reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamawczesniaka,wielkie gratki :-) czekamy na oficjalne potwierdxeni e:-)

Piranha,lacze sie w bolu.u nas tez nocka nie najlepiej.

Elmo,juz niedlugo wszystko bedzie jasne.

ale bede sie stresowac z kazdym waszym usg :-) najpierw z elmo,potem ewelin i mamywczesniaka ... ;-)

reklama
Piraniu dzieki, fajna babka z Ciebie. Oby dzien Ci szybko minął i dzieciaki wieczorem szybko zasnely co bys mogla odespac :tak:
Roszpunka z Ewelin bedziemy sie stresowac wczesniej bo juz za 2 tygodnie :tak: Co u Ciebie?

Piranha witaj w klubie. Ja tez oczy na zapalkach. Musialam sie obudzic w nocy 3 razy, zeby malemu inhalacje zrobic i po kazdym razie nie moglam zasnac. Do tego synus obudzil sie o 6 i wzielam go do lozka. Mam king size lozko ale i tak ja spalam na skrawku a maly wiercil sie jak nie wiem. Robilam rano test oczywiscie i kreseczka juz ciemniejsza. Udalo mi sie tez ogarnac Luteine.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny, witam poweekendowo! I dalej cieszę się jak głupia, że mamiewcześniaka się udało :-) Taka nadzieja we mnie wstąpiła, może teraz posypią się II kreseczki :tak:

Ja dalej nie wiem kiedy miałam owu, bo chyba zaczęłam mierzyć tempkę jak już byłam po... w każdym razie w zeszłym cyklu niższe temperatury kończyły się na 36,4 a teraz naprawdę mocno idzie w górę, dziś drugi dzień mam 36,8 i czuję że cała jestem hm... cieplutka ;-) Objawów raczej brak, coś tam mnie ciągnęło w 22 i 23dc tak pod wieczór jak już leżałam przed tv, dziś bolą mnie plecy i trochę muli jak na @. Do @ jeszcze 6-7 dni, oby nie przyszła jędza jedna, już wiem że jak mi się teraz nie uda, idę na monit i jeszcze raz robię wyniki, żeby wykluczyć przyczyny zdrowotne.

A z innej beczki, nie wiem co robić, bo w mieszkaniu pojawiły mi się pchły!! :wściekła/y: Nie mam zwierząt i sprzątam raczej regularnie, mąż mówił, że widział niedawno ogłoszenie na dole na klatce, że są pchły, ja tego nie widziałam. Mam pogryzione obie stopy, na szczęście M i synek im nie smakują, albo u synka w pokoju ich nie ma. Mam podejrzenia że zalęgły się w łóżku... już drugi dzień odkurzam, trzepię, wymieniłam pościel, spryskuję octem i chyba dalej są... nie chcę żadnych preparatów ze względu na malucha. Czym to zwalczyć? Macie jakieś doświadczenia???

Hej:-)
Właśnie wróciłam od lekarza endo:-) Powiedziała, że w ciążę z takim wynikiem tsh nie mogę zajść, w takim razie dostałam "nakaz" zrobienia sobie wyniku tsh i prolaktyny w 4 dc. Szkoda, bo dziś dopiero mam 14dc. Ale poczekam, już teraz może być tylko lepiej.
Elle oby to był niezapomniany urlop życzę Ci zakończenia go z II kreskami na teście:-)
Araki może coś tam się kroi, poczekamy ale trzymamy kciuki:-)
Piranha to się dziś nalatałaś w nocy bidulko, wieczorem pewnie padniesz tym bardziej, że na dworzu upał:-)
Elmo znowu Ci napiszę, że będzie dobrze a Ty się nie martw bo to na bank chłopak:-) Jak dziś samopoczucie? wytrzymujesz ten upał, pewnie w pracy macie klime?
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Mamakaja,na pewno teraz bedzie dobrze! Najwazniejsze,ze lekarz wzial sie za ciebie :-)

Araki,moze rzeczywiscie cos sie swieci:-) trzymam kciuki &&& co do pchel to nieciekawie... nie wiem co poradzic.my jakis czas temu mielismy prusaki,m robil oprysk,a my mielismy wychodne na caly dzien zeby nie wdychac.

Elmo,dzieki ze pytasz.ja nadal u rodzicow na wsi.byczymy sie,objadamy owockami,gotowana kukurydza,wszystko prosto z ogrodka :-) jeszcze 1,5 tygodnia laby nam zostalo.
A ty kiedy wybierasz sie na L4? Jak znosisz prace?

pisze z telefonu,wiec wybaczcie bledy i brak pl znakow... po powrocie do domu sie poprawie.

