reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Witam Byłam w poniedziałek u lekarza i mam bardzo dobre wiadomości mam duże jajeczka tylko musze zbić prolaktynę bo ma mza wysoką cieszymy sie że jest wszystko w porządku teraz tylko brać tabletki i do łóżeczka z mężem pozdrawiam was wszystkie :)

reklama
hej
u mnie zdiagnozowano endo w listopadzie 2007 r i lekarz dał mi pół roku na zajście w ciąże , dodatkowo brałam bromergon na obniżenie prolaktyny , zdecydowaliśmy się z mężem na inseminację ale 3 podejścia nie przyniosły efektów , więc daliśmy sobie spokój
w lutym tego roku zaszłam w ciąże:tak: i teraz czekam na rozwiązanie :tak:, to już na dniach :-)
najważniejsze to przestać o tym myśleć , wiem że to trudne , mi też wszyscy powtarzali żebyśmy się nie stresowali i zapomnieli , żebyśmy po prostu uprawiali seks ale mi w głowie siedziała tylko myśl że endo pożera moje wnętrzności i nie robiłam nic innego tylko wyliczałam dni płodne , dodatkowo mój mąż mieszkał za granicą i ściągałam go do kraju średnio co drugi miesiąc i to obowiązkowo w dni płodne
w końcu postanowiłam wyjechać do niego i przestać żyć kalendarzykiem , po prostu zaczeliśmy się kochać kiedy mieliśmy ochotę :tak: no i po miesiącu od przyjazdu okazało się że jestem w ciąży , a staraliśmy się prawie 4 lata i przeszliśmy naprawdę długą drogę
Najważniejsze jednak nigdy nie traciliśmy wiary że się uda :-)
powodzenia :tak:

hej
u mnie zdiagnozowano endo w listopadzie 2007 r i lekarz dał mi pół roku na zajście w ciąże , dodatkowo brałam bromergon na obniżenie prolaktyny , zdecydowaliśmy się z mężem na inseminację ale 3 podejścia nie przyniosły efektów , więc daliśmy sobie spokój
w lutym tego roku zaszłam w ciąże:tak: i teraz czekam na rozwiązanie :tak:, to już na dniach :-)
najważniejsze to przestać o tym myśleć , wiem że to trudne , mi też wszyscy powtarzali żebyśmy się nie stresowali i zapomnieli , żebyśmy po prostu uprawiali seks ale mi w głowie siedziała tylko myśl że endo pożera moje wnętrzności i nie robiłam nic innego tylko wyliczałam dni płodne , dodatkowo mój mąż mieszkał za granicą i ściągałam go do kraju średnio co drugi miesiąc i to obowiązkowo w dni płodne
w końcu postanowiłam wyjechać do niego i przestać żyć kalendarzykiem , po prostu zaczeliśmy się kochać kiedy mieliśmy ochotę :tak: no i po miesiącu od przyjazdu okazało się że jestem w ciąży , a staraliśmy się prawie 4 lata i przeszliśmy naprawdę długą drogę
Najważniejsze jednak nigdy nie traciliśmy wiary że się uda :-)
powodzenia :tak:

Hejka:-)
którego stopnia miałaś endo???????
odezwe się pózniej bo do szkoły musze uciekac:tak:

Hej Dziewczynki:-)
Imke daj znac jak tam akupunktura???? kurcze życze Ci aby pomogła!!!!!:tak:
Pestka co tam u Ciebie? jak tam staranka???? jak się czujesz?
AniaSm jak maleństwo?
Pozdrawiam:-)

jestem już w domku , maluszek zdrowy i odpoczywamy po trudach :-)

Kochana to GRATULACJE:-):-):-):-)
Śliczne maleństwo:tak:
jak ma na imie Twój skarbek?
Buziaki dla Ciebie i maluszka:)

Imke jak tam akupunktura? miałaś zdac relacje jak było?:-)
Pestka jak tam Twoje staranka??? udało się???
buziaki dziewczyny:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Dziewczyny!
Od jakiegoś czasu śledzę podobne fora dla kobiet z endometriozą, bo ma ten sam problem. Muszę powiedzieć, że bardzo mnie one podnoszą na duchu, zwłaszcza w chwilach załamania. Zanim rozpoznano u mnie endo wiele wycierpiałam. Obecnie jestem po laparoskopii (październik 2009). Dopiero teraz zaczęłam starania o dziecko, wcześniej nie próbowaliśmy, bo wydawało mi się, że jeszcze nie pora. A teraz boję się żeby nie było za późno. Wprawdzie jestem dopiero po pierwszej próbie, ale właśnie dziś okazało się, że się nie udała i trochę mnie to przygnębiło. Mam nadzieję, że wszystkie, któe się staramy powoli dopniemy swego. Trzymam za was kciuki!

reklama
Cześć Dziewczyny!
Od jakiegoś czasu śledzę podobne fora dla kobiet z endometriozą, bo ma ten sam problem. Muszę powiedzieć, że bardzo mnie one podnoszą na duchu, zwłaszcza w chwilach załamania. Zanim rozpoznano u mnie endo wiele wycierpiałam. Obecnie jestem po laparoskopii (październik 2009). Dopiero teraz zaczęłam starania o dziecko, wcześniej nie próbowaliśmy, bo wydawało mi się, że jeszcze nie pora. A teraz boję się żeby nie było za późno. Wprawdzie jestem dopiero po pierwszej próbie, ale właśnie dziś okazało się, że się nie udała i trochę mnie to przygnębiło. Mam nadzieję, że wszystkie, któe się staramy powoli dopniemy swego. Trzymam za was kciuki!
Witaj Daian:-)
Ehhh fajnie poczytac że któraś dziewczyna zaszła w ciąże z endo, napawa to troche entuzjazmem:tak: Ja tez miałam laparo trzecie z kolei 5 pazdziernika:tak:
A którego masz stopnia? Kochana życze powodzenia w starankach i głowa do góry!!! trzeba troszke pocieszyc się nawzajem aby przetrwac wstręciuche i zaczekac na nową nadzieje która przychodzi zawsze po załamaniu się @;-)
Jak miałaś rozpoznaną endo? i jakie objawy? Miałaś bolesne @?
buzka:)

Do góry