reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie
madzienka super że spacerek udany:-) My chyba się wybierzemy na te targi, tylko nie wiem o której...
Fogia cieszę się że już masz za sobą te stresujące spotkania, teraz odpoczywaj kochana.
aluśka super że już przebrnęłaś przez porządki ubraniowe, przynajmniej wiesz co już masz a czego będziesz potrzebowała.
marta1981 super że udało Ci się kupić tuniczki, teraz to chyba ubrania sprzed ciąży zaczną się robić opięte... przynajmniej mi po 15 tygodniu zaczęło być ciasno w brzuchu :)
My się powoli pakujemy, planujemy wyjechać ok 23 żeby mały nam spał. Pogoda nawet fajna przez ostatnie 3 dni, bo nie padało. Kuba jeszcze śpi ale jak wstanie wezmę go na spacer na brzeg morza a M niech śpi... Pozdrawiam ciepło.:-)

reklama
Dzień doberek:rofl2:

W końcu trochę spokoju mam żeby popisać (teściowa wybyła na miasto:-p) od wtorku zajmuje się porządkami w szafie co stoi na korytarzu :rofl2:głownie chodzi o Amandziuchowe ubranka i te co mi moja siorka przywiozła trzeba je było w końcu odpowiednio posortować rozmiarami od 56 do 92 czyli tak do 2 latek :nerd:większe rozmiary tak od pól roczku popakowałam w pudła(wyszło ich 3) i P. do piwnicy wyniósł a mniejsze tak do ok. 6 miesiąca siedzą na razie w reklamówkach i czekają aż się miejsc dla nich zwolni w komodzie:rofl2: Z tego całego sortowania wyszło że mam aż 15 sztuk pajaców na rozmiar 62 i 12szt śpiochów na ten sam rozmiar ;-) także chyba mi już ich styknie:-p

Po tym naszym poniedziałkowym spotkaniu Amanda zamiast pójść spać jak przystało o 21.00 to była tak rozbawiona że dopiero 22.30 udało mi się ją uspać:baffled:

hehe......no to masz niezły zapas ubranek:-D:-D:-D

Dzień doberek...wkońcu słoneczko do nas zawitało ale zimno na dworze, jakby listopad był w kalendarzu:blink::blink::blink:
Ja dzisiaj zrobiłam pranie i juz suszy się....
My już po spacerku z Hubercikiem, piaskownicę i ślizgawka tez zaliczona:tak::tak::tak:

Madzia dzięki za zaproszenie ale może po niedzieli umówimy nasze maluchy na charce:-):-):-)

Ja myślę że z 4D to spokojnie jeszcze 2-3 tygodnie możesz poczekać...
I jak udały się zakupy w Lublinie???

A co do wypadku to była to motocyklistka:sorry2:, wyprzedzała na przejściu...narobiła sobie dziewczyna:no::no:

Aluska sliczna kurteczka:tak:

Mamuski wybieracie się na te targi Brzuszek i maluszek?????

:tak::tak::tak:jeśli tylko pogoda będzie sprzyjać, bo chcemy babcię zostawić na zewnątrz z Natalką na spacerze;-);-)

Maltanka ja nie robiłam marchwiaka, ale moja babcia robi i jak dla mnie to jest to dobre ciasto, nie jest takie słodkie, dobre do przegryzienia przed telewizorem:-D.
Hej!
Widzę, że szykujecie wyprawki jesienno zimowe, kurcze ja to nie mam nic cieplejszego dla dziecka, za to na zimę mam kombinezonów chyba ze 4, po siostrzeńcu:tak:
Wnerwiłam się bo było piękne słoneczko rozwiesiłam pranie na balkonie i już musiałam je zebrać bo kropił deszcz:wściekła/y:, teraz znowu świeci ale ciekawe na jak długo.
Dzisiaj zrobiłam te oto ciasteczko:laugh2: polecam
Wielkie Żarcie - Przepis - Ciasto kokosowe z bułką

Aha, jeśli chodzi o ciuchlandy to jeszcze lubię zaglądać do jednego, jest na ulicy Lwowskiej nad Biedronką, tam też jest sporo łaszków dla dzieci.

ciekawe to ciasto......wygląda też super:tak::tak:

Witam babencje:-).
Ja znowu po ciuchach połaziłam i dla siebie znalazłam 2 tuniki i Olkowi spodnie dresowe:tak: - nic ciekawego.
Aluśka, a wygrzał Ciebie P wczoraj jak przemokłaś:sorry2:? Śliczna kutreczka dla mojej synowej:-):tak:.
U nas znowu słonko wychodzi, przed 20 minutami padał deszcz i grad:szok::crazy::angry:.
Wieczorem wybieram się do Anihiry, biedna zapracowana a dziś na rano miała.
Jutro do szkoły caaaały dzień do 19:40:crazy:.

pozdrowienia dla Anihiry:tak::tak::tak:Ty to jesteś niezmordowana:szok::szok:

Pozdrowię na pewno:tak: a robię 2 semestr technika BHP, w czerwcu egzamin:baffled:.
Idę spać bo nocka zarwana ale się opłaciło;-):tak:, mąkę wypiekłam i w kuchni luźniej:tak::-).

ja lepię ruskie mężowemu, ale z Natalką od 12 zrobiłam dopiero połowe:sorry2::sorry2::-:)-:)crazy:

Pozdrowię na pewno:tak: a robię 2 semestr technika BHP, w czerwcu egzamin:baffled:.
Idę spać bo nocka zarwana ale się opłaciło;-):tak:, mąkę wypiekłam i w kuchni luźniej:tak::-).

Marta podziwiam Cię! Dzieci, szkoła, biznes nocny:szok: Skąd ty masz tyle siły, zdradź ten sekret;-)
Misia jejku jak kusisz tymi pierogami, mniam mniam uwielbiam:-D. Gorzej z robieniem, wstyd się przyznać, ale nigdy nie robiłam:zawstydzona/y:. Najlepsze są od babci:tak:

biedronka i jak jesienne zakupy, wybrałyście się
talia no faktycznie uparła się ta Twoja Gabi na tą butlę
misia nie mogę następną śpiącą królewnę mamy:-D
aluśka no to jest plus przy drugim łatwiej chociażby z ubrankami, ja mam na wsi już całe dwie szfki pełne ubranek po H, a do tego jedna jeszcze z dziewczyńskimi:tak: ubrankami:-p(dostałam od kuzynki jak jeszcze nie wiedzieliśmy że będzie chłopak):-p
BTW fajna ta kurtka:tak:
justyna też słyszałam o tym ciuchu na Lwowskiej, ale jeszcze nie zaglądałam tam
marta do jakiej ty znowu szkoły idziesz? ps. doczytałam:tak:...pozdrowienia dla Anihiry:tak:
antuanet fajnie, że pogoda dopisuje, pewnie aż żal wyjeżdżać

heloł

a my po spacerku z Jułą i Madzią, fajnie było:tak:
no i zrobiłam te kulki:tak:pycha... młodego położyłam dopiero spać, muszę przejrzeć kreacje, bo jutro na ślub jedziemy, a dzisiaj wieczorkiem pewnie na wieś:happy2:

co do wypadku to ....jak można wyprzedzać na przejściu...ludzie:baffled: :angry:a najgorsze to że giną niewinni

Aluska sliczna kurteczka:tak:

Mamuski wybieracie się na te targi Brzuszek i maluszek?????
dzieki:tak:
Ja sie wybieram na te targi tylko chyba będę w niedzilę bo w sobotę do szkoły od 8.15:rofl2:
bardzo apetycznie to ciasto wygląda:tak::tak:
Witam babencje:-).
Ja znowu po ciuchach połaziłam i dla siebie znalazłam 2 tuniki i Olkowi spodnie dresowe:tak: - nic ciekawego.
Aluśka, a wygrzał Ciebie P wczoraj jak przemokłaś:sorry2:? Śliczna kutreczka dla mojej synowej:-):tak:.
U nas znowu słonko wychodzi, przed 20 minutami padał deszcz i grad:szok::crazy::angry:.
Wieczorem wybieram się do Anihiry, biedna zapracowana a dziś na rano miała.
Jutro do szkoły caaaały dzień do 19:40:crazy:.
Pozdrów ją od nas:tak::tak:

Mąż nie wygrzał bo ja już spałam za nim on wrócił z pracy:-p

Witajcie
aluśka super że już przebrnęłaś przez porządki ubraniowe, przynajmniej wiesz co już masz a czego będziesz potrzebowała.

My się powoli pakujemy, planujemy wyjechać ok 23 żeby mały nam spał. Pogoda nawet fajna przez ostatnie 3 dni, bo nie padało. Kuba jeszcze śpi ale jak wstanie wezmę go naa spacer na brzeg morza a M niech śpi... Pozdrawiam ciepło.:-)
najbardziej to mi brakuje większego pomieszczenia:rofl2::-p
Spokojnej podroży życzę:tak::tak:
ja lepię ruskie mężowemu, ale z Natalką od 12 zrobiłam dopiero połowe:sorry2::sorry2::-:)-:)crazy:
uwielbiam ruskie i tylko ruskie pierogi:tak: ale mi Kochana smaka narobiłaś:-p

aluśka no to jest plus przy drugim łatwiej chociażby z ubrankami, ja mam na wsi już całe dwie szfki pełne ubranek po H, a do tego jedna jeszcze z dziewczyńskimi:tak: ubrankami:-p(dostałam od kuzynki jak jeszcze nie wiedzieliśmy że będzie chłopak):-p

no i zrobiłam te kulki:tak:pycha... młodego położyłam dopiero spać, muszę przejrzeć kreacje, bo jutro na ślub jedziemy, a dzisiaj wieczorkiem pewnie na wieś:happy2:
i
dzięki za miłe słowa odnośnie kurtki:tak:
Przy drugiej córci oszczędniej;-):-p

Fajnie ze spacerek Z Jula i Madzią był bardzo udany:-):-)

Antuanet super że pogoda Wam dopisała, bo u nas ostatnie dni to szkoda gadać...:baffled::baffled::baffled:

Maltanka robiłaś kuleczki z ryżem czy z płatkami....może i ja spróbuje, a bardzo słodkie???

Ja mam dzisiaj wolne od gotowania bo popołudniu jedziemy na obiad do babci P....;-);-);-)

Marta podziwiam Cię! Dzieci, szkoła, biznes nocny:szok: Skąd ty masz tyle siły, zdradź ten sekret;-)
Misia jejku jak kusisz tymi pierogami, mniam mniam uwielbiam:-D. Gorzej z robieniem, wstyd się przyznać, ale nigdy nie robiłam:zawstydzona/y:. Najlepsze są od babci:tak:

właśnie, też chciałabym wiedzieć skąd brać tyle sił:tak::tak:
hehe....ja robię po raz pierwszy...zawsze się znalazł ktoś kto je zrobił i ja nie musiałam:-D:szok::szok:

biedronka i jak jesienne zakupy, wybrałyście się
talia no faktycznie uparła się ta Twoja Gabi na tą butlę
misia nie mogę następną śpiącą królewnę mamy:-D
justyna też słyszałam o tym ciuchu na Lwowskiej, ale jeszcze nie zaglądałam tam
marta do jakiej ty znowu szkoły idziesz? ps. doczytałam:tak:...pozdrowienia dla Anihiry:tak:
antuanet fajnie, że pogoda dopisuje, pewnie aż żal wyjeżdżać

heloł

co do wypadku to ....jak można wyprzedzać na przejściu...ludzie:baffled: :angry:a najgorsze to że giną niewinni
no tylko, że moja Królewna zasypia dopiero 23-24:angry::angry::angry:
pochwal się jaką masz kreację:tak::tak:no i udanego weselicha:tak::tak::tak:
w końcu pogoda pozwoliła Wam pospacerować:-D:-D:-Dja się wybieram dopiero po 16 na spacer....będziemy czekać na dworze aż mąż wróci z zakupów:-D:tak::tak::tak:
dzieki:tak:
Ja sie wybieram na te targi tylko chyba będę w niedzilę bo w sobotę do szkoły od 8.15:rofl2:
bardzo apetycznie to ciasto wygląda:tak::tak:
Pozdrów ją od nas:tak::tak:

Mąż nie wygrzał bo ja już spałam za nim on wrócił z pracy:-p

najbardziej to mi brakuje większego pomieszczenia:rofl2::-p
Spokojnej podroży życzę:tak::tak:
uwielbiam ruskie i tylko ruskie pierogi:tak: ale mi Kochana smaka narobiłaś:-p

ja też uwielbiam ruskie....ale muszę się zadowolić z jagodami :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Maltanka [/B]robiłaś kuleczki z ryżem czy z płatkami....może i ja spróbuje, a bardzo słodkie???

z ryżem:tak: ale nie mogłam nigdzie tego dostać, dopiero w 3 sklepie było, słodkie, słodkie, ale ja takie lubię:tak:

pochwal się jaką masz kreację:tak::tak:no i udanego weselicha:tak::tak::tak:

misia to tylko ślub cywilny, weselicho mam za 2 tygodnie u siostry:tak:

karlita nie odezwała się, zaraz do niej napiszę

a fotek z wakacji to jak mi się wydaje marz też nam nie pokazywała

Ostatnia edycja:
Do góry