantastycznym prezentem dla dziecka - u nas dalej Gabi się nim bawi :)

a tu mały kolaż stoliczkowy

Zobacz załącznik 282111

o moze tak będzie lepiej ;) bo na forum wgrywa sie mały obrazek ...

http://img706.imageshack.us/img706/5735/stoliczek.jpg

reklama
fogia - zakupy ciuchowe zawsze poprawiają humor :) , a gdzie się wybierasz na te zakupki?
Ja na usg 4D byłam 2 tyg temu i pan doktor tak zajrzał z każdej strony, że zobaczył w końcu , że będziemy mieli Boryska :)
a 16 stego napewno nie damy Ci smucić się, już Ty się o to nie bój:)

Słonko na Czubach równie piękne...

maltanka spokojnie, kiedyś zajrzę na Czechów pospacerować:) cyk myk i będę autkiem:)
A moim optymizmem mogę was zarażać każdego dnia!!
karlita fakt chwila przyjemności, a to co w bioderka pójdzie to ciężko zrzucić, a co tam..ja będę się martwiła dietą jak już urodzę Boryska...:)...Ty pewnie trzymasz formę przez spacerki ze swoją Gabi:)
Świetna fotka, i niunia taka kochana:))
talia popieram scedowanie butli na M. , będziesz miała chwilę dla siebie.....może jakaś fajna kąpiel, albo paznokcie w kolorze czerownym?:)

Dziewczęta podpowiedzcie mi jak mam załączać kilka cytatów w jednej odpowiedzi i jak wrzucić emotikony?albo fotkę?Ja zazwyczaj klikam na tą różową opcję Odpowiedz na ten temat, ale zdaje się że to jest jakaś szybka opcja odpowiedzi...co powinnam zrobić, żeby mieć takie fajne odpowiedzi i cytaty jak Wy?:)

Do góry