reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam i ja z rana

fikusek1988 witaj na forum:tak: takie spotkania organizujemy co jakiś czas więc napewno na któreś się zdecydujesz:tak::tak:

misiaNatalka napewno bedzie lepiej na babcie reagowac jak będzie ją widziec codziennie:tak::tak: a mój Mikołaj to się obcych raczej uśmiecha:dry::dry:
a na spotkanie przywiezie cię mąż??? to wtedy lepiej fotelik z samochodu zabrać, była tam też taka mata i ja z niej korzystałam n apoprzednim spotkaniu to Mikołaj sobie poleżał na niej:tak::tak: bo wózek to tak jak pisała Madziara zostanie na zewnątrz:tak::tak:

madziarka ty juz przy kawie???? bo ja własnie lece zrobić:-D:-D:-D

ale się cieszę że juz jutro poniedzialek i spotkanko:tak::tak::tak::tak: normalnie sobie urlp w pray wzielam żeby się z wami spotkać:-D:-D:-D

my dzis prawie do 8 spaliśmy:tak::tak::tak: Mikołaj spał troche lepiej wybudził się tylko 3 razy wiec stwierdzam że jestem mega wyspana:-D:-D;-);-);-)
a poigoda dalej kiepska:no::no:

reklama
Witam niedzielnie!:-)

Witam nową mamuśkę!!!
maltanka nie kupujemy nic nowego, bo mamy jeszcze stare bmw, a ten to byl mojego ojca. A co bo mebli to pojechalismy tylko spytac sie czy bedzie mozna domowic fotele do kanapy ktora pare lat temu kupilismy w wawce.

My dzisiaj wybieramy sie do moich rodzicow do Radawca, na obiad i jak bedzie ladnie tzn jak nie bedzie lac to pojdziemy na lotnicko na dozynki :-)

HEJ :)
Kochane, nie mam kiedy zasiąść przy komputerze! Dziękuję za dostęp, wstyd sie przyznać ale nie mam kiedy z niego skorzystać...
Baaaardzo mi smutno, ze jednak sie z Wami jutro nie spotkam, nie wiem czy Marta pisała. Chyba że stanie się cud (na który sie nie zanosi).]
Muszę już uciekać, chciałam tylko dać znak życia.

Fogia
, a co Ci kochana potrzeba z tego prawa pracy? Może pomogę :)

Pozdrawiam Was wszystkie! Uściski dla dzieciaków :))

Witam nową mamę!!! Rozgość się u nas!

Misia co do spotkania to w samym bugi jest gorąco więc nie ubieraj małej za bardzo bo będzie marudzić i się zgrzeje, raczej ubierz ją tak żeby łatwo można było ją rozbierać ;-) co do wózka -(bo pojazd to miałaś na myśli wózek?) to do środka do bugi nie wpuszczają a wózki się zostawia przy samym wejściu, wejście to taki odgrodzony płotek więc ze środka wszystko widać co się dzieje przy wejściu, co do hasła to my wszystkie będziemy się tam kręcić i jak podejdziesz to pani będzie pytała czy jesteś z baby boom :-)
No i to chyba tyle... jak by cię coś jeszcze interesowało to pytaj :-)

a ja idę po danonka bo mój Julo zobaczył reklamę i krzyczy że on też takiego chce...

witam i ja z rana

fikusek1988 witaj na forum:tak: takie spotkania organizujemy co jakiś czas więc napewno na któreś się zdecydujesz:tak::tak:

misiaNatalka napewno bedzie lepiej na babcie reagowac jak będzie ją widziec codziennie:tak::tak: a mój Mikołaj to się obcych raczej uśmiecha:dry::dry:
a na spotkanie przywiezie cię mąż??? to wtedy lepiej fotelik z samochodu zabrać, była tam też taka mata i ja z niej korzystałam n apoprzednim spotkaniu to Mikołaj sobie poleżał na niej:tak::tak: bo wózek to tak jak pisała Madziara zostanie na zewnątrz:tak::tak:

madziarka ty juz przy kawie???? bo ja własnie lece zrobić:-D:-D:-D

ale się cieszę że juz jutro poniedzialek i spotkanko:tak::tak::tak::tak: normalnie sobie urlp w pray wzielam żeby się z wami spotkać:-D:-D:-D

my dzis prawie do 8 spaliśmy:tak::tak::tak: Mikołaj spał troche lepiej wybudził się tylko 3 razy wiec stwierdzam że jestem mega wyspana:-D:-D;-);-);-)
dzięki dziewczyny:tak:właśnie wózek miałam na myśli....to chyba nie będę go tachać, bo będę samochodem, ale sama....to w ostateczności wezmę fotelik na stelażu wózka:dry:ja zaraz zmykam i zajrzę pewnie wieczorem, bo do rodziców jedziemy:tak:
A ja nadal nie śpię. Próbuję się przegryźć przez prawniczy żargon prawa pracy. :crazy::crazy::crazy:

a czego szukasz?może coś podpowiem:sorry2:

