reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy, niecałe pół roku temu miałam usg i wszystko było w normie, tzn. zabliźnienie po operacji tylko było widoczne. Za półtora tygodnia jadę do rodzinnego miasteczka, tam bez skierowania zrobię usg. Wkurzają mnie trochę te moje piersi - nie dość że małe, to jeszcze problematyczne :wściekła/y: Ale wiem, że są kobiety z większymi problemami więc tak tylko smęcę sobie...

reklama
Araki, ja też mam małe i problematyczne. Chyba gdybym nie miała guzków, byłoby tam jedno wielkie nic. ;-) Ja mam przerost tkanki gruczołowo-tłuszczowej -ot, taki bonus po karmieniu piersią. Muszę robić usg przynajmniej raz na pół roku. Może to, co wyczuwasz, to jakiś zrost/blizna? Nie martw się na zapas.

ele87 na moje oko i nie wyraźne zdjęcie to słaba ta kreska a pamiętam że ta druga musi być prawie jak ta testowa lub mocniejsza w innym przypadku nie potwierdza owu. Ale niech się wypowiedzą znawczynie ja zawsze je wolę zapytać :-)
i mówisz że w Irlandii teraz słońce to chyba rzadkość co?

Elle87 jak dla mnie to tez za slaba kreska zeby to zaliczyc do pozytywnego testu. Ja ostatnio dwa dni przed mialam taka lekka jasna. W UK tez slonce daje czadu!

Matik, Mamawczesniaka dziekuje za odpowiedz. Tak test uznaje za negatywny bo to tylko cien kreski ale chyba mocna testowa powinna byc w przeciagu 2-3 dni tez tak macie? Dla mnie to nowosc bo ostatnie 2 cykle owulke mialam w 21 I 32 dniu cyklu a wczesniej ok 19 dc. Teraz dopiero 9 dc wiec to dla mnie troche dziwne chyba ze falszywy alarm ;-) w tym cyklu maja byc pierwsze staranka i teraz tak sie zastanawiam czy dzis dzialac zeby nie trafic czasami w sama owulke ale raczej nie widac jej na froncie :-D a w irlandii racja taka pogoda to rzadkosc chociaz w tym roku podobno jedno z najgoretszych lat i za pewne w Anglii tez :tak:

Ostatnia edycja:
No więc czekamy Elle na dwie grube krechy na teście owu, a potem na dwie kreski na teście ciążowym.:-)
Trzymam kciuki za ten cykl. Aha i wygrzewajcie się z mężem na duuuużo słońcu skoro taki upał.Ponoć gorąco temperatura jest sprzyjająca dla żeńskich plemników :-)

Witajcie dziewczynki,
Muszę sie Wam pochwalić że mój Wiktorek dostał się do państwowego przedszkola, udało się załatwić to.
Byłam u gina bo ostanio zaniepokoily mnie dziwne plamienia, okazało się że to po stosunku z nadżerki. Przepisał mi albothyl i teraz jestem w kropce, nie chce stosować po okresie przez 6 dni bo to jedyna szansa na ciążę i trzeba będzie przesuwać starania, ale jeżeli zastosuje po owulacji czy to nie przeszkodziło by w zagnieżdżeniu ?

reklama
Dziewczyny pomóżcie :-( rano o 11 test owulacyjny był z delikatną kreską testową, potem o 15 też kreska była taka delikatna a teraz zrobiony o 19 już nie pokazuje wcale tej bledszej kreski nawet nie ma cień-cienia :-( sama nie wiem co o tym myśleć... w ogóle dopiero mam 9dc i co oznaczała ta delikatna kreska testowa i mam śluz płodny cały czas :confused2:
Mamawcześniaka no widzisz ile mamy wspólnego ;-) czyli będziemy razem działać :-) więc zaciskam kciuki w kolorze pink :tak:

Do góry