reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
juz wiesz, ze będzie umowa? To po co drugi temat?Czy musze powiedzieć pracodawcy,że jestem w ciazy podczas podpisywania umowy na czas nieokreślony ( będę w 11 tygodniu ) i czy mogę 2 tygodnie po podpisaniu iść na L4?
anetta111
Początkująca w BB
Wiem, że będzie umowa, ale nie wiem czy mogę nie mowic o ciąży pracodawcy. Bo jeżeli powiem to umowy mi nie przedłuży.juz wiesz, ze będzie umowa? To po co drugi temat?
Lady Loka
No to nie mów.Wiem, że będzie umowa, ale nie wiem czy mogę nie mowic o ciąży pracodawcy. Bo jeżeli powiem to umowy mi nie przedłuży.
Jesteście siebie warci. On by nie przedłuzył, a Ty już kombinujesz kiedy zwiać na L4
N
Natta
Gość
Kochana...poszperaj w Googlach to znajdziesz informacje o tym że będąc w ciąży automatycznie przedłuża ci się umowa i jesteś chroniona aż do porodu. To po pierwsze. A po drugie wszystko zależy też jaką pracę wykonujesz bo są prace która w ciąży są ZAKAZANE! Dlatego polecam zrobić research w temacie
N
Natta
Gość
Umowa zawarta na czas określony jest automatycznie przedłużana po skończonym 12 tygodniu ciąży. Więc wystarczy tak naprawdę poczekać tydzień jeśli obecnie jest w 11 tygodniu. Tylko że wtedy umowa jest przedłużana do czasu porodu nie koniecznie dalej. Dlatego owszem warto poczekać na podpisanie umowy na czas nieokreślony żeby obowiązywała też po urodzeniu a nie tylko do dnia rozwiązania ale fakt jest taki że po 12 tygodniu przedłuża się automatycznie@Natta Zanim zaczniesz udzielać rad to może sama poszperaj. Nie każda umowa będzie przedłużona do dnia porodu. A akurat terminowa umowa autorki postu nie musi być przedłużona
reklama
Lady Loka
Tyle, ze Autorka jest obecnie w 4 tygodniu, nie 11.Umowa zawarta na czas określony jest automatycznie przedłużana po skończonym 12 tygodniu ciąży. Więc wystarczy tak naprawdę poczekać tydzień jeśli obecnie jest w 11 tygodniu. Tylko że wtedy umowa jest przedłużana do czasu porodu nie koniecznie dalej. Dlatego owszem warto poczekać na podpisanie umowy na czas nieokreślony żeby obowiązywała też po urodzeniu a nie tylko do dnia rozwiązania ale fakt jest taki że po 12 tygodniu przedłuża się automatycznie
Umowa kończy się jej w 11 tygodniu. Więc nie ma za bardzo jak poczekać tydzień po skończeniu umowy.