reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle, Elmo , Antosia Wy kochane to jesteście takie moje dobre dusze !!!
Z wami nawet kolejny " zawalony" cykl nie jest tak straszny !!!:tak:
Antosia coś się nie odzywa...pewnie się opala :tak:

Duże buziaki

reklama
My tez tlumaczymy ze pewnych rzeczy nie mozna opowiadac ale nie wiele to pomaga. No coz, jestesmy przykladna rodzina wiec i tak nie mamy wiele do ukrycia ;-) Licze na to ze wyrosnie z tego wczesniej niz w 2-3 klasie hehe
I ja nie wyobrazam sobie 4 dni w szpitalu, chyba umre z tesknoty i napewna beda łzy na wizycie ale damy rade. Oby tylko obylo sie bez wszelkich szpitali do terminu! To najwazniejsze.
Krystianmartin masz racje, jestesmy niesamowicie swiadomymi matkami. Czasem mam wyrzuty za to planowanie, ale z drugiej strony jestem dumna ze jestem wsrod tych wszytskich wspanialych mam tego forum :tak:
Misia wspolczuje, niech Ci szybka mijaja te 2 tygodnie! Ale moze juz bedzie lepiej z dnia na dzien. Mma to samo, byle pasc na lozko, byle minal dzien. Dzis mam w planach zrobic kilka sloiczkow ogorkow ale jesli mi sie uda to bedzie wyczyn na miare oskara :-D

Hejka, fajne macie dzieciaki :)
Ja w sumie chciałam tylko tak trochę się pożegnać, jakoś ostatnio mocno przeżyłam to co któraś tu napisała, że mam małe dziecko i powinnam odstać swoje w kolejce bo inni dłużej czekają czy coś. W sumie może i racja, mam wielkie pragnienie posiadania dziecka, marzy mi się dziewuszka ale i chłopca kochać będę najmocniej, tak, jak napisała Krystianmartin już teraz to czuję.
Nie jestem ostatnio dobra w udzielaniu się tu, raczej mam doła, niby nowy cykl i nowe nadzieje, ale jakoś osłabł mi zapał i ta nadzieja też. Wiem, że są osoby dłużej się starające, ale wiadomo, że dla każdej z nas jej wlasne hisoria jest najbardziej aktualna.
Kibicuję Wam, trzymam kciuki gdzieś tam czasem za mnie trzymajcie. Czy mi się uda czy nie może kiedyś tu zajrzę i zdam relację do statystyk dla kolejnych dziewczyn marzących o dziecku i mam nadzieję, że nikt nigdy im nie podetnie skrzydeł.
Ja pewnie jeszcze będę trochę brać suplementy, lekko trzymać dietę, pewne nadal będę coś monitorować, bo to w sumie ciekawe jest, może spróbuję zwiększyć bcomplex do 150. Zobaczymy.
Uściski i największe podziękowania dla Piranii.

agagsm ja karmilam tylko 3 miesiace ale moje cykle to byla masakra;p
moja mama miala 3 corki a kazda ciaza inna;p

mi wczoraj nadia tak na brzuch skoczyla ze az sie wystraszylam;/ ale dzis mnie nic nie boli to mam nadzieje ze wszystko ok :) we wtorek naszczescie mam wizyte :)

ja w tej ciazy jakos nie mam ciekawosci co do plci o dziwo w tym jestem spokojna :-p ale za to wszystko inne mnie tak denerwuje ze mam dosc tej ciazy masakra jakas :wściekła/y:

elmo ciesz sie jeszcze troche i nuba bedzie widac:-)

polisia moim zdaniem i tak bog decyduje kiedy my będziemy miec dzieci a nie ze jak masz male dziecko to musisz czekac w kolejce;/ spojrz na mnie samo sie trafilo jak colin mial 9 miesiecy i nie planowalam tego ale co ma byc to bedzie i z plcia pewnie tez tak jest :) my bierzymy suplementy i w ogole a pewnie i tak nam z gory jest dane chlopak czy dziewczynka :)

bo co maja powiedziec mamy dzeci tej samej plci przypadek albo los ;p ja np moge powiedziec i jestem tego pewna z nadia jak zaszlam w ciaze mialam nadzerke bardzo wysokie ph a jednak jest nadia :) wiem bo chodzilam do ginekologa i nie zdarzylam jej usunac bo zaszlam w ciaze;p z colinem bylo niskie ph ;p wiadomo ciagle nie mierzylam ale napewno bylo mniejsze niz z nadia :)

Ostatnia edycja:
Polisia nie odchodz prosze. Wiesz jak mocno Ci kibicuje i wcale a wcale nie uwazam ze musisz swoje odstac. Z calego serca zycze Ci dziecka juz teraz! Wymarzonej coreczki! Dzis o Tobie myslalam i nawet przez chwile myslalam ze zla jestem na siebie ze nie umiem Ci nic doradzic aby zwiekszyc szanse. Zla jestem za bezsilnosc wobec Ciebie, Krystianmartin, Lukaa... pamietam tez Pająka. Zniknela ale ja wciaz bardzo wyczekuje wiesci od niej ze sie udalo, ze jest w ciazy. Zycze Ci powodzenia i sciaskam mocno

Polisia to Twoja sprawa i tylko Twoja, chcesz mieć drugie dzieciątko to super, nikogo nie powinno to interesować. Moze kotos chciał dobrze ale czasami jak sie tu pisze to nie zawsze dobieramy odpowiednich sformułowań. Ja już tyle razy słyszałam że jestem za stara, mam dwóch synków to na co mi trzecie, a jak czekałam na zabieg łyżeczkowania to połozne smiały sie ze mnie" nie rycz, to nie dziecko, daj spokój", potem szłam na usg aby potwierdzic diagnoze i wtedy usłyszałam, że czasami zdazaja sie cuda, ze nagle widać bijące serduszko.... a potem, w pani przypadku to cudu nie ma... jest pusto..... i wiesz co właśnie wtedy kiedy powinnam mieć wsparcie M on odwrócił sie ode mnie, nie dzwonił, nie pytał, nie wsparł.... potem problemy w jego pracy, a ja u psychiatry bo nie mogłam z tym sobie poradzic i co? wszędzie, za każdym razem, kazdy mówił mi że powinnam odpuścić.
Polisia amputowali mi skrzydła...... ale one urosły.... z nową nadzieją.... z nową wiarą
Trzymaj się

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczynki pisze z telefonu wiec moga byc bledy odpoczywamy na plazy poki mamy irlandzkie upaly :-) chcialam Wam tylko napisac ze jestem przerazona bo to moj 9 dc a tu sluz plodny i test owulacyjny zrobiony o 11 prawie pozytywny tzn jest mocniejszy cien :szok: moze uda mi sie wstawic zdjecie testu chociaz na zdjeciu srednio widac 20130709_103920.jpg

Załączniki

• 20130709_103920.jpg
    20130709_103920.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 26
Polisia, chyba ten ktoś, kto sprawił Tobie przykrość, to ja. Przepraszam. Zażartowałam sobie i nigdy nawet nie pomyślałam, że nie masz prawa do ciąży. Może lepiej, jak będę się przyglądać z boku, a nie pisać. Życzę Tobie jak najlepiej i wierzę, że wkrótce będziesz w upragnionej ciąży. Daj sobie tylko jeszcze chwilkę. Może Twój organizm potrzebuje większej regeneracji. Ciąża to ogromny wysiłek i żeby dać nowe życie czasami potrzeba więcej czasu. Niemniej, powtarzam - przepraszam. Zostań.
Elmo, nic chyba w tym złego, że chcesz się dowiedzieć jak najszybciej. U mnie lekarka też w 12 tygodniu zobaczyła, że noszę w sobie synka. Potem się tylko potwierdziło. Tylko nie wiem, czy 13 tydzień to wystarczy. Może zrób sobie z 2 tygodnie przerwy od usg u Twojego gina? I znajdź super specjalistę. ;-)
Krystianmartin, bardzo długo Ciebie w szpitalu trzymali. Ja miałam to szczęście, że po drugim porodzie zostałam tylko 6 godzin, a synka chyba z 3 godziny tylko nie widziałam.
Araki, może warto podejść do lekarza i poprosić o skierowanie do usg? Jesteś pod opieką specjalisty? Ja też mam zmiany w piersiach i wiem, co to stres związany z takimi rzeczami. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

reklama
Piszę z telefonu więc wybaczcie za błędy jeśli się pojawią.Chce tylko napisać : polisia zostań z nami.potrzebujemy Cię tu.Chcemy Cie wspierać w staraniach i czekać z Tobą na dwie kreski w kolorze pink:-)

Ostatnia edycja:
Do góry