reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Serdecznie dziękuje za ciepłe przyjęcie
Araki tak namieszałaś mi w głowie ponieważ jak myślałam to plemniki męskie żyją krótko a żeńskie dłużej wiec miałam nadzieje że wytrzymią do owulacji
jeśli chodzi o tem to nie mam pojęcia jak to robic
jeśli chodzi śluz to dziś jest pierszy dzień więc wszystko zgodnie idzie oprócz tego że testy nic nie wykazały
aha zapomniałabym dodac że byłam u ginekologa w maju i powiedział mi że największa szansa na dziewczynke jest 12dni od 1-go dnia okresu (jeśli okres mam regularny co 28 dni) lecz nie daje 100% gwarancji
ps.możecie mi pomóc z tym kalendarzykiem tem.co jak gdzie jak dokładnie odczytywac ponieważ już zgłupiałam tyle tego:-D

reklama
Hej dziewczyny:-)
Jak miło wpaść i poczytać co u Was. Ja mam dopiero czas na komputer, więc czytam i odpoczywam:tak:
Klaudia witaj.My prawie w ogóle nie patrzymy na odstęp od owulki.Bierzemy pod uwagę dietę, ph oraz suplementy( cytrynian wapnia ,magnez, żurawina witamina c,b complex). Podczytywałam forum wstecz i z tego co widziałam dziewczynom udało się zaplanować córki dzięki tym sposobom.Jeśli chodzi o testy owulacyjne to przed zrobieniem nie piję ok. 3 godz i test robię po południu.Zawsze wychodzi ok. 15 dc, a mam 31 dniowe cykle.W razie pytań pytaj.Ale lekturę Piranhii najbardziej polecam:-)
Matik mam te same testy.Jak dla mnie są negatywne, ale o co w takim razie chodzi z tą temperaturą?:szok:
Elle, Dorcia kiedy kolejne testowanie?:-)
Ja mam nadzieję, że któraś z Was niedługo ogłosi radosną nowinę:-)
Krystianmartin czekam na taką dobrą wiadomość od Ciebie:tak:
Matik kurcze przypomniało mi się! spójrz na mój poprzedni wykres temperatur! Miałam podobną sytuację do Twojej, temperatura mi spadła a test owulacyjny miałam negatywny(mimo to ovufriend wyznaczył mi ten dzień jako owulację),dopiero po dwóch dniach miałam test owulacyjny dodatni już przy wyższej temperaturze:-)
Pozdrawiam Was wszystkie
Elle, Antosia, Matik, Krystianmartin, Elmo, Ewelin,Misia, Mamawcześniaka, Maggie, Araki, Daria, Dorcia, Oczy niebieskie, Macy, Maran atha i resztę;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki po urlopie :)
Mi się wszystko pokićkało w tym cyklu owulację to miałam w 9 dniu i bite dwa tygodnie plamień przed okresem, jakas masakra, a potem okres 3 dni, eh ciężka sprawa:)

Hej babeczki! Codziennie o Was myślę i tęsknię okropnie, tak strasznie mi brakuje pisania z Wami ale prawda jest taka, że dopiero gdy Krzyś pójdzie do przedszkola to znajdę chwilkę by być z Wami na bieżąco. Mam już papier od logopedy w którym stwierdzona jest konieczność przebywania Krzysia wśród grup rówieśniczych ze względu na zaburzony rozwój mowy i inne czynniki, zobaczymy czy to pomoże. Jeśli któraś z Was zamieniła się w dwupack :-) to proszę dajcie znać bo nie byłam z Wami na bieżąco choć sercem i myślami kibicowałam Wam każdego dnia. Przeczytałam tylko ostatnią stronę więc tylko do niej się odniosę. Pisanie tego krótkiego posta zajęło mi chyba 30 minut z uwagi na dzieci ;-)

Klaudia, witaj! Odstęp od owulacji to szalenie nieskuteczna metoda, teoria Shettlesa została obalona i podobno plemniki X i Y są tak samo szybkie i potrafią tak samo długo przeżyć, badania przy in vitro dowiodły, że plemniki Y potrafią przeżyć nawet dłużej jak X (ktoś kiedyś analizował wykresy na ovufriend i przy odstępie powyżej 3 dni rodziło się już więcej chłopców, najlepszy odstęp to 2-3 dni choć to mało istotny czynnik), Shettles myślał, że plemniki X są dużo większe a zatem cięższe i stąd poruszają się wolniej, okazuje się jednak (a w dobie nowoczesnych mikroskopów, których nie było za życia Shettlesa, łatwo już to sprawdzić) że główka plemnika X jest tylko o 1% szersza a to tak jakby myśleć, że ktoś szybciej dobiegnie do mety bo ma o 1% dłuższe nogi. Jak mało skuteczna jest metoda Shettlesa można zobaczyć na podstawie poniższej ankiety przeprowadzonej na in-gender:

Shettles attempt for a GIRL and got a GIRL (14.7%)
Shettles attempt for a GIRL and got a BOY (45.6%)
Shettles attempt for a BOY and got a BOY (13.2%)
Shettles attempt for a BOY and got a GIRL (26.5%)

Nigdy testy owulacyjne nie wychodzą Ci pozytywne? A czy kreska intensywnieje w ogóle? Robiłaś kiedyś wykresy temperaturowe? Poczytaj wytyczne tutaj: https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html (zielona czcionka).

Daria
, minus testów "z buźką" jest taki, że nie widać przyrastania intensywności kreski testowej, obserwując ten przyrost przez kilka cykli można ocenić, że np. owulacja będzie za 1-2 dni, jeśli komuś zależy na zachowaniu odstępu to jest to przydatna zaleta zwykłych testów paskowych :-) Jak się czujesz? Szok, że to już 9 tydzień!

Dziewczyny, zrobię wszystko by móc zaglądać do Was częściej, wiedzcie, że o Was pamiętam i cały czas Wam kibicuję.

pirahna ja na tamtych testach to niezawsze sie poznalam;p np w tym cyklu co zaszlam wedlug mnie owulacj byla 9 chyb maja bo test wyszedl wedlug mnie pozytywny;p ja sie czuje dobrze zero objawow oprócz siku :-)

moja Nadia tez od 1 sierpnia idzie do przedszkola do domu jej wyciagnac nie idzie :-p i niemiecki jej szybko wchodzi wszystko dokladnie potwarza a z polskim dalej problemy;/ mowi ale nie wyraznie ;/

a jak tam Kaja ? wrzuc zdjecia :)

Daria, będzie fantastyczna różnica wieku między Colinem a jego braciszkiem/siostrzyczką, na pewno złapią świetny kontakt :tak: Krzyś ma obniżone napięcie mięśniowe języka i problemy z jego pionizacją, stąd np. źle wymawia "L". Ogólnie bardzo się rozkręcił i tak nagle minęło wiele objawów, które mnie martwiły, normalnie jakby jakaś klątwa wraz z tą diagnozą spadła ;-), może to częściowo zasługa uzupełniania niedoborów D3 bo podobno pierwsze efekty miały być po 2-3 miesiącach. Kaja chodzi już na nóżkach i wraz z ukończeniem roczku zamieniła się w diablicę i terrorystkę :-D, jest uparta, wie czego chce i łatwo nie odpuszcza, oj ma babeczka charakterek :-) Na pewno da mi bardziej popalić ale jednak takim ludziom łatwiej w życiu, Krzyś zawsze był bardziej ostrożny (Kaja już miała 5 razy więcej stłuczek, upadków i przytrzaśniętych palców jak Krzyś w ciągu 3 lat ;-)) i bardziej lękliwy, Kaja jest taka bardziej przebojowa. Fotek dawno nie robiłam z braku czasu i problemów z aparatem (potem będę żałować bo czas tak szybko zasuwa), jedyne aktualne mam z wanny, wrzucam poniżej, potem usunę.

Zobacz załącznik 574477

Ostatnia edycja:
Piranha śliczna masz córeczkę:) kochana wracaj do nas bo nam Cię brakuje i Twoich cennych rad. Pozdrawiam Cię serdecznie. W razie błędów przepraszam ale pisze z telefonu

Piranha, dobra duszo! Fajnie, że zaglądasz. Kajunia przeurocza. Trzymam kciuki za Krzysia, żeby dostał się do przedszkola.
Klaudia, gdyby to było takie proste, to każda z takiego kalendarza by korzystała. Niestety, nie jest. Ph, suplementy i dieta - na tym większość się skupia. Reszta to dodatki.

reklama
to jakaś telepatia tak myślałam o Piranii ze dawno do nas nie zaglądała , ja poprawiłam tempkę bo zawsze rano mierzę o 7i potem dalej śpię więc była widać trochę zakręcona wieczorem też zawsze sprawdzam tempkę :( i wpisuję do telefonu a w ovufrend później zapisuję dlatego źle wpisałam sorki ale dziś już poprawiłam i widzę że po prostu mi tempka spada , szyjka dziś miękka wieczorem była twarda ale test dziś nic nie pokazuje więc nie wiem co o tym dalej myśleć , śluz mam mleczny dość gęsty i na cm rozciągliwy ale to od 2 dni już tak więc hm co to daje ? nie wiem

Do góry