reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo Twoja córeczka jest z owulki? robiłaś coś w tym kierunku żeby właśnie była to córa :-D ?
Eden no mam nadzieję że taktyka okaże się skuteczna ;-) a staranka zaczynam na początku lipca... przede mną jakieś 1,5 miesiąca przygotowań. no właśnie mi też tak się wydaje że to o to chodzi żeby po seksach właśnie ph śluzu które na pewno będzie wyższe niż normalnie (dzięki spermie) zbijać tymi lubrykantami. tylko zastanawia mnie jedna rzecz już "po" należy pilnować niskiego ph przez 4 godziny i co pół godziny mierzyć ph i w razie wu je obniżać. czyli tak najlepiej leżeć te 4 godziny i się nie ruszać żeby sperma nie wyleciała i mierzyć i zbijać tak? a po 4 godzinach już tylko tampon na noc i spokój. najbardziej przeraża mnie to zbijanie tego ph przez te 4 godziny i uważanie żeby nic nie wyciekło :laugh2: a tak w ogóle to najpierw trzeba wypróbować czy faktycznie sylk i rephresh je obniży po seksach... czy któraś już próbowała? chyba najlepiej zaraz po @ lub przed samą @ żeby nie poskutkowało to wiecie czym :-D chociaż jakby miała z tego wyjść wymarzona płeć to czemu nie :-)
Masz rację Eden to co sie teraz dzieje to jakieś nieporozumienie! i jak tu zachęcać kobiety żeby rodziły dzieci skoro w każdej chwili mogą stracić pracę. w innych krajach na zachodzie to matki mają taką duża pomoc od Państwa że rzadko kiedy rodziny mają po jednym dziecku. Tu na wyspach średnio rodzina składa się z 4 dzieci bo im się to na prawdę opłaca... są zasiłki na dzieci i dużo przywilejów mają matki a także ciężarne. no ale długi temat. Polska powinna brać przykład z zachodu.

reklama
Antosia kochana ... wiedziałam że będzie ok.... cieszę się !!!
Czyli działasz Antosia w tym cyklu tak ???
Ja cały czas trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witaj Antosiu
cieszę się że jest poprawa :tak: a Twoje ph... SUPER! idealnie dziewczynkowe ;-) czyli wypróbowałaś już gynoflor i replens po seksach i ładnie obniżył Ci ph? a sprawdzałaś jakie miałaś ph przed? przynajmniej wiesz że Ci oba preparaty obniżają ph :-)

czesc babeczki
witam Was, ja jeszcze w dwupaku;) zaczynam miec dosc tej ciąży, juz mi tak ciężko
mialam dzis wazna rozmowe z dziekanem i tyle stresu, ale wszystko dobrze poszło

elmo~~~~~~~~~~~~~~~~

Witam dziewuszki:-) dawno mnie tu nie było z braku czasu. Teraz mały już śpi a ja zfarbą na głowie siedzę i zdecydowałam się do Was napisać:tak:
Widzę, że dużo zmian przez te kilka dni nastąpiło:laugh2: dużo przegapiłam:-(
Elmo2 i Verita trzymam kciuki za chłopaczka . Musi się udać:-)
A.... a propos ph.......
Ja ostatnio robiłam badanie moczui wyszło 6ph :no::crazy::szok:

Muszę to zmienić , z zamkniętym nosem piję kefir bo ponoć obniża. Widzę, że muszę zaopatrzyć się w sylk i gynoflor jak niektóre z Was ( czekające na dziewczynkę) ;-)
Antosia
również trzymam kciuki:-)

Ja zaczynam w lipcu........
mama kubulki dasz radę jesteśmy z Tobą:-)

W ogóle to dziś jestem smutna zła i zazdrosna (chyba) w jednym.Wiecie jak to jest kiedy pragnie się dziecka określonej płci. No więc dziś się dowiedziałam, że "znajoma"(jeśli mogę ją tak nazwać która za młodu wyrządziła mi dużo krzywdy
będzie miała córeczkę a pierwszego ma synka. Szczerze? przykro/smutno/źle mi niesamowicie.
Pozdrawiam Staraczki:-)

Eden zgadzam sie z Toba, to straszne jak wyglada polityka prorodzinna w naszym kraju i to na kazdym kroku!
Antosia ciesze sie z dobrych wiesci przede wszystkim, a takze z niskiego pH :tak: oby tak dalej!
Elle tak córe mam z owulki, juz wtedy marzylam o synku i celowałam w owulke ale ze bylam niecierpliwa wyszlo na to ze dzialalismy 1-2 dni przed owulką, no a moja dieta byla zawsze bardzo dziewczynkowa. Wiec stąd mam córeczke, wspaniałą z resztą :tak:
Mama kubulki mowie Ci ze urodzisz dopiero po mojej akcji :tak: Dziekuje Ci i sciskam mocno :***

Chyba mam doła, jakoś dzisiaj nie jest mój dzień.

