reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamawczesniaka,wielkie gratki :-) czekamy na oficjalne potwierdxeni e:-)

Piranha,lacze sie w bolu.u nas tez nocka nie najlepiej.

Elmo,juz niedlugo wszystko bedzie jasne.

ale bede sie stresowac z kazdym waszym usg :-) najpierw z elmo,potem ewelin i mamywczesniaka ... ;-)

reklama
Piraniu dzieki, fajna babka z Ciebie. Oby dzien Ci szybko minął i dzieciaki wieczorem szybko zasnely co bys mogla odespac :tak:
Roszpunka z Ewelin bedziemy sie stresowac wczesniej bo juz za 2 tygodnie :tak: Co u Ciebie?

Piranha witaj w klubie. Ja tez oczy na zapalkach. Musialam sie obudzic w nocy 3 razy, zeby malemu inhalacje zrobic i po kazdym razie nie moglam zasnac. Do tego synus obudzil sie o 6 i wzielam go do lozka. Mam king size lozko ale i tak ja spalam na skrawku a maly wiercil sie jak nie wiem. Robilam rano test oczywiscie i kreseczka juz ciemniejsza. Udalo mi sie tez ogarnac Luteine.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny, witam poweekendowo! I dalej cieszę się jak głupia, że mamiewcześniaka się udało :-) Taka nadzieja we mnie wstąpiła, może teraz posypią się II kreseczki :tak:

Ja dalej nie wiem kiedy miałam owu, bo chyba zaczęłam mierzyć tempkę jak już byłam po... w każdym razie w zeszłym cyklu niższe temperatury kończyły się na 36,4 a teraz naprawdę mocno idzie w górę, dziś drugi dzień mam 36,8 i czuję że cała jestem hm... cieplutka ;-) Objawów raczej brak, coś tam mnie ciągnęło w 22 i 23dc tak pod wieczór jak już leżałam przed tv, dziś bolą mnie plecy i trochę muli jak na @. Do @ jeszcze 6-7 dni, oby nie przyszła jędza jedna, już wiem że jak mi się teraz nie uda, idę na monit i jeszcze raz robię wyniki, żeby wykluczyć przyczyny zdrowotne.

A z innej beczki, nie wiem co robić, bo w mieszkaniu pojawiły mi się pchły!! :wściekła/y: Nie mam zwierząt i sprzątam raczej regularnie, mąż mówił, że widział niedawno ogłoszenie na dole na klatce, że są pchły, ja tego nie widziałam. Mam pogryzione obie stopy, na szczęście M i synek im nie smakują, albo u synka w pokoju ich nie ma. Mam podejrzenia że zalęgły się w łóżku... już drugi dzień odkurzam, trzepię, wymieniłam pościel, spryskuję octem i chyba dalej są... nie chcę żadnych preparatów ze względu na malucha. Czym to zwalczyć? Macie jakieś doświadczenia???

Hej:-)
Właśnie wróciłam od lekarza endo:-) Powiedziała, że w ciążę z takim wynikiem tsh nie mogę zajść, w takim razie dostałam "nakaz" zrobienia sobie wyniku tsh i prolaktyny w 4 dc. Szkoda, bo dziś dopiero mam 14dc. Ale poczekam, już teraz może być tylko lepiej.
Elle oby to był niezapomniany urlop życzę Ci zakończenia go z II kreskami na teście:-)
Araki może coś tam się kroi, poczekamy ale trzymamy kciuki:-)
Piranha to się dziś nalatałaś w nocy bidulko, wieczorem pewnie padniesz tym bardziej, że na dworzu upał:-)
Elmo znowu Ci napiszę, że będzie dobrze a Ty się nie martw bo to na bank chłopak:-) Jak dziś samopoczucie? wytrzymujesz ten upał, pewnie w pracy macie klime?
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Mamakaja,na pewno teraz bedzie dobrze! Najwazniejsze,ze lekarz wzial sie za ciebie :-)

Araki,moze rzeczywiscie cos sie swieci:-) trzymam kciuki &&& co do pchel to nieciekawie... nie wiem co poradzic.my jakis czas temu mielismy prusaki,m robil oprysk,a my mielismy wychodne na caly dzien zeby nie wdychac.

Elmo,dzieki ze pytasz.ja nadal u rodzicow na wsi.byczymy sie,objadamy owockami,gotowana kukurydza,wszystko prosto z ogrodka :-) jeszcze 1,5 tygodnia laby nam zostalo.
A ty kiedy wybierasz sie na L4? Jak znosisz prace?

pisze z telefonu,wiec wybaczcie bledy i brak pl znakow... po powrocie do domu sie poprawie.

Od rana przeczesuję internet w poszukiwaniu porad na to paskudztwo i na razie pozostaje mi codziennie odkurzanie, przeczytałam gdzieś, żeby na noc zostawić biały głęboki talerz z wodą i pływającą świeczką, że niby mają tam się potopić... no zobaczymy :dry:
Za dwa tygodnie synek jedzie do dziadków do końca wakacji więc jak do tego momentu problem nie zniknie to kupię jakieś chemikalia i będę walczyć dalej...

mamakaja, kurczę, głupie to że tyle rzeczy może wpłynąć na możliwość zajścia w upragnioną ciąże... tyle jest niechcianych ciąż a jak już ktoś chce to ech... wiatr w oczy :-( ale dobrze, że zdiagnozowałaś problem, czekaj teraz cierpliwie na badania,a potem będziemy znowu mocno kciukać, żeby poziom tsh opadł a zastąpiły go II :tak:

Lukaa, dzięki kochana, ja łykam taką Witamina D3 5000 IU aż 100 kaps. żelowych MOCNA !! (3435648300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. witaminę, mam nadzieję, że suplementacja coś pomoże. A może to była ciąża ale się nie utrzymała? Będę mocno trzymać kciuki za laparoskopię i czuję, że po niej szybciutko pochwalisz nam się mega newsem. Może faktycznie podaruj sobie ziółka przed laparo, będziesz sobie je pić po zabiegu. Wyniki posiewu na pewno wyjdą dobrze, nie może być inaczej z naszymi kciukami, a kiedy będą wyniki? Co do wiesiołka to mi trochę pomagał ale najbardziej syrop Guajazyl.

mamakaja, masz rację, teraz może być już tylko lepiej :tak:, znasz wroga, weźmiesz lek, TSH szybciutko spadnie a Ty szybciutko nam się tu pochwalisz zdjęciem plusika na teście.

mamawczesniaka, raz jeszcze GRATULUJĘ, mały ludzik sobie już uwił ciepłe gniazdo i niech zdrowo rośnie.

araki, współczuję i życzę by szybko udało się wypędzić ten problem z domu. Ja walczę z kunami, które co jakiś czas zasiedlają się na poddaszu siejąc spustoszenie w wełnie mineralnej pod dachem.

Mamawczesniaka jeszcze raz napisze jak bardzo sie ciesze ze Ci sie udalo! Extra :-)
Araki &&& aby i u Ciebie sie tam cos wyklulo ;-) Jak walczyc z tym dziadostwem nie pomoge, oby udalo sie pozbyc tego jak najszybciej!
Mamakaja zatem &&&& aby THS szybciutko spadlo i wracaj do dzialania. bedzie dobrze, zobaczysz, uszy do góry! A upał? No coz moj m z córką bycza sie w weekendy na basenie a ja siedze w cieniu na ogrodzie u rodziców. Opalanie mi nie sluzy, slabo mi i wogole. Ale jakies spacery delikatne spoko, wole gorąc niz zimno i deszcz. A w pracy oczywiscie klima, jakby nie bylo juz dawno bylabym na zwolnieniu.
Roszpunka to tylko pozazdroscic. Korzystaj ile sie da! Ja w pracy do konca sierpnia, ale przyznam ze juz bym z checia posiedziala w domu.
Pirania Ty masz kuny, a ja w bloku lokatora pijaka (brudasa i wogole nie wiem jak nazwac taki przypadek) jestem nim zalamana... z dwojga złego wolalabym nawet kilka kun w klatce :-D wierz mi, ciezki zywot z takim kims. Taki minus mieszkania w blokach.
Elle dzieki za wiare i wsparcie. Ty podwijaj rekawy i dzialaj a potem zasluzony urlop ;-) &&&&&&&&
Antosia Matik &&&&&&&&&&&
Dorcia &&&&&&&&&&

Naszczescie dobija 15 bo juz myslalam ze dzis nie dotrwam.
Ewelin, Niebieskie Oczy gdzie sie podziewacie?

Milego popoludnia!

reklama
Piszecie o zwierzętach zamieszkujących Wasze klatki, strychy.Ja też mam problem ale z nietoperzami, co rano prezenty od nich czekają na mnie na balkonie. Pełno kupek. Masakra do sprzątania.Bleeee:baffled:

Do góry