Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i zaczęłam od wątku o endometriozie, gdyż dopiero czeka mnie laparo ;/ termin mam na 13.11.14r, mam endo na lewym jajniku prawie 3cm, wiem, że to nie jest duże, ale prawdopodobnie jest tego więcej co okaże sie dopiero podczas zabiegu. Staramy się z mężem o dzidziusia juz ponad rok i nic. Miesiączki mam baaardzo bolesne, krwawienia międzymiesiączkowe i pare innych typowych objawów endo. Bardzo chciałabym zajść w ciąże i nie wiem, czy nie za bardzo, a to też utrudnia... lekarz zdecydował sie na laparo u mnie ze wzgledu na brak efektu w staraniach o dziecko.
Czy ktoś mi powie, czy po laparoskopii bierze sie hormony czy nie, od czego to zalezy, czy od razu mozna sie starac, z tego co widze u kazdej jest troche inaczej po laparo tylko nie wiem od czego to zalezy.
Łącze sie ze wszystkimi dziewczynami w walce z tym chorubskiem!
Czy ktoś mi powie, czy po laparoskopii bierze sie hormony czy nie, od czego to zalezy, czy od razu mozna sie starac, z tego co widze u kazdej jest troche inaczej po laparo tylko nie wiem od czego to zalezy.
Łącze sie ze wszystkimi dziewczynami w walce z tym chorubskiem!