reklama
No właśnie tak myślałam a leczę się już 2lata i cały czas nie jest dobrzeUprzedzając twoje pytanie jeśli myślisz o dzieciątku musisz odstawić wszystko
G
gość _199
Gość
Moja koleżanka brała antydepresanty w ciąży, więc jeżeli chcesz się starać to porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem i dobierze ci odpowiednie leczenie.No właśnie tak myślałam a leczę się już 2lata i cały czas nie jest dobrze
Myślę, że ważny jest stan psychiczny. Czy jest się gotowym do dziecka. Ciąża to kropla w morzu. Warto ustabilizować swój stan przed. Wiem, że to może brutalne... Ale niestety później lepiej nie jest. Już nie mówiąc o depresjach poporodowych u kobiet które wcześniej nie miały takich problemów. Wiem, że ciężko znaleźć lekarza który przepisze takie leki w ciazy. Jedyne które są dozwolone to SSRI. (Ryzykowne, bo jest mało badań, ale ciągły stres i ataki leku depresji równie źle wpływają..)
Trzeba zrobić rachunek sumienia i najlepiej odstawić leki przed, zobaczyć jaki będzie stan... To chyba tak na zdrowy rozsądek. Bo jesteśmy wtedy już nie tylko odpowiedzialne za siebie. Na tym wątku kobiety mnie zjadły. Ale ja sama kiedyś miałam z tym problem i nigdy nie zdecydowalam się na dziecko zanim nie ogarnęłam siebie.
Trzeba zrobić rachunek sumienia i najlepiej odstawić leki przed, zobaczyć jaki będzie stan... To chyba tak na zdrowy rozsądek. Bo jesteśmy wtedy już nie tylko odpowiedzialne za siebie. Na tym wątku kobiety mnie zjadły. Ale ja sama kiedyś miałam z tym problem i nigdy nie zdecydowalam się na dziecko zanim nie ogarnęłam siebie.
Masz rację w tym co napisałaś bo boję się bardzo zajść w ciążę właśnie dlatego że to jest wielka odpowiedzialność i przede wszystkim zdrowie maluszka najważniejsze ale też męczy mnie to że mam już 29lat rok po ślubie i pragnę mieć dziecko ale też bardzo się boję że przez mój stan chorobę urodzi się chore
Próbowałaś terapii ? Czy tylko leczenie u psychiatry ? Moja kuzynka 2 tygodnie temu w wieku 36 lat urodziła zdrowa pierwsza córkę nie poganiaj się.Masz rację w tym co napisałaś bo boję się bardzo zajść w ciążę właśnie dlatego że to jest wielka odpowiedzialność i przede wszystkim zdrowie maluszka najważniejsze ale też męczy mnie to że mam już 29lat rok po ślubie i pragnę mieć dziecko ale też bardzo się boję że przez mój stan chorobę urodzi się chore
Wszystko zależy na jakim poziomie jest Twoja psychika. Co się dzieje, jakie są stany..
reklama
A co się dzieje nerwy cały czas ręce się trzęsą i często smutek nie cieszy nicPróbowałaś terapii ? Czy tylko leczenie u psychiatry ? Moja kuzynka 2 tygodnie temu w wieku 36 lat urodziła zdrowa pierwsza córkę nie poganiaj się.
Wszystko zależy na jakim poziomie jest Twoja psychika. Co się dzieje, jakie są stany..