reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Krystianmartin ale ja tez bede miec badanie prenatalne ale bez pobierania krwi tylko usg. Moj gin ma swietny sprzet i robi takie badanie u siebie w cenie wizyty i ja bede je miec 1 sierpnia. To bedzie coprawda 12 tydz ale jak juz mowilam moj gin jest takim typem ze powie ze to za wczesnie na plec chocby widzial czarno na bialym. Nie ukrywam ze myslalam zeby sie zapisac do kogos innego z tydzien pozniej bo chyba wtedy to zacznie mnie juz zżerac ciekawosc. Sama nie wiem.

reklama
Krystianmartin nie, nie wezme. Cale miasto znaloby szczegoly bo ona taka mala pepla :-D jakie ja piekne suwaczki u Ciebie widze :tak:

Elmo dziękuję, dziękuję. Ale to ważne dla dziecka aby uczestniczyć w tym wszystkim. Nie mówie, że teraz ale na połówkowe. Ja byłam z Krystianem. Potem jak pojechałam na poród i nie widziałam go 5 dni to wiesz, jak go zobaczyłam w szpitalu bo przyjechał po mnie... szłam do niego i płakałam... zawsze martwiłam sie, że cała miłość przeleje na Martinka, ale tamten moment w szpitalu uswiadomił mnie, ze w moim sercu jest miejsce i dla Krystianka i Martinka, wtedy gdy go utuliłam i płakałam spytał, mama mutnio, a ja , nie jestem najszczęśliwszą mamą na świecie mam Ciebie i Twojego brata, ach wzruszyłam sie na tamto wspomnienie

Krystianmartin aż mi ciarki przeszły, musisz być wspaniałą mamą:tak:
Elmo to niezła agentka ta Twoja córa:-D
Misia ja też w kółko myślę o ciąży, nie mogę wyrzucić tego z głowy.Już oglądałam wózeczki,łóżeczka,ubranka,butelki i tak dalej hehe.A co tam;-)

U mnie ovufriend w ogóle nie wyznaczył owulacji, choć wydaje mi się ze była 2 dni temu:-(
Mimo wszystko wczoraj z mężem spróbowaliśmy i po wszystkim udało mi się obniżyć ph między 4 a 4,5 dzięki limonce.Także jestem zadowolona bo jak przyjdzie do prawdzinych staranek to już wiem czym uda mi się to ph obniżyć:-)

Krystianmartin to sa rzeczywiscie wzruszajace wspomnienia. Wiesz, ja jestem przekonana ze dla Zuzi to byloby mega przezycie, nie ma dnia zeby nie pytala o dzidziusia, caly czas go przezywa i wszystkim opowiada ze na jej 5 urodziny juz bedzie dzidzius, to jest pierwsza informacja jak tylko do kogos wchodzi. Ale jednak mam pewne obiekcje, jak juz mowilam Zuza nie przebiera w slowach, opowiada wszystko wszystkim ze szczegolami, z kazdej najmniejszej sprzeczki miedzy mna a m zdaje relacje dziadkom ;-) takze sa na biezaco :-D. Mowilas kiedys ze masz rodzine daleko, ja mam wielka rodzine na miejscu do tego przedszkole. Mama mojej kolezanki pracuje w przedszkolu i opowiada jakie wiesci dzieci przynosza z domu, jestem pewna ze i moja sprzedaje wszystkie info na wejsciu. A jednak to takie intymne, prywatne, nasze, wiec rozumiesz. Nie mam nic przeciwko zeby zabierac dzieci, sama jednak raczej sie na to nie zdecyduje.
Mamakaja no to ciekawe co z tego bedzie :tak: oby II w kolorze pink :tak: ja nawet nie ogladalam jeszcze nic na dziecko. Matko przez te mdlosci to na nic takiego nie mam ochoty. Nadrobie zapewne szybko jak tylko przejdzie ;-)

mamakaja każda z nas jest wspaniałą mamą, czytając to forum nie można stwierdzić inaczej.
sam fakt ile dziewczyny poświęcają dla przyszłych dzieci, te diety, pomiary, stres, a przy tym każda pisze o swoich pociechach z troskliwością i matczyną miłością.:tak:
widzę, że mamy synków w podobnym wieku

