reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
dzięki więc czekam dalej :) dzięki czyli nie starałam się w owu uuuuuuuuuffffffffffff :-) już mnie brzuch znowu boli czyli faktycznie po prostu coś się dzieje :-) buziaki idę na basen i poopalać a co tam trzeba się relaksować ;-)miłego dnia

tylko dlaczego te testy pokazały(2gi w kolejności z 5) jeden ciemniejszy od pozostałych dziwne bez owu to wszystkie powinny być takie same lub co dziennie 1 ciemniejszy a tu lipa
ktoś ma jeszcze te z allegro test bo na ovufren też widzę takie i kobiety mają takie mega jasne ciekawe co to będzie

16.46 teraz ból się nasila zrobiłam kolejny test i ten jest najlepszy z tych wszystkich ale jaja :) czyli tak dziwnie się rozpędza , czyli nie trafiłam w samo owu uuffff ok wszystko przede mną

Ostatnia edycja:
Co do testow to np kiedy u mnie sa pozytywne to niektore wychodza mega ciemne obie kreski a niektore naprawde blade obie, wiec wydaje mi sie, ze po prostu niektore testy sa moze mocniej nasaczone tym barwnikiem czy cos?

Witam
śledze was już od dawna ale dzis dopiero odważyłam sie napisac ponieważ mam problem i mam nadzieje że mi w tym pomożecie no i widze że wszystkie jestescie fajne kobitki:-)
W tym roku kończe 31lat mam dwóch cudownych wspaniałych najukochańszych synów wieku 6 lat skończył w lipcu a drugi 3,5 ur.w styczniu no wiec napewno sie domyślacie że marzymy o córce.
@ mam regularny 28dni czasami 29 ale żadkośc ostani był 12 lipca robie testy owu i cały czas mi wychodzi że jestem przed (jedna kreska jaśniejsza a druga ciemniejsza) a według moich obliczeń i tabeli owu powinnam przytulac sie z mężem ostatni raz we wtorek i tak było no ale...
teraz sie boje że za wczesnie skończyliśmy test owu nie pokazuje żebym była w dniach płodnych i albo żeby były w ciągu 24h wiec mije pytanie czy mam z męzem jeszcze sie przytulac?
pomóżcie

reklama
Klaudia, witaj :-)
Skoro czytasz już nas od dawna, pewnie zauważyłaś, że mniej bierzemy pod uwagę odstęp od owulacji, a bardziej odczyn ph, który sprawia, że przeżywają tylko plemniki "żeńskie". Nie jestem od tego ekspertem, sama stosuję dietę "dziewczynkową" ale ph nie mierzę. Możesz o tym poczytać przede wszystkim w postach Piranhi (od str. 3495).
Jeśli twój cykl zaczął się 12 lipca to masz teraz tak jak ja 15dc, tylko że moje cykle są dłuższe (ja do owulacji mam jeszcze 3-4 dni). Mierzysz temperaturę albo badasz śluz, szyjkę, cokolwiek, co dało by Ci potwierdzenie owulacji? Bóle owulacyjne?
Pozytywny test owu daje informację, że owulacja będzie za 24-36 godzin, ale mogłaś przegapić moment piku LH, stąd cały czas masz blade kreski.
A we wtorek to który był dzień przed owulacją? Teraz pytanie, czy chcesz polegać na metodzie odstępu od owulacji, bo jeśli tak, i wtorek był 3 dni przed to właśnie dziś powinnaś ją mieć i zgodnie z tą metodą w owulację masz większą szansę na chłopca. Chyba że trafisz w O+12 (znowu odeślę Cię do postów Piranhi).
Pewnie Ci tylko namieszałam, ale dokładnie miesiąc temu byłam w podobnej sytuacji i tu trafiłam, wtedy też odpuściłam 3 dni przed owu ... i dalej tu jestem więc jak się domyślasz, nie udało się ;-)

Do góry