Antosia gratki niskiego PH, super, trzymam kciuki! i w sumie to zazdroszcze takich mega wyników ph! ahhhh

Eden no tak logiczne z tym PH, ogólnie chyba pójdę w myśl "obniżać" i już, bo wiadomo, że będzie wyższe. Tylko mam problem z tym czym obiżać, bo chyba nic na mnie nie działa.

Elle przegapiłam chyba, co to LIS? PH badałam paskami z allegro miałam normalnie ok. 5-5,5 z tym, że nie zawsze wciskałam ten pasek mega głęboko :) teraz tak robię, cały jest w tym represhu a mimo to pokazuje totalne ph 6
chyba nic na mnie nie zadziała.
testowałam też teraz 2 dni witaginC i też nic, też 6, nie wiem, jak szybko moga być efekty.

Ale ogólnie chyba mam doła, bo to ph jest nieugięte, stosuje dietę w 70%, jem mega duzo nabiału, białka, ale też nie samo, tylko do tego jem chleb na sniadanie, czy jkąś zupę, ale inaczej chyba bym padła. Biorę te wszystkie suplementy, już mi to całe wielkie calcium citrate staje w poprzek w gardle, sprawdzam te wszystkie represhe, witaginy i dupa, ja nie wiem jak to ph obniżyć, chyba nie jestem stworzona do dziewczynki.
Jutro sprawdze jeszcze sylk, a jak nie to nie mam już pomysłu.

Polisia ja też złapałam dzisiaj doła jak zbadałam swoje ph moczu :-( echh ph 7 :wściekła/y: nic tylko pozazdrościć Antosi tak niskiego ph bo ja chyba wcale takiego nie osiągnę :crazy: też stosuję dietę ale wiadomo czasami coś tam zakazanego złem ale staram się w każdej wolnej chwili się czymś zakwasić a te suplementy to uwierz że też już mi ledwo wchodzą :tak: aż się boję jakie mam ph śluzu skoro ph moczu takie wysokie :szok: a LIS oznacza "low ionic strenght" czyli w skrócie że paski nie pokazują mi prawdziwego ph cały czas takie samo (u mnie pokazuje 4,5) i w takiej sytuacji tylko miernik może pokazać prawdziwe ph śluzu toteż wczoraj zakupiłam :-D wiem że Pirahna kiedyś pisała że jednym mogą te lubrykanty obniżać ph a jednym podnosić dlatego tak ważne żeby sprawdzić wcześniej. aż mnie strach ogarnia jak to będzie u mnie :eek:

Ja mam nadzieję ze w ogóle uda mi sie zajść w Ciążę. Może rzeczywiście zależy od charakteru. Tylko dziewczyny to bardziej domu pilnują a chłopcy w świat idą. Ja poszłam w świat ha ha zdarza się

reklama
witam wszystkich :)

malo was teraz podczytuje bo poakuje sie do polski jutro wyjazd a w poniedzialek lecimy na wczasy i wszystko na pelnych obrotach i czasu brak ;/
ja jednka przeloze starania na nastepny rok wiece moze nie kazdy wierzy w tarota ja wierze duzo mi sie sprwdza i karty mowia ze w tym roku co zrobie to i tak bedzie syn :) a w nastepnym roku mam wieksza szanse na poczecie corki moze to wydac sie smieszne ale jak sie przyklada do wszystkiego to i tego tez poslucham :) i moze wkoncu zaczne normalie mierzyc tempereature o stalej porze bo teraz jest roznie;/ ale wzystkim innym zycze powodzenia w planowania :)
mnie teraz 2 tygodnie nie bedzie i nie bede miala jak czytac ale jak wroce to sobie wszystko na spokojnie poczytam kto zaciążył a kto urodził :)

Do góry