Klaudia, witaj :-)
Skoro czytasz już nas od dawna, pewnie zauważyłaś, że mniej bierzemy pod uwagę odstęp od owulacji, a bardziej odczyn ph, który sprawia, że przeżywają tylko plemniki "żeńskie". Nie jestem od tego ekspertem, sama stosuję dietę "dziewczynkową" ale ph nie mierzę. Możesz o tym poczytać przede wszystkim w postach Piranhi (od str. 3495).
Jeśli twój cykl zaczął się 12 lipca to masz teraz tak jak ja 15dc, tylko że moje cykle są dłuższe (ja do owulacji mam jeszcze 3-4 dni). Mierzysz temperaturę albo badasz śluz, szyjkę, cokolwiek, co dało by Ci potwierdzenie owulacji? Bóle owulacyjne?
Pozytywny test owu daje informację, że owulacja będzie za 24-36 godzin, ale mogłaś przegapić moment piku LH, stąd cały czas masz blade kreski.
A we wtorek to który był dzień przed owulacją? Teraz pytanie, czy chcesz polegać na metodzie odstępu od owulacji, bo jeśli tak, i wtorek był 3 dni przed to właśnie dziś powinnaś ją mieć i zgodnie z tą metodą w owulację masz większą szansę na chłopca. Chyba że trafisz w O+12 (znowu odeślę Cię do postów Piranhi).
Pewnie Ci tylko namieszałam, ale dokładnie miesiąc temu byłam w podobnej sytuacji i tu trafiłam, wtedy też odpuściłam 3 dni przed owu ... i dalej tu jestem więc jak się domyślasz, nie udało się ;-)