Od rana przeczesuję internet w poszukiwaniu porad na to paskudztwo i na razie pozostaje mi codziennie odkurzanie, przeczytałam gdzieś, żeby na noc zostawić biały głęboki talerz z wodą i pływającą świeczką, że niby mają tam się potopić... no zobaczymy :dry:
Za dwa tygodnie synek jedzie do dziadków do końca wakacji więc jak do tego momentu problem nie zniknie to kupię jakieś chemikalia i będę walczyć dalej...

mamakaja, kurczę, głupie to że tyle rzeczy może wpłynąć na możliwość zajścia w upragnioną ciąże... tyle jest niechcianych ciąż a jak już ktoś chce to ech... wiatr w oczy :-( ale dobrze, że zdiagnozowałaś problem, czekaj teraz cierpliwie na badania,a potem będziemy znowu mocno kciukać, żeby poziom tsh opadł a zastąpiły go II :tak:

Lukaa, dzięki kochana, ja łykam taką Witamina D3 5000 IU aż 100 kaps. żelowych MOCNA !! (3435648300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. witaminę, mam nadzieję, że suplementacja coś pomoże. A może to była ciąża ale się nie utrzymała? Będę mocno trzymać kciuki za laparoskopię i czuję, że po niej szybciutko pochwalisz nam się mega newsem. Może faktycznie podaruj sobie ziółka przed laparo, będziesz sobie je pić po zabiegu. Wyniki posiewu na pewno wyjdą dobrze, nie może być inaczej z naszymi kciukami, a kiedy będą wyniki? Co do wiesiołka to mi trochę pomagał ale najbardziej syrop Guajazyl.

mamakaja, masz rację, teraz może być już tylko lepiej :tak:, znasz wroga, weźmiesz lek, TSH szybciutko spadnie a Ty szybciutko nam się tu pochwalisz zdjęciem plusika na teście.

mamawczesniaka, raz jeszcze GRATULUJĘ, mały ludzik sobie już uwił ciepłe gniazdo i niech zdrowo rośnie.

araki, współczuję i życzę by szybko udało się wypędzić ten problem z domu. Ja walczę z kunami, które co jakiś czas zasiedlają się na poddaszu siejąc spustoszenie w wełnie mineralnej pod dachem.

Mamawczesniaka jeszcze raz napisze jak bardzo sie ciesze ze Ci sie udalo! Extra :-)
Araki &&& aby i u Ciebie sie tam cos wyklulo ;-) Jak walczyc z tym dziadostwem nie pomoge, oby udalo sie pozbyc tego jak najszybciej!
Mamakaja zatem &&&& aby THS szybciutko spadlo i wracaj do dzialania. bedzie dobrze, zobaczysz, uszy do góry! A upał? No coz moj m z córką bycza sie w weekendy na basenie a ja siedze w cieniu na ogrodzie u rodziców. Opalanie mi nie sluzy, slabo mi i wogole. Ale jakies spacery delikatne spoko, wole gorąc niz zimno i deszcz. A w pracy oczywiscie klima, jakby nie bylo juz dawno bylabym na zwolnieniu.
Roszpunka to tylko pozazdroscic. Korzystaj ile sie da! Ja w pracy do konca sierpnia, ale przyznam ze juz bym z checia posiedziala w domu.
Pirania Ty masz kuny, a ja w bloku lokatora pijaka (brudasa i wogole nie wiem jak nazwac taki przypadek) jestem nim zalamana... z dwojga złego wolalabym nawet kilka kun w klatce :-D wierz mi, ciezki zywot z takim kims. Taki minus mieszkania w blokach.
Elle dzieki za wiare i wsparcie. Ty podwijaj rekawy i dzialaj a potem zasluzony urlop ;-) &&&&&&&&
Antosia Matik &&&&&&&&&&&
Dorcia &&&&&&&&&&

Naszczescie dobija 15 bo juz myslalam ze dzis nie dotrwam.
Ewelin, Niebieskie Oczy gdzie sie podziewacie?

Milego popoludnia!

reklama
Piszecie o zwierzętach zamieszkujących Wasze klatki, strychy.Ja też mam problem ale z nietoperzami, co rano prezenty od nich czekają na mnie na balkonie. Pełno kupek. Masakra do sprzątania.Bleeee:baffled:

Do góry