Elmo rozumiem i szanuję Twoją decyzję. Co do przedszkola, to dzieci nie muszą nic mówić o sytuacji w rodzinie, one po prostu bawiąc się odzwierciedlają dom rodzinny. pocieszę cię, te zwierzenia skończą się dopiero w 2 -3 klasie:-D, jeszcze wychowawca będzie o wszystkim wiedział

krystianmartin cudownie ze tak kosz swoje dzieci, wspaniałą opowieść aż mi się łezki w oku zakręciły:-)

Elmo gratuluję córeczki wspaniała , musicie mieć niezły ubaw :-)
moi chłopcy też trochę mówili ale jak im zaczęliśmy mówić że tak nie można bo to taki nasz wspólny sekret to co się dzieje w rodzinie w naszym domku no i chyba zadziałało,
choć czasem 1 zwłaszcza to chyba po tacie ma dugi język ale jakoś sobie radzimy

mamakaja jak dla mnie to 14 miałaś owu ta najniższa temp , a nie pokazał Ci bo nie wpisałaś 3 i 4 temperatury

Ostatnia edycja:
reklama
hej!
Daria:
mi się wydaje, ze u ciebie późniejsza owulacja, bo ty karmisz i te cykle miałaś takie rozregulowane już wcześniej też...mówisz, że ciąża bardziej podobna do tej z Nadią?:)Moja jest po prostu identyczna jak z Misią, aż niemożliwe żeby dwa razy tak samo przechodzić jota w jotę:sorry:
Elmo
: a ty czasem o mojej córze nie piszesz, na pewno o swojej? bo jakby ta sama historia - u nas na podwórku jak wychodzi Misia to wszyscy wiedzą wszystko o naszym domu, że mama na tatę krzyczała, że tata w niedzielę to pracuje, że na wakacje jedziemy w sierpniu....żadnych zahamowań - ma to po teściowej w genach- ona też każdemu napotkanemu człowiekowi życiorys wszystkich członków rodziny opowiada :-D:rofl2: więc moja nie wie, że będzie dzidzia, bo by pół rodziny i pół miasto wiedziało. I na połówkowe też nie pójdzie z tego względu, że potem wszystko będzie gadać wszystkim. Myślę, ze w wieku naszych córek to niewielkie ma to znaczenie czy zobaczą na USG dzidzię czy nie - i tak będą się cieszyć ogromnie:tak:
pytałaś: u mnie na razie bez zmian -choć już miałam weekend jako tako bez mdłości, ale od wczoraj znowu - matko, mam nadzieję, że to ostatnie 2 tyg. i będę mieć już spokój! Wczoraj jak wróciłam z pracy o 17 to zasnęłam chyba w 5 minut ledwo na łóżko padłam, wstałam o 19 z mdłościami, ale dałam radę jeszcze do Lidla po zakupy jechać, bo wcześniej to mowy nie było:-p
Kristianmartin: wzruszające wspomnienia - ja się zastanawiam jak dwie doby bez mojej córy w szpitalu wytrzymam, po 5 dniach to byśmy wyły obie, bo ona jest "mamusina" bardzo i beze mnie dzień to jak miesiąc dla niej :tak:
Mamakaja: jak nie byłam w ciąży to tez miałam schizę na rzeczy dziecięce i oglądałam wózki, a teraz nie mam już czasu jakoś i natchnienia, bo jedyne co marze po pracy to spanie i odpoczynek;) raptem jedno uniwersalne body Endo kupiłam i tyle:) może jak poznam płeć to coś zacznę myśleć:zawstydzona/y:
misia: wszystkie znamy to czekanie na to kiedy można zatestować;)

kciuki trzymam za każdą testującą i czekającą!

Do góry