reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy myślałyscie już o imieniu dla dzidziusia?

reklama
hi, hi - Mycha, ale się uśmiałam jak przeczytałam Twój post - mnie też podoba się imię Martynka, ale dokładnie tak jak u Ciebie chrześnica męża ma tak na imię ;D

no i dla dziewczynki jeszcze nic nie wybraliśmy, a chłopczyk będzie miał na imię Dawid - tylko zastanawia mnie brak zdrobnień dla tego imienia, poza Dawidkiem nic mi do głowy nie przychodzi :(

Thea pisze:
tylko zastanawia mnie brak zdrobnień dla tego imienia, poza Dawidkiem nic mi do głowy nie przychodzi :(

Może:
Dawek, Dawi, Dawuś / Awek, Awi, Awuś,
Widek, Widzio, Adi, Adek
Angielskie zdrobnienia to Dave, Davey (dejw, dejwi).

Rosomaku - wielkie dzięki :) coś się zablokowałam i do głowy nic mi przyjść nie chciało, a mały Davey'k jest super!

Ja co prawda z październikóweczek ale mam nadzieję że sie nie pogniewacie jak napiszę moje typy imion dla dzidziusia :)
A więc jak chłopczyk to będzie Tomasz a dziewuszka Marika :)
Chłopca ja chciałam Dawida albo Tomasza ale mężowi się Dawid nie podoba więc został Tomasz :)

Ines śliczne imię dla dziewuszki masz, bardzo mi się podoba. Kurcze, wy tu już macie imiona dopracowane a ja nadal jeszcze niewiem, jakos mi jeszcze do głowy nie przyszło aby już dawac imię. Pamietam że dla Zuzi też zaczełam szukać dopiero po 30 tyg.

reklama
Do góry