reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamawcześniaka gratulacje:) no test wykonany popołudniu i pozytywny to musi być mocna ciąża :) Super że się udało :)
Krystianmartin chciałam napisać żebyś nie odchodziła, bo będzie Cię tu brakować, ale z drugiej strony rozumiem że musisz odejśc, odwrócić swoje myśli ...

reklama
Piranha- dzięki bardzo za wszystko, za Twoje dobre chęci, ale właśnie zaczęły mi sie różowe plamienia, @ nadchodzi, dziś mam 13 albo 14 dpo, bo nie wiem dokładnie kiedy ta owulka była.
Co do witaminy D3, to rzeczywiście macie niskie jej wartości, podobno optymalny jej poziom to 50, 60. Jeju ja całe życie żyłam sobie w nieświadomości, że można mieć takie braki tej witaminy, i jakie moga być tego skutki, bo lekarze standardowo oczywiście o tym nie wspominają. A jakiej firmy bierzesz tą witaminę, w dawce jednorazowej 5000?, bo ja też nad taka dawką się zastanawiam , bo podobno można spokojnie taką łykać.
Trzymam kciuki za podskoczenie wyników w Waszej rodzince i koniecznie daj znać jak się zmieniły po suplementacji!
No właśnie nie piłam od bardzo dawna tych ziółek (kiedyś próbowałam) i się zastanwiałam co by tu wziać w tym cyklu i brałam je pod uwagę, ale chyba jednak w tym cyklu sobie odpuszcze ze względu na laparoskopię, bo mogłoby to być trudne przed zabiegiem , a może tez po aby je pić, a poza tym jestem zła , że @ dzisiaj przylazła o 22 co prawda, i tą laparoskopię mam mieć 11dc w takim razie, a wiem że te ziółka moga przyspieszyć owulację, a to nie byłoby dobre, ze względu że krwawienie po laparoskopii może trwać nawet 3 dni, a wtedy nie mogłabym się starać jakby owu była 14dc ( kurka zawsze coś). O ile tą laparoskopię będę mieć jak wyjdą dobre wyniki posiewu z szyjki macicy.... Boję się strasznie, że mogą wyjść nie tak, mimo że zawsze do tej pory były ok.
A co myslisz o łykaniu wiesiołka, bo ostatnio nie mam za dużo śluzu?

Mamawcześniaka- ogromne gratulacje!!! Niech dzidzia zdrowo rośnie!:-)
A napisz, dlaczego akurat po leżałaś na brzuchu, a nie na plecach? I co to jest ten dong quai?
A i na wykresie odczytuję, że brałaś wiesiołka, ja tez się nad nim zastanawiam, a ile go brałaś, i dopiero po @ go brałaś, tak się bierze a nie od 1dc?

Dong quai to naturalny estogeron. Wiesiolka zamawialam prze neta i zaczelam brac jak przeszed i to wypadlo po @. Tylko nie wydaje mi sie zeby za bardzo pomogl bo nie mialam wcale rozciagliwego, plodnego sluzu podczas owulacji.

że może mamawczesniaka leżała na brzuchu z uwagi na tyłozgięcie trzonu macicy, mamawczesniaka, dobrze zgadłam? :biggrin2:

mamawczesniaka, WOW, co za cudna wiadomość, GRATULUJĘ z całego serca! Ja bym jutro gnała do gina po Duphaston lub Luteinę ot tak na wszelki wypadek, te brunatne plamienia mogą (choć nie muszą) oznaczać, że Twoje ciałko żółte nie radzi sobie z produkcją progesteronu, lepiej mu pomóc.
Jak zawsze masz racje! :)
Kurcze tylko ja mieszkam w UK i moze byc z tym problem, ale juz obdzwaniam kogo sie da.

Ostatnia edycja:
No proszę wchodzę na forum a tu taka super wiadomość!
Mamawczesniaka ogromne gratulacje i jestem pewna że z tego córa będzie bo byłaś super przygotowana :tak: ale szczęściara z Ciebie tak jak Elmo i Ewelin że w pierwszym cyklu Ci się udało z czego oczywiście bardzo się cieszę i liczę że dołączę do Ciebie w tym miesiącu jak i reszta staraczek ;-) mówisz że tylko sylkiem się zakwaszałaś od wewnątrz? chyba też postawię na sam sylk w tym cyklu... ja już wyczuwam że owulka u mnie się zbliża i zaczynamy działać :-) a może któryś silny żeński plemniczek przetrwa :-D w czwartek rano jedziemy na urlop i dlatego działanka teraz codziennie do środy wieczorem :sorry:
jak zawsze trzymam mocno za Was Kochane &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witajcie poniedziałkowo.

Mamawczesniaka wow ale super wiesci z rana!!! Ogromne gratulacje!!! Super wreszcie dobre wiadomosci! Zatem kciuki za spokojne 8 miesiecy!!! :-) Super!
Krystianmartin herbatkę juz popijam :tak:
Piraniu oto link Hello, can you tell me what/who you see? Girl or boy? - In-Gender.com . Ale masz racje, nie ma co rozstrzasac, te raczki, te nozki... ukojenie dla mojego serca :tak: 29 sierpnia na wizycie pewnie bedzie wszystko jasne. Pozdrawiam.
Lukaa przykro mi ze glupia @ przyszla :-( Trzymaj sie.
Ewelin co u Ciebie?

Jak tam nasze pozostale staraczki? Nizmiennie trzymam za was kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&& i swieza porcje porannych fluidków przesylam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:tak:
Milego dnia!

Hello!

Ja dziś wypompowana z samego rana bo Kaja co chwilę się budziła, jak tylko zaczynałam zasypiać to zaczynało się marudzenie, nie wiem co jest grane, mam nadzieję, że to zęby a nie nic poważniejszego. Nie spałam ani minuty do 3 w nocy, potem miałam kilka krótkich drzemek, córcia od rana marudna bo niewyspana. Za to miałam okazję posłuchać, że znów kuna grasuje na poddaszu.

Elmo, babki z in-gender piszą, że ciężko im ocenić bo widzą tylko końcówkę nuba ale przecież Ty widziałaś go całego na USG i według Ciebie sterczał w górę, ja się głównie tym sugerowałam a one tego nie widziały. Ktoś tam napisał, że końcówka nuba wygląda tak jakby był on ułożony płasko, jak się przyjrzeć to te 2 białe kreski na końcu faktycznie tak sugerują ale przecież Ty widziałaś nuba w ruchu na USG i sterczał w górę (może więc końcówka wygięła się lekko w dół). Szkoda, że nie masz filmika nagranego. 29 sierpnia będzie już wszystko wiadomo, to pewnie będą 3 długie tygodnie dla Ciebie. Kimkolwiek jest ta mała istotka to jest prześliczna i Tobie przeznaczona :-)

Piraniu wspolczuje nieprzespanej nocy. Bedziesz miala ciezki dzien a Kaja zapewne po krótkiej drzemce bedzie tryskać energią i dawac czadu :tak: Takze trzymaj sie. Napewno to ząbki nic sie nie przejmuj.
Piraniu sugerowałam sie tym ze na tym etapie na usg z coreczka nie widzialam tam nic miedzy nozkami, fakt moj lekarz mial wtedy gorszy sprzet ale i nozki i buzke i raczki i paluszki mozna bylo policzyc. Tym razem wielokrotnie zjezdzal w dól, pokazywal nam pupe od dołu i to "cos" :) z reszta nawet z profila to cos wyraznie sterczalo caly czas a lekarz kilkakrotnie powtarzal ze jest to "wyrostek plciowy ktory na tym etapie wyglada tak samo...". No nic musze sie uzbroic w cierpliwosc i spokojnie czekac. Dam rade ;-) Z wami razniej.

reklama
Elmo, dzięki :-), ano Kaja faktycznie tryska energią a ja z samego rana czuję się jak opona, z której spuszczono całe powietrze. Na pewno Twoja córeczka na tym etapie też miała wyrostek płciowy, jeśli nub patrząc z boku wyraźnie sterczał (a na fotce faktycznie tego nie widać bo jest tylko końcówka nuba, te białe kreski na końcówce mogą sugerować płaskie ułożenie bo zazwyczaj są równoległe do całego wyrostka) no to według mnie nie zmniejszysz skuteczności planowania w moich forumowych statystykach :-D Zresztą jakby domalować nuba równolegle do tych białych kresek na końcu to tak jakoś za wysoko on wychodzi, bardzo prawdopodobne, że końcówka była lekko odgięta, Ty jednak masz tą przewagę nad babkami z in-gender, że widziałaś na żywo obraz USG i skoro nub sterczał to szanse na synusia są ogromne :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry