reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam z rana z zieloną herbatką

Antosiu
to super ze specyfiki dzialaja i obnizaja Twoje ph. U mnie tez susza po @, dopiero w czasie plodnym idzie cos zmierzyc. Co do tego ile przed owulka dzialac to kurde kazdy mowi cos innego ale chyba zdam sie wlasnie glownie na Piranie a wiec tak jak i Ty mowisz... wszystko sie okaze w momencie jak zlapie pik Lh bo teraz ciezko mi przewidywac. Jesli wyszlo by na to ze owulka bedzie nad ranem to napewno bedziemy dzialac wieczorkiem, jesli wieczorem to w poludnie... no zobaczymy. Wyjdzie w praniu. Niech czas szybko leci.

Zycze wam wszystkim milego i slonecznego dnia

reklama
Antosia ja podobnie tylko u mnie jak skończy się @ to będę testować lubrykanty oraz globulki vitagyn c. mimo że miałam tak późno owulkę to @ w sumie dostałam po 31 dniach. liczę że teraz w tym cyklu owulka będzie wcześniej a cykl potrwa z 28-29 dni. właśnie przez ostatni cykl staranka przesunęły mi się na sam początek lipca :tak: ja tylko jak na razie to sylk testowałam ale mi paski po @, w dni płodne, po sylku ciągle pokazywały ph 4,5 więc zakupiłam miernik i czekam aż przyjdzie i wtedy będę mogła coś więcej powiedzieć co mi służy... najgorzej sprawdzić te lubrykanty po seksach żeby przy okazji wcześniej nie zaciążyć :-D chyba dopiero sprawdzę jak będzie mi się zbliżać kolejna @ bo wtedy są bezpieczne dni. mimo wszystko daj znać jak Ty już sprawdzisz :tak:
Dziewczyny powiedzcie czy Wy też macie zawsze przed @ jeden dzień plamienia? czy od razu dostajecie @ ?

cześć Babeczki mysle o Was I staram sie czytać na bierzaco :) ale nie zawsze zdołam juz napisać...
Elle mnie sie @ zaczyna od razu krwawieniem konkretnym, plamienia mam przy jej końcu ;)

dalam Mai zupe I musze sie zbierać po Ale do przedszkola wiec zajrze później :)

Hej babeczki.
Maran zaglądaj częsciej i dopinguj mnie tu :tak:
Elle ja wczesniej mialam te plamienia przed @ ale 2 cykle brałam B complex B-100 i juz drugi raz z koleii @ przyszla normalnie od razu na calego bez plamien. Ale mamy roboty z tym ph haha :-D

a u mnie właśnie zanim przyjdzie @ pojawiają się 1-2 dni plamienia i wydaje mi się że moge mieć za niski progesteron :baffled: do tego jeszcze te niskie temperatury po owulce chyba to potwierdzają więc zastanawiam się nad kupnem progesteronu w tabletkach lub w kremie:
WILD YAM, 100 kaps./405 mg, NATURALNY PROGESTERON (3231381454) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
NATURALNY PROGESTERON W KREMIE OD SARATI ORYGINAL (3252522725) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
czy któraś z Was używała tego specyfiku? wiem że Pirahna zanim zaszła w ciążę właśnie tego kremu używała.

Elmo, Maran dzięki za info ;-) no właśnie witamina B 100 powinna ładnie wyregulować cykle i powinny zniknąć plamienia tylko pewnie trzeba ją jakiś czas brać a ja biorę dopiero teraz drugi cykl więc może tak jak mówisz Elmo dopiero znikną plamienia przed @ ;-)

elle ja tez tak mam ze jeden dzień plamień i dopiero @. A ten progesteron to brała Piranha? czy brała go aby zwiększyć szanse na dziewczynkę czy lekarz jej zalecił.

Ewelin wyczytałam że Pirahna stosowała krem żeby podnieść poziom progesteronu w fazie lutealnej a jak wiadomo poczęciu dziewczynki sprzyja niski testosteron i estrogen a wyższy progesteron :tak:

wróciłam zmoknieta na maxa.... Ala też, dla Mai mielismy folie na wózek wiec ona uchowała sie sucha ;) ale załatwilam z podatkami I ubezpieczeniem samochodu I mozemy jeździć wreszcie :)

odnosnie tych plamień to nie wiele moge powiedzieć, ale ja też biore witaminy z grupy B tylko w normalnych dawkach I centrum - biore głównie dlatego, ze mi sie lamia paznokcie bardzo ale zauważyła, że wykres temperatury mi sie poprawił :) stał sie bardziej czytelny, lepiej widać róznice w tempearturach pierwszej I drugiej fazy cyklu no I ostetnie 4-5 cykli nie sa dłuższe niż 32 dni a kiedyś bywały bardzo dlugie I nieregularlne :) wiec chyba rzeczywiście B complex ma wpływ na nasz cykl :)

Elmo no pewnie, ze ja Ci kubicