reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

heh nie potrafie tego wstawic:) ale wejdz na clo/duphaston/luteina i inne farmakologiczne wspomagacze staranek i na stronie 67 masz pokazane jak wstawic suwaczek.
Mi też kiedyś pomagali jak nie potrafiłam czegoś:-)
pozdrawiam

reklama
:-) Kurde, niby robię wszystko zgodnie z instrukcją, a suwaczka nie ma.:wściekła/y: Spróbuję jak radzisz.

A jednak, pokazał się automatycznie, jak wysłałam odpowiedź. :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam i serdecznie pozdrawiam u mnie wszystko w porzadku tylko biorę bromergon a stranka mtrzeba od nowa czekac na dni płodne i dalej próbować mam bardzo dobre myśli że w końcu się uda może Bóg pomorze serdecznie pozdrawiam was wszystkie i trzymajcie się i nie poddawajcie sie w walce trzeba miec zawsze dobre myśli Pozdrawiam i gratuluję :)

Hejka Dziewczyny:-)
Co tam u was słychac ciekawego????
Daian jak tam staranka???
Pestka ciesze się że u Ciebie wszystko ok;-)
Imke a co z Tobą się dzieje???
Pozdrawiam Wszysykie staraczki i te zafasolkowane:-)

Witam się serdecznie.
Ja osobiście nie mam endometriozy ale mam przyjaciółkę która po półtora roku starań,po 1 operacji,bedąc na diecie zaszła w końcu w ciąże.
W pażdzierniku tego roku urodziła zdrowego ślicznego synusia Karolka i jest najszczęśliwszą mama na świecie.
Wiec mozliwe jest jak najbardziej zajście w ciąże z endometriozą tylko jak mówi Kasia trzeba przede wszystkim trafić na bardzo dobrego lekarza :tak:
Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia

Witam się serdecznie.
Ja osobiście nie mam endometriozy ale mam przyjaciółkę która po półtora roku starań,po 1 operacji,bedąc na diecie zaszła w końcu w ciąże.
W pażdzierniku tego roku urodziła zdrowego ślicznego synusia Karolka i jest najszczęśliwszą mama na świecie.
Wiec mozliwe jest jak najbardziej zajście w ciąże z endometriozą tylko jak mówi Kasia trzeba przede wszystkim trafić na bardzo dobrego lekarza :tak:
Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia

Hejka:-)
Badaicka fajnie że napisałaś i dajesz nadzieje:tak:
Jak moge zapytac to co to za dieta? i czy wiesz jakie leczenie przeszła Twoja przyjaciółka?
Dzięki i pozdrawiam świątecznie:-)

Cześć Asienka! Moje staranka to wyglądają tak, że dzisiaj zaczęła się u mnie owulacja, a mój mąż jest w pracy do rana... I zobaczymy sie dopiero jutro po południu... Wiem, że jeszcze nic straconego,ale chciałam w tym miesiącu trochę lepiej to zaplanować, a tymczasem niespodzianka, dopiero 11 d.c a tu proszę (zawsze mam 13- 14 d.c). Jakiś pech cholerny. Może jajeczko troche poczeka z tym wychodzeniem...
A co u Ciebie? Ty za pare dni chyba testujesz?
Badaicka, dzięki za słowa otuchy, bardzo nam to pomaga.
Pozdrawiam ciepło.

Cześć Asienka! Moje staranka to wyglądają tak, że dzisiaj zaczęła się u mnie owulacja, a mój mąż jest w pracy do rana... I zobaczymy sie dopiero jutro po południu... Wiem, że jeszcze nic straconego,ale chciałam w tym miesiącu trochę lepiej to zaplanować, a tymczasem niespodzianka, dopiero 11 d.c a tu proszę (zawsze mam 13- 14 d.c). Jakiś pech cholerny. Może jajeczko troche poczeka z tym wychodzeniem...
A co u Ciebie? Ty za pare dni chyba testujesz?
Badaicka, dzięki za słowa otuchy, bardzo nam to pomaga.
Pozdrawiam ciepło.

Hejka Daian:-)
Jestem pewna że jajeczko poczeka:-D Kochana a skąd wiesz ze zaczeła Ci się owu? teraz musisz ten czas wykorzystac na maxa (przytulanie:-))
A ja się nie nastawiam na dwie kreseczki bo w tym miesiącu troche się spózniłam z przytulaniem:-( heh zobaczymy 29 albo prędzej :tak:

Tak Wogóle to kochane Dziewczyny chciałam wam życzyc wesołych i spokojnych świąt oraz spełnienia wszystkich marzeń a w szczególnosci tego jednego wymarzonego:tak:
Buziaki

reklama
Asienka, zawsze przy owulacji mam bardzo wyraźne objawy "śluzowe", rozpulchnienie itd. Poza tym mam bóle owulacyjne. Zauważyłam że po laparoskopii te bóle są znacznie mniejsze i bardziej rozlane, wcześniej miałam takie że musiałam brać leki p-bólowe. Ale cieszę się, że tak jest bo wtedy łatwiej zaplanować. W tym miesiącu pierwszy raz użyłam testu owulacyjnego (tak dla sprawdzenia) - wczoraj, przed przytulaniem był dodatni, tzn. obie kreski o tej samej intensywności koloru. Może nie było za poźno... Tak czy inaczej też się w tym miesiącu nie nastawiam, w poprzednim świrowałam jak głupia, siedziałam na necie i czytałam o wczesnych objawach ciąży i wsłuchiwałam się w swoje objawy, tak że chwilami byłam prawie pewna że jestem. Tym razem spróbuje wyluzować, bo rozczarowanie jest bardzo przykre.
A jak u Ciebie z objawami owulacji? Mam nadzieję że jednak nie było za późno, mogą być przesunięcia (tak jak u nie, zawsze 14 dc, a teraz 11-12, choć prawie mi się to nie zdarza). Trzymam kciuki za Ciebie, mam nadzieję że 2010 rok będzie dla nas najszczęśliwsz z dotychczasowych, w końcu zasługujemy na to po tym wszystkim co wycierpiałyśmy! Pozdrawiam Cię ciepło.
Życzę Tobie i wszystkim forumowiczkom Staraczkom i Mamusiom zdrowych, szczęśliwych i rodzinnych Świąt!!!:-)

Do góry