reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam z rana.
Znow robi sie pogoda, byly zimne 2 dni masakra, a dzis juz super. Mam dzis wolne, zalatwiam zalegle sprawy.

Elle kurde nie potrzebnie namieszalam z tym moczen :baffled: zaluje ze palnelam taki post bo teraz sie nakrecacie. Nie sugeruj sie pH moczu prosze Cie, przeciez moglas chociazby wypic wode mineralna przed sikaniem i juz :-D nie poddawaj sie, trzymaj diete, proboj lubrykanty i bedzie git.
Polisa staraj sie i badz dobrej mysli. Nastawiaj sie ze sie uda i nie dopuszczaj do siebie innych mysli! Bedzie dobrze :tak:
Daria to udanych wakacji. A planowanie, no coz, moze jeszcze nie nadszedl dla Ciebie ten moment ;-) Wypoczywaj ile sie da i wracaj do nas po powrocie.
Verita nie ma reguly z dzieciakami. Mam nadzieje ze moja Zuza bedzie ze mna na zawsze :-D

U mnie 3 dc. Troche mi emocje opadly. Ciekawe czy dlugo bede musiala czekac na owulke w tym cyklu, mam nadzieje ze nie.

Pozdrawiam i milego dnia!

reklama
Elmo masz rację nie co się przejmować ph moczu :tak: troszkę o tym dzisiaj poczytałam i faktycznie nie ma żadnego znaczenia przy planowaniu... można sobie sprawdzać ale ph śluzu najważniejsze :-) nic nie namieszałaś jest ok ;-) dostałam dziś plamienia więc @ tuż tuż tak myślę :tak: zacznie się czas prób i testowania :laugh2:
Maggie masz racje tabletki żurawinowe mocno zakwaszają, sok żurawinowy też oraz suszona żurawina. tabletki można tylko brać do owulki bo po mogą powodować poronienia tak czytałam.

Daria szkoda że nie zaczynasz z nami w tym roku staranek ale zostań mimo wszystko na forum bo ten rok szybko zleci :tak:

Elle no ja juz mam nadzieje mam z górki. Kurde jak sie nie uda zajsc za pierwszym podejsciem to bedze rozczarowana, zygam juz ta dieta i wogole :tak: No ale staram sie o tym nie myslec, uda sie uda sie :tak:
Krystianmartin tak bym chciala zebys zaskoczyla ze mna...

Ale mnie spanie łamie.

Elmo uwierz że ja też liczę po cichutku że mi się za pierwszym razem uda bo ile można tego łykać i trzymać się diety :-D
Dziewczyny niech maj, czerwiec i lipiec będzie miesiącem owocnych staranek żebyśmy mogły na jesień pochwalić się naszymi córami/synkami po usg :tak: Krystianmartin zobaczysz Tobie też się uda!

Ostatnia edycja:
Hejka wieczornie!

I do mnie dzisiaj @ zawitała. Nowy cykl, nowe nadzieje, związane z tym , że będzie monit w tym cyklu, no i zobaczymy co powie gin na moje i M wyniki.
Też baaaaaardzo bym chciała , aby i mnie sie udało zajsc w ciąże w okresie od maja do lipca, oj baaaaardzo:tak:
Za Was trzymam mocne kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za owocne staranka wg życzenia:-)

Piranha- dziekuję za odpowiedź, ja to raczej już Replensu i tych tamponów po nie będę stosowała, nie przy M parametrach nasienia, ewentualnie Sylk , ale jeszcze zobaczę jak na mnie działa, bo wczoraj zamówiłam w sieci. Ph na szczęscie mam ładne, bo paski Mercka pokazały mi ładne dziewczynkowe ph i juz jestem o nie spokojna, tylko problem mam z ph po. Poczekam i sprawdzę.

Miłego wieczorka dziewczyny!

sama nie wiem zrobic bo maz mowi ze za jednym razem drugie :) a ta kobieta mowi ze male szanse sa w czerwcu tego roku a pozniej dopiero w lutym marcu kwietniu 2014 i wrzesien ppazdziernik 2014 ;/ zobacze czy nie sporbuje w czerwcu ;/

do zobaczenia za 2 tygodnie :tak:

Daria ja bym na Twoim miejscu spróbowała i zdała się na ph, dietę i suplementy :tak: jeśli będzie odpowiednie ph to nie ma innej opcji jak tylko córa :-)

reklama
Cześć kobitki :biggrin2:
Mam chwilkę to napiszę jak to z tym moim PH. Otóż śluz który jest po skończonej miesiączce jest w tak małych ilościach że nawet nie da się zmierzyć ph paskami. Śluz który zaczyna się pojawiać w dni płodne jest już innej konsystencji i można bez problemy poczynić pomiary. Ja mam takie niskie ph bo globulki zaczęły działać. We wtorek nie aplikowałam bo zapomniałam i gdy w środę w południe zmierzyłam ph mojego rozciągliwego śluzu to było nadal niskie (był w nim ślad rozpuszczonej globulki) Jak tylko skończy mi się okres płodny to przy przytulankach będę sprawdzać lubrykanty, bo teraz z zabezpieczeniem chyba nie miałoby to sensu.
Elmo, Dorcia pamiętajcie że wystrzelone plemniczki potrzebują 8 godzin żeby nabrać zdolności do zapłodnienia więc po teście LH 12-15 godzin to chyba lepsze rozwiązanie. U mnie pierwszy synek był z dnia gdy bardzo bolał mnie brzuch(więc chyba jeszcze przed owulacją) a za drugim razem patrzyłam na śluz że jest przejrzysty i działaliśmy. W obydwóch przypadkach przytulanki były tylko dwa razy w cyklu w odstępie dwóch dni. Kiedyś mądry lekach mi powiedział że najlepiej przytulać się w okolicach owulacji co dwa dni i tak zrobiłam;-)Za Was trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Elle a czy Ty sprawdzałaś PH śluzu płodnego? Vitagin C stosowałaś przez kilka dni i mierzyłaś wtedy? ...no i widzę że troszkę przesunęły Ci się staranka ...na lipiec :sorry2:

mama kubulki pewnie Ci już ciężko z tym brzuszkiem :tak: Za Ciebie też trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& byś miała lekki poród i wszystko przebiegło pomyślnie:tak:
krystianmartin przytulam mocno:-(
mamakaja wiem coś o tej zazdrości. Sama też ciężko sobie z tym radzę ale zobaczysz też będziemy miały córeczkę;-)
polisia ja maiłam problem z przestawieniem się na tą okropną dietę ale liczę na to że szybko zaciążę i nie będę musiała tak katować siebie i M;-) Suplementy które łykam też stają mi w gardle:-p Ale przeczytałam gdzieś że dieta białkowa nie koniecznie sprzyja w planowaniu dziewczynki bo podnosi testosteron...nabiał jest jak najbardziej wskazany.
daria działaj w czerwcu jak masz szanse :tak: zawsze to mniejsza różnica wieku. No a teraz życzę Ci udanego urlopu:tak:

Wszystkim wam mocno kibicuję, również tym których nie wymieniłam :tak:
A teraz idę spać bo już późno się zrobiło:eek:

Ostatnia edycja:
Do góry