reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha nie ukrywam że również bardzo bym chciała żebyś do nas wróciła i wierzę że jak tylko będziesz miała trochę więcej czasu to zaczniesz do nas częściej zaglądać :tak: a zdjęcie córci no co tu dużo mówić CUDNE! ślicznota ;-)
Mamawcześniaka widzę że jesteś już po owulce, dobrze mówię? czyli działaliście cały czas nie patrząc na owulację tylko na ph ;-)?
Matik po temperaturze moim zdaniem owulacja albo jeszcze dzisiaj albo jutro. a jak testy? nadal druga kreska blada?

reklama
Elle tak meczylam meza.... :tak: Nie zwraclam uwagi na odstep tylko PH ale nie zakwaszalam ani przed ani po tylko uzywlam Sylku. Bylo tez bez mojego orgazmu i lezenie na brzuchu po.. zobaczymy co z tego bedzie. Nie mialam wcale sluzu plodnego. Wczoraj przypuszczm, ze mialm owulacje bylo doslownie kilka kropel. We wczesniejszym cyklu mialam i mokry i rozicagliwy. Ale poszperalam trocche w necie i moze sie tak dziac jesli miala sie robiony jakis zabieg na szyjce, a ja mialam jej troche usunietej. No i najwazniejsze zeby w srodku szyjki byl sluz a jestem przekonana, ze tam byl :) Dzis natomiast duzooo bialego, kremowego czyli juz po owulacji.

Mamawcześniaka to super :tak: podobno odstęp najmniej ważny tylko ph więc musi się udać! a pilnowałaś cały czas ph po przytulankach? sylk Ci ładnie obniżał do 4,5? nie stosowałaś tamponu z limonką na noc? ja chyba przesadziłam z rephreshem... fakt tylko on mi tak ładnie obniża ph do 4,0 ale dawałam go sporo po przytulankach i tak myślę czy nie za dużo ;-) ale mi sylk ph po przytulankach obniżał do 5 :-(

Hej Piranha,
Wracaj jak najszybciej Ci się uda,dziewczyny Cię potrzebują!
Ja dzisiaj w miarę w ciągu dnia, jednak przed chwilą prawie puściłam tysiąc razy pawia podczas zmywania. :-)

Elle prawde mowiac to za bardzo sie nie przejmowalam tym PH. Normalnie mam 4 - 4,5 a podczas staranek podskakiwalo do 5,5 ale jestem przekonana, ze to po prostu resztki nasienia. Nie robilam irigacji i nie stosowalam tamponu z limonka (chociaz nakupilam limonek) bo z tego co wyczytalam stosuje sie kiedy wystepuje sluz plodny a u mnie takiego nie bylo. Ale diete i suplementy caly czas bralam. Zobaczymy co z tego bedzie :D

Pirahna to jak u mnie colin juz mial tyle wypadkow i myslalam ze nie bedzie chcial przez to chodzic ale nie dalej lata i jest uparty jak osiol;p w ogole na dupce nie siadze tylko ciagle chodzi;/ ostatnio wypadl z wozka moja mama go uspila w wozku jak bylam z nadia na zakupach i zawsze colin jak wstaje to wola a teraz sobie sam wstal a wozek kip do tylu bylam na pogotowiu bo urwalo mu sie to miedzy zebami co do wargi jest przyrosniete ale naszczescie lekarz mowil ze szybko sie zrosnie a zeby nie uszkodzone :) nauczyl sie wychodzic z lozeczka (mam na samym dole juz ) i wspinać po wszystkim musze wszedzie na niego patrzec;/ a do tego nadia bardzo chce sie z nim bawic tylko czasami nie moze zrozumiec ze on jeszcze tak dobrze nie chodzi jak ona i jak go popchnie albo podniesie to jest masakra dlatego ciagle przy nim stoje ;/

u mnie nadia z ta mowa to nie wiem od czego ma lekarka mowi ze wiazadlo ok lekko krotka końcówka od języka ale mowi to nie powinna byc przeszkoda wiec nie wiem;/ no i lekarka mówi ze jest bardzo nadpobudliwa :)

kaja super podobna do krzysia :) to moje szoguny Zobacz załącznik 574505Zobacz załącznik 574506Zobacz załącznik 574507

Piranha córeczka jest śliczna i bardzo szybko rośnie. Już kiedyś Ci pisałam że Twoje dzieci mają piękne oczy :tak:
Daria dzieciaczki super. Widać że są za sobą;-)
Elle widzę że wredna@ przyszła :-( sierpień będzie szczęśliwy dla nas wszystkichDorcia co u Ciebie?

Dziewczyny, dzięki za to co napisałyście, strasznie mi miło, że o mnie pamiętacie!

mamakaja, macy, Elle, dzięki dziewczyny! :-*

Oczy niebieskie
, jak fajnie widzieć Ciebie na forum :-) Oj pierwszy trymestr nie rozpieszcza ale już niebawem nagroda w postaci najpiękniejszego (super samopoczucie, pierwsze ruchy dziecka) drugiego trymestru.

Matik, jaki piękny spadek tempki, zapewne estrogeny już wysokie a owulka tuż tuż, wielce prawdopodobne, że test jutro będzie pozytywny (pik LH występuje 8-38h po szczycie estrogenu, to estrogen powoduje występowanie EWCM), trzymam kciuki!

Daria, śliczne masz dzieciaki, jaki Colin już duży! Kaja śpi na materacu 120x200 ułożonym na stelażu, jak się obudzi to złazi z niego, podchodzi do drzwi i stuka by ją wypuścić z pokoju ;-) Dobrze, że Colinowi nic się nie stało. Krzyś niestety nie bardzo chce się z Kają bawić.

reklama
Antosia kochana ja nadal plamię. @ się w ogóle nie rozkręca...coś mi się chyba pokićkało w organizmie ??? !!!:szok::baffled:

Daria dzieciaczki cudowne !!! Synuś wygląda co najmniej na ponad roczek a córcia widać że aparatka :-D

Piranha...cóż za słodziaczki...zacałować !!!

Lecę do łóżeczka...zerknę jutro

DOBREJ NOCY !!!

Do góry