reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia dasz rade. Bycie mamą to najfajniejsza rzecz na swiecie, przeciez wiesz ;-) A czy Ty jestes tez na staraczkach majówkach?

reklama
krystian martin przykro mi naprawdę,ściskam.
dorcia a ty sie nam nie łam, dzisiaj może masz smutaskowy dzień ale my cię wzywamy do działania i walczenia o marzenia. Musimy walczyć o nie przecież warto - prawda?

Witam Was dziewczynki :-)
Krystianmartin bardzo mi przykro :-( nie dziwię się że jesteś już tym wszystkim zmęczona bo ile można... ale wierzę że w końcu Ci się uda :tak: głowa do góry i niech kolejny cykl będzie owocny i razem z Elmo zafasolkujecie ;-)
Elmo masz rację miernik może się przydać do paru innych rzeczy :-) kiedyś coś czytałam tu na forum o ph śluzu a moczu i mówisz że jeśli ph moczu jest w granicy 7,0- 7,20 to organizm jest zakwaszony i ph śluzu prawdopodobnie jest w granicy 4,5? dobrze zrozumiałam? hehe dowcipny ten Twój M :-D chociaż jak mój wczoraj usłyszał o tym mierniku to też stwierdził że moje pomysły powoli go załamują ale jak to ma nam pomóc to czemu nie ;-) widzę że on też bardzo chciałby żeby udało się "zrobić" córeczkę bo czasami dopytuję o różne rzeczy z tym związane a na początku udawał że go to nie interesuje :laugh2: a właśnie Elmo zdradź jaką Ty obrałaś taktykę? jeden raz w samą owulkę?

Elle oj cos zle zrozumialas :-) ph śluzu powinno zmierzac w kierunku ph moczu. Nie odwrotnieproporcjonalnie tylko wprostproporcjonalnie, ja stosuje diete alkaizujaca wiec stad tak wysokie ph moczu i licze na to ze pha sluzu do takiego zmierza. Pisalam tylko ze ph moczu odzwierciedla diete z danego dnia czy poprzedniego dnia wiec reaguje szybko na zmiany w tym co jemy i pijemy. Ph sluzu zmienia sie wolniej ale skoro ph moczu bedzie sie utrzymywalo wysokie przez wiele tygodni to w koncu i ph sluzu takie powinno byc. W przypadku diety zakwaszajacej ph moczu bedzie kwasne, pewnie w granicach 4-5 i do takiego bedzie zmierzalo ph sluzu (tak powinno byc u Ciebie). Chyba nie wymyslilam czegos nowego? Poprawcie mnie jesli tak hehe ale ja czytalam to kiedys tu na forum i tak wlasnie to zrozumialam.
A jaką ja obrałam taktyke? No wlasnie do konca nie wiem. Napewno jeden strzal w granicach 15-20 godz po pozytywnym tescie. Ale powinnismy tez zastosowac 3-4 dni abstynencji a skoro nie mam pojecia kiedy wypadnie owulka nie bardzo wiem jaka taktye wzmacniania plemiorów obrac :/ Moze cos doradzicie??? :)

Ostatnia edycja:
Elmo hahah dowcipny ten Twój M ;-)
czyli co mozna próbować mierzyc PH moczu i myśleć, że to przekłada się jakoś na ph śluzu tak, a co z tymi lubrykatami itd, one chyba to mogą zakłócac prawda?
Ale spoko zaraz pójde nasikać :D a co duzo mam pasków :D

Krystianmartin tuuuuulę :*

Dorcia oj masz dzisiaj gorszy dzień, damy radę... jakoś.

dużo z Was stosuje/stosowało te represhe, sylki i inne cuda? ponawiam pytanie jak wtedy badacie śluz, a moze to wyklucza? sama nie wiem czy je odpuścić, dzisiaj PH sluzu znowu było 6, za dużo! ale kurcze nie wiem na ile sluz łaczy się z tym specyfikiem, bo mialam wrażenie, że siedzi we mnie tylko ten specyfik, już nie wiem co robić.

Elmo dziękuje Ci bardzo za uświadomienie :-) ja to zawsze coś pokręcę... też coś kiedyś czytałam o tym ale widocznie nie zrozumiałam. ale dzięki Tobie już wiem o co chodzi i sama jestem ciekawa jakie mam ph moczu i czy faktycznie ta dieta i suplementy coś działają ;-) jeśli jest tak jak mówisz to masz ładne chłopczykowe ph moczu. ja Ci powiem że jak ja zaszłam w ciąże z synkiem to były dwa razy boboseksy w dni płodne (przerwa w nich 3 dni) i chyba za drugim razem się udało więc myślę że mogłam wtedy trafić w samą owulkę. więc może wystarczy tylko jeden "złoty strzał" tak jak mówisz ok 15-20godz po pozytywnym teście :-) chociaz dobrze byłoby z 3-4 dni wcześniej chociaż z zabezpieczeniem spróbować żeby jeszcze bardziej wzmocnić plemniory:-) wiem wiem łatwo się mówi... ja sama nie wiem jak trafić w 0+12 a wydaje się proste :laugh2:

Nie dziewczyny. Nie chciałam was wprowadzic w błąd, teraz boje sie ze zrobi sie zamieszanie. Nie mozna napewno sugerowac sie pH moczu broń Boze!!! zaraz mnie tu Pirania zgani :-) Dziewczyny ja jestem na takiej diecie na chłopca juz ponad 3 miesiace stad takie moje przemyslenia, podkreslam ze mam elektroniczny miernik i taki wniosek wysnulam nie z kilku przypadkowych pomiarow pH moczu tylko z regularnych pomiarów przez wiele dni z rzedu przy stosowaniu caly czas tych samych zasad diety.
Jest to moim zdaniem logiczne ze w koncu i pH sluzu powinno zmierac do takiego ale jeszcze raz podkreslam
JESLI NIE STOSUJECIE SCISLE DIETY NA OKRESLONA PŁEC OD DLUZSZEGO CZASU STALE I NIEPRZERWANIE NIE SUGERUJCIE SIE PH MOCZU!!!

No, mam nadzieje ze teraz rozumiecie :-)

Eden oczywiscie bedziemy działac w tym cyklu caly czas co 3-4 dni (z reszta jak zawsze ;-)) zeby wzmacniac chlopaków ale to z zabezpieczeniem. Mówie o samym "strzale", no wiesz nie wiem kiedy spasowac zeby sie nie okazalo ze wyszla przerwa 7 lub tylko 1 dzien :baffled:

reklama
polisia ja Ci nie pomogę. Może ktoś odpowie kto sie na tym zna? ja mam dośc niskie ph od 4,5 do 5,3 bez obniżania. Ale od kilku miesięcy więcej jem nabiału i możne to jest powodem.
elle czy to ty pisałaś że nie masz śluzu, bo u mnie ;podobnie nieźle musze się naskrobać a by troche sluzu wyłapać ale bede skrobac. nie ma wyjścia. Tez myślalam aby go wkładac do środka ale nie wiem czytak można i czy odczyt bedzie dobry?

elmo ja starania 9 i 11 dzień bo owulacja u mnie wystepuje srednio od 14 dnia - do 18 więc zaczynając 3 dni przed najwcześniejsza owulacją zatrzymuje się na 11dc, zamierzam aplikowac rephres co 3 dni, przed staraniami sylk a po staraniach sprawdzać ph i obniżac rehresem na koniec tampon z limnka i rephres do owulacji. Tego replensu chyba nie kupię bo boje sie ze za mocny
elmo ja bym 24 po pozytywnym strzelała. ale to moje zdanie.

Do góry