reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można zajść w ciążę podczas gdy okres się spóźnia?

wikk0t

Zaciekawiona BB
Staramy się o dziecko, jednak mam nieregularne miesiączki i tak naprawdę nie wiem kiedy mam owulację, kiedy nie... Mąż jest w domu do 9 stycznia, ja miałam dostać okres 25 grudnia i do tej pory nic. Czy w tym okresie "spóźniania się" może się udać czy raczej jest wszystko "zablokowane" i po ptakach? Już dostaje na głowę, to już prawie rok jak się nie udaje...

reklama
Staramy się o dziecko, jednak mam nieregularne miesiączki i tak naprawdę nie wiem kiedy mam owulację, kiedy nie... Mąż jest w domu do 9 stycznia, ja miałam dostać okres 25 grudnia i do tej pory nic. Czy w tym okresie "spóźniania się" może się udać czy raczej jest wszystko "zablokowane" i po ptakach? Już dostaje na głowę, to już prawie rok jak się nie udaje...
Jeśli masz nieregularne miesiączki to tak naprawdę nie wiadomo kiedy i czy w ogóle masz owulację. Byłaś u lekarza? Przy nieregularnych miesiączkach może nie być owulacji albo coś być nie tak i dlatego nie udaje się zajść w ciążę

Plus wyjazdy męża i tak możecie sobie czekać.

Znasz przyczynę nieregularnych miesiączek? Byłaś u ginekologa przed staraniami?

Plus wyjazdy męża i tak możecie sobie czekać.

Znasz przyczynę nieregularnych miesiączek? Byłaś u ginekologa przed staraniami?
Mam PCOS, IO, znaczną nadwagę i dwie macice. Biorę metforminę, euthryox i jestem na diecie. Tak byłam, miałam 5 razy stymulowane cykle CLO, lekarz twierdzi, że owulacje były. Męża wyniki są w porządku.

Mam PCOS, IO, znaczną nadwagę i dwie macice. Biorę metforminę, euthryox i jestem na diecie. Tak byłam, miałam 5 razy stymulowane cykle CLO, lekarz twierdzi, że owulacje były. Męża wyniki są w porządku.
Yyyyy dwie macice? Jesteś pewna,że to to? Jeżeli rok się starcie i mimo leków i diety nie udaje się to może czas odwiedzić klinike leczenia niepłodności.

Ja też mam PCOS, IO, nadwagę i nieregularne cykle. Przeszłam stymulowanie cyklu z monitoringiem i nie pomogło. Wyregulowałam sobie cykl olejem z wiesiołka I zaszłam w ciąże z jego pomocą (to już druga ciąza). Nie wiem czy tobie to pomoże ale warto spróbować.
Gdy miałaś stymulację cyklu to w jakie dni wypadała Ci owulacja? Lekarz coś mówił?
Trzymam kochana mocno kciuki za ciebie - wiem przez co przechodzisz.

Yyyyy dwie macice? Jesteś pewna,że to to? Jeżeli rok się starcie i mimo leków i diety nie udaje się to może czas odwiedzić klinike leczenia niepłodności.
Tak, dwie
Ja też mam PCOS, IO, nadwagę i nieregularne cykle. Przeszłam stymulowanie cyklu z monitoringiem i nie pomogło. Wyregulowałam sobie cykl olejem z wiesiołka I zaszłam w ciąże z jego pomocą (to już druga ciąza). Nie wiem czy tobie to pomoże ale warto spróbować.
Gdy miałaś stymulację cyklu to w jakie dni wypadała Ci owulacja? Lekarz coś mówił?
Trzymam kochana mocno kciuki za ciebie - wiem przez co przechodzisz.
Jak stosowałas ten olej? W jakich ilościach? Czy coś jeszcze brałaś do tego? Owulacja wypadała mi w 18 dn

Tak, dwie

Jak stosowałas ten olej? W jakich ilościach? Czy coś jeszcze brałaś do tego? Owulacja wypadała mi w 18 dn
To zależy jaki kupisz. Stosowałam zgodnie z informacją na opakowaniu. W kapsułkach olej często przyjmuje sie 2 x 2 tabletki (Np Oeparol). W internecie znajdziesz informacje ze należy go brać od 1 dc i odstawić po owulacji, ale mi lekarz kazał brać cały czasy - przy obu ciążach tak brałam aż do pozytywnego testu. Być może dlatego,że przy nieregularnych cyklach owulacja może się przesuwać. Poza nim brałam tylko witaminy. Powodzenia 🙂

reklama
Niestety, każdy z tych czynników zmniejsza szanse, ale warto walczyć! Dietą naprawdę wiele można!

Możesz ewentualnie rozważyć olej z wiesiołka i/ lub niepokalanek mnisi na regulację cyklu.

Przytulam i trzymaj się!

Do góry