Staramy się o dziecko, jednak mam nieregularne miesiączki i tak naprawdę nie wiem kiedy mam owulację, kiedy nie... Mąż jest w domu do 9 stycznia, ja miałam dostać okres 25 grudnia i do tej pory nic. Czy w tym okresie "spóźniania się" może się udać czy raczej jest wszystko "zablokowane" i po ptakach? Już dostaje na głowę, to już prawie rok jak się nie udaje...
reklama
MyszkaMiki30
Fanka BB :)
Jeśli masz nieregularne miesiączki to tak naprawdę nie wiadomo kiedy i czy w ogóle masz owulację. Byłaś u lekarza? Przy nieregularnych miesiączkach może nie być owulacji albo coś być nie tak i dlatego nie udaje się zajść w ciążęStaramy się o dziecko, jednak mam nieregularne miesiączki i tak naprawdę nie wiem kiedy mam owulację, kiedy nie... Mąż jest w domu do 9 stycznia, ja miałam dostać okres 25 grudnia i do tej pory nic. Czy w tym okresie "spóźniania się" może się udać czy raczej jest wszystko "zablokowane" i po ptakach? Już dostaje na głowę, to już prawie rok jak się nie udaje...
Mamafasolki
Plus wyjazdy męża i tak możecie sobie czekać.
Znasz przyczynę nieregularnych miesiączek? Byłaś u ginekologa przed staraniami?
Mam PCOS, IO, znaczną nadwagę i dwie macice. Biorę metforminę, euthryox i jestem na diecie. Tak byłam, miałam 5 razy stymulowane cykle CLO, lekarz twierdzi, że owulacje były. Męża wyniki są w porządku.Plus wyjazdy męża i tak możecie sobie czekać.
jasani
Yyyyy dwie macice? Jesteś pewna,że to to? Jeżeli rok się starcie i mimo leków i diety nie udaje się to może czas odwiedzić klinike leczenia niepłodności.Mam PCOS, IO, znaczną nadwagę i dwie macice. Biorę metforminę, euthryox i jestem na diecie. Tak byłam, miałam 5 razy stymulowane cykle CLO, lekarz twierdzi, że owulacje były. Męża wyniki są w porządku.
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Ja też mam PCOS, IO, nadwagę i nieregularne cykle. Przeszłam stymulowanie cyklu z monitoringiem i nie pomogło. Wyregulowałam sobie cykl olejem z wiesiołka I zaszłam w ciąże z jego pomocą (to już druga ciąza). Nie wiem czy tobie to pomoże ale warto spróbować.Mam PCOS, IO, znaczną nadwagę i dwie macice. Biorę metforminę, euthryox i jestem na diecie. Tak byłam, miałam 5 razy stymulowane cykle CLO, lekarz twierdzi, że owulacje były. Męża wyniki są w porządku.
Gdy miałaś stymulację cyklu to w jakie dni wypadała Ci owulacja? Lekarz coś mówił?
Trzymam kochana mocno kciuki za ciebie - wiem przez co przechodzisz.
Tak, dwieYyyyy dwie macice? Jesteś pewna,że to to? Jeżeli rok się starcie i mimo leków i diety nie udaje się to może czas odwiedzić klinike leczenia niepłodności.
Jak stosowałas ten olej? W jakich ilościach? Czy coś jeszcze brałaś do tego? Owulacja wypadała mi w 18 dnJa też mam PCOS, IO, nadwagę i nieregularne cykle. Przeszłam stymulowanie cyklu z monitoringiem i nie pomogło. Wyregulowałam sobie cykl olejem z wiesiołka I zaszłam w ciąże z jego pomocą (to już druga ciąza). Nie wiem czy tobie to pomoże ale warto spróbować.
Gdy miałaś stymulację cyklu to w jakie dni wypadała Ci owulacja? Lekarz coś mówił?
Trzymam kochana mocno kciuki za ciebie - wiem przez co przechodzisz.
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
To zależy jaki kupisz. Stosowałam zgodnie z informacją na opakowaniu. W kapsułkach olej często przyjmuje sie 2 x 2 tabletki (Np Oeparol). W internecie znajdziesz informacje ze należy go brać od 1 dc i odstawić po owulacji, ale mi lekarz kazał brać cały czasy - przy obu ciążach tak brałam aż do pozytywnego testu. Być może dlatego,że przy nieregularnych cyklach owulacja może się przesuwać. Poza nim brałam tylko witaminy. PowodzeniaTak, dwie
Jak stosowałas ten olej? W jakich ilościach? Czy coś jeszcze brałaś do tego? Owulacja wypadała mi w 18 dn
reklama
Mamafasolki
Niestety, każdy z tych czynników zmniejsza szanse, ale warto walczyć! Dietą naprawdę wiele można!Mam PCOS, IO, znaczną nadwagę i dwie macice. Biorę metforminę, euthryox i jestem na diecie. Tak byłam, miałam 5 razy stymulowane cykle CLO, lekarz twierdzi, że owulacje były. Męża wyniki są w porządku.
Możesz ewentualnie rozważyć olej z wiesiołka i/ lub niepokalanek mnisi na regulację cyklu.
Przytulam i trzymaj się!