reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nie ma nikogo? :zawstydzona/y:
no właśnie :zawstydzona/y: dzięki ale normalnie to widać te kreski lepiej normalnie a na zdjęciu wyszły a w zasadzie nie wyszły tylko na 1 zdjęciu widać trochę tą najmocniejszą właśnie

Ostatnia edycja:
reklama
Matik, tempka spadła, więc może to jakieś pierwsze podejście jest. Gdyby było po owu, chyba tempka by się podniosła? Ja bym obserwowała nadal, bo dla mnie te testy pozytywne w ogóle nie są.

Elle, Dorcia, życzę Wam owocnego sierpnia!
Krystianmartin, ćwicz silną wolę ;-) &&&&&& żeby na teście były II !!!
Zobaczymy co tam u mnie będzie... dziś od rana pobolewa mnie brzuch owulacyjnie, ciekawe, w ostatnim cyklu zaczął boleć dwa dni przed owu, a ja owu oczekuję dopiero za 4 dni... no ale działamy więc tak czy siak nie przegapimy momentu :-D

Antosia, przy okazji szperania w necie znalazłam coś takiego:
"13. W wieku 30 lat mam stale 9 albo 10 dni wyższej temperatury. Czy może to być przyczyną niepłodności?

Tak. Skrócenie fazy wyższych temperatur świadczy o niedomodze ciałka żółtego. Nawet gdy dojdzie do poczęcia, to mogą być problemy z zagnieżdżeniem się zarodka w macicy. Należy wyleczyć ewentualne stany zapalne i zastanowić się nad innymi możliwymi przyczynami. Warto też zastosować preparat Castagnus (dostępny w aptece bez recepty)."

Czyli że niby castagnus korzystnie wpływa na długość FL...
Araki dziękuję:tak: Znalazłam ten artykuł i zagłębiłam się dalej. Fajnie to wszystko jest opisane:tak:
Ja w tym cyklu zaczęłam castangusa i mam nadzieję że to coś da. Sprawdzałam ostatnie wykresy i wychodzi na to że FL trwa u mnie też czasami 9 dni. Miesiączki mam bardzo obfite i bolesne że mam wrażenie że cała pochwa się urywa :-(

Elle ja właśnie w środę wieczorem dostałam dziwnego plamienia które wyglądało jak śluz z niteczkami jasnej krwi, ale niestety rano miesiączka przyszła ze zdwojoną siłą. Mam nadzieję, że Ciebie i Dorci to nie spotka.

Matik moim zdaniem owulacji jeszcze nie było. Nie odnotowałaś żadnego płodnego śluzu, a poza tym, lepiej byłoby żeby pojawiła się za kilka dni bo jajeczko jeszcze nie jest na tyle dojrzałe żeby było gotowe do zapłodnienia. Temperatura nie skoczyła o 0,2 stopnia więc wszystko przed tobą. LH będzie bardziej widoczne za kilka dni (ok.3-5 dni)

hej dziewczyny, laptop mi sie chyba psuje wiec dzisiaj z telefonu.
matik mi lekarz wytaznie powiedzial ze nie ma lepszego wyz acznika owulacji niz sluz rozciagliwy i o konsystencji bialka jajka. nie panikuj, wiem latwo poowiedziec.
ja dzisiaj lepiej sie czuje bo wczoraj caly dzien cierpialam.

reklama
Matik, ale to przecież żaden wzrost. Musiałoby się znacząco podnieść. Jak dla mnie, wszystko przed Tobą. Szyjkę badałaś? I obserwuj śluz.
Oczy niebieskie, lekarz ma rację, ale przy diecie dziewczynkowej śluz płodny niemalże zanika, więc taka obserwacja łatwa nie jest. Oby dzisiaj nudności dały Tobie spokój.

Do góry