Hej my po weselichu...wybawiliśmy sie:tak::tak:pojedlismy, popilismy i pospiewalismy...Jula szalała do 23 i pewnie dalej tańczyłaby ale nie chciałam teściowej trzymać pól nocy w pogotowiu więc zabrała ja położyła spać i nasze kochane dziecko pospało dziś do 10.30...wiedziała że rodzice byłi na imprezce....:-D:-D:-D
Później co nieco Wam pokaże;-)

Madzienka udanej imprezy!!! To chyba Jula bedzie skladac zyczenia i spiewac na weselu na cala rodzinke ;-)

Juz w kościele śpiewała sto lata jak zobaczyła Państwa Młodych:-D:-D:-D

Super fotka Maksia w podpisie

ciekawe jak tam Juła ? pewnie jeszcze tancuje :D:D:D

Była nie do zdarcia:-):-)

Witam:) mozna do Was dolaczyc??? Ja jestem mama z Kraśnika:)

Witam nową mame!!!!

Maltanka mam trochę kolorowanek na kompie do drukowania jak chciałabyś dawaj znać wyślę
I co z przyprawami??Marta kupi Ci.....

Co ja jeszcze miałam wam napisac:-:)-:)-(

Witajcie
fogia gratuluję nominacji! A dyrka szkoda gadać...moja koleżanka miała podobną sytuację i też nie obyło się bez sądu pracy ale wygrała:tak: Więc głowa do góry, wszystko się ułoży. Najważniejsze jest teraz zdrówko dzidziusia.:-)
karlita gratuluję dobrzych wieści od dżina i syneczka. Niech zdrowo rośnie w brzuszku!
madzienka super że weselicho udane, my idziemy w ostatnią sobotę września.
sienio nie przemęczaj się tak, w weekendy odpoczywaj po całym tygodniu!
talia u nas najlepiej do raczkowania sprawdziły się rajstopki. A jak idzie karmienie przez M?
Mandziula współczuje tych ostatnich nocek, mam nadzieję że szybko miną- może macie bunt 3-ego miesiąca?
madziarka78 gratulacje dla Neli dla kolejnych ząbeczków.
fikusek1988 witaj i zapraszam do udzielania się.:-)
My w dalszym ciągu odpoczywamy. Chłopaki mają właśnie "sjestę" po obiedzie więc mam chwilę coś napisać. Pogoda beznadziejna, bo ciągle pada:-( W przyszłym roku pewnie gdzieś za granicę polecimy. Dobrze że w hotelu dużo rozrywek bo zwariować można by było. Wczoraj na molo spotkaliśmy księdza od nas z parafii, który udzielał nam ślubu:szok: Fajne spotkanie, 650km od domu.:-) Kuba polubił bardzo basen, nie wiem jak to będzie jak wrócimy bo on rano budzi się i woła "na basien":tak: Wogóle zaczął bardzo dużo mówić, wszystko po nas powtarza:-) Miłego popołudnia życzę, odezwę się jak będę mogła. Pozdrowionka i udanego jutro spotkanka.:-)

Witajcie
My się meldujemy prawie po obiedzie
Madzienka superowo ze weselicho się udało,
Antuanet to nie ciekawie z tą pogoda ale to przecież nasze Polskie morze, a Kubusia musicie zapisać na basen
Sienio Antuanet ma racje ty odpoczywaj zamiast nadrabiać wszystkie zaległości
Fikusek1988 witaj na BB
Misia ja też chyba wezmę tylko fotelik ale zastanawiam sie na chusta bo Nikoś jest ostatnio strasznym maruda i tylko rączki uwielbia
A my dzisiaj zaliczyliśmy Muzeum Wsi Lubelskiej człowiek musi odpocząć od czasu do czasu na łonie natury. Nasze prawie ze ostatnie podrygi w Lublinie

hej:)
Ale dzisiaj chlodno:) ale mimo tego dlugo bylam z malym na dworze:D

Z tego co wyczytalam to jutro macie spotkanie:) zycze wiec milej zabawy:) mam nadzieje ze na nastepnym bede mogla byc:)
Dziewczyny a wiecie cos o biorezonansie? bo moj maly od jakies miesiaca pokasluje,mial rtg i jest ok,osluchowo tez nic sie nie dzieje i lekarka wlasnie polecila zrobienie testow za pomoca biorezonansu.
Narazie kazala malego jeszcze obserwowac,bo moze byc to tez przez sline przy zabkowaniu.

Hejka dziewczyny!
Fikusek witaj na forum!
talia u nas najlepiej do raczkowania sprawdziły się rajstopki. A jak idzie karmienie przez M?

My w dalszym ciągu odpoczywamy. Chłopaki mają właśnie "sjestę" po obiedzie więc mam chwilę coś napisać. Pogoda beznadziejna, bo ciągle pada:-( W przyszłym roku pewnie gdzieś za granicę polecimy. Dobrze że w hotelu dużo rozrywek bo zwariować można by było. Wczoraj na molo spotkaliśmy księdza od nas z parafii, który udzielał nam ślubu:szok: Fajne spotkanie, 650km od domu.:-) Kuba polubił bardzo basen, nie wiem jak to będzie jak wrócimy bo on rano budzi się i woła "na basien":tak: Wogóle zaczął bardzo dużo mówić, wszystko po nas powtarza:-) Miłego popołudnia życzę, odezwę się jak będę mogła. Pozdrowionka i udanego jutro spotkanka.:-)
M karmi z większą cierliwoscią wiec mnie jest lżej a ze moja gabi ma różnie z tym apetytem to jak mogę jego do tego zadania wyznaczyc robię to:-D
Super ze Kubuś tak się rozgadał:tak:

A my dzisiaj zaliczyliśmy Muzeum Wsi Lubelskiej człowiek musi odpocząć od czasu do czasu na łonie natury. Nasze prawie ze ostatnie podrygi w Lublinie
Ciekawe to muzeum?

Ja też sie ciesze ze będę a tez musiałam trochę pokombinować zeby się udało;-)

Witam niedzielnie!:-)

My dzisiaj wybieramy sie do moich rodzicow do Radawca, na obiad i jak bedzie ladnie tzn jak nie bedzie lac to pojdziemy na lotnicko na dozynki :-)
Jak się udała impreza dozynkowa.

A my już po ustaleniach w zwiazku z kupnem mieszkania i wyglada na to ze będzie nasze niebawem tylko trzeba kredyt uruchomić, wrrr..... straszne, ale co nieco nam brakuje aby go fajnie wyremontować wiec wyjścia nie ma i trzeba sie z bankiem związać.
Jutro się zobaczymy, a ja dzis juz chyba nie zajżę bo siostra mnie odwiedzi i w ogóle bardzo jestem zmęczona tymi nieprzespanymi nockami ostatnio.
Miłego wieczoru;-)

reklama
Hej girls
witam tego chłodnego ale pięknie słonecznego dnia. Nie mogłam sobie odmówić przyjemności spaceru z Fifim - już kiedyś pisałam - kocham jesień. Za wszelką cenę staram się odstresować bo ostatni dni dały mi za bardzo w kość, a w przyszłym tygodniu jeszcze niejedno przede mną. :no: Podejrzewam, że większość moich spraw rozstrzygnie się w okolicach poniedziałku/wtorku.
shenen, misia pytałyście czy możecie mi pomóc. Jeżeli znacie się na tym to może powiecie mi parę słów odnośnie ochrony kobiet w ciąży. Wiem już, że jeżeli kończy mi się umowa to pracodawca musi mi ją przedłużyć do dnia porodu. A co w przypadku jeżeli nie ma dla mnie etatu bądź może mi zaoferować etat niepełny? Wyczytałam, że w takiej sytuacji i tak musi mi zapłacić taką pensję jaką wcześniej, czyli ewentualnie dopłacić wyrównanie do tego co dopracuję. Prawda to?
Antuanet problem w tym, że ja za wszelką cenę chciałabym uniknąć sądu. Cały czas mam nadzieję, że uda się polubownie załatwić sprawę przynajmniej częściowo.

Do góry