reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ella89 gdyby nie ten sluz plodny to mozna by to olac... ja tak mialam w zeszlym cyklu z testami, tylko nie mialas plodnego sluzu. A nie zaczelas przypadkiem ostatnio brac Wiesiolka lub czegos innego na poprawe sluzu? Ja by sie wstrzymala z podejrzeniami az do pozytywnego testu owu.

reklama
Mamawcześniaka czyli też tak miałaś w ostatnim cyklu tylko bez śluzu płodnego? a owulacja była dużo później tez potwierdzona pozytywnym testem? ja zaczęłam brać od tego cyklu agnus castus (polski castagnus)

Zaczelo sie 3 dni przed pozytywnym testem owulacyjnym. Moze to przez ten lek masz taki dziwny sluz. Czytalam, ze moze przyspieszyc owulacje, no ale nie o tyle az chyba?

Krystian zapomniałam a z tego wszystkiego powiedzialam ze po wakacjach planujemy starania, a ja miałam na myśli urlop. Poza tym taka wyszłam stamtąd skołowana bo gin na nfz i poza badaniem na fotelu usg nie zrobił. Powiedział to następnym razem cytologia i coś tam jeszcze, pytam go o plamienia przed okresem to mi powiedział że on by sobie tym głowy nie zawracał, ogolnie to nie jestem specjalnie z tej wizyty zadowolona

Mamawcześniaka no właśnie dziwne to wszystko bo faktycznie reguluje cykle ale bez przesady... może wczoraj miałam pozytywny test i go przegapiłam i dziś rano już tylko była delikatna kreska testowa. śluz rano rozciągliwy a teraz po zastosowaniu rephreshu go nie ma tylko jest lepki. mimo wszystko staranka pewnie jutro wieczorem bo dziś coś się boję... a Ty kochana stawiasz na działania codziennie do owulki czy 0+12?

Hejka Witam sie porannie z miętką :-)
U mnie wszystko oki poza tym że M mnie wczoraj wkurzył bo miał wrócić wczoraj w nocy a okazała się że on musi jeszcze zostać i wróci za 2 dni wrrrr a tak na marginesie to chcę już urlop :-)
Miłego Dnia !!!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej
84misia
czy to Ty pisałaś, że pijesz herbatkę ze świeżej miety? Jesli tak to napisz czy zalewasz listki wrzątkiem i jak długo zaparzasz. trzymam kciuki 7 dni do testowania:tak:
Elmo czekam z kawką :happy:

Krystianmartin :-) Tak to ja pisałam że piję herbatę ze świeżej mięty po prostu zrywam kilka listków 2 lub 3 zależy jak chcesz żeby była intensywna(ja nie wrzucam niej niż 3) możesz i więcej potem płucze pod bieżącą zimną wodą i troszkę je zgniatam wrzucam do kubeczka i zalewam i zostawiam je nie wyciągam piję herbatę razem z liściami :-) no najdłuższe 7 dni ale jakoś entuzjazm mi z każdym dniem maleje i wydaje mi się że nic z tego nie będzie.

84misia ​dziekuje. A masz wykres? Może lepiej sie nie nastawiać. Zobaczysz już niedługo wszystko będzie jasne. Obys ujrzała II
Herbata pyszna.
Tutaj w parku mają zielniki i rośnie tam mieta zwykła i pieprzowa dlatego mam świeżą

reklama
Misia mój entuzjazm też powoli maleje i lada dzień oczekuję @... ale nie tracę wiary do końca, nadzieję trzeba mieć :tak: Zaciskam kciuki mocno mocno! Za Ciebie, za Matik i resztę Dziewczyn! Ktoś jeszcze czeka na testowanie w tym miesiącu?

A ja ostatnio robiłam sobie herbatkę czarną i załadowałam do niej ile weszło mięty - pychotka! Podobno jeszcze można to mocno posłodzić, ale ja nie słodzę, więc nie wiem czy takie dobre będzie ;-)

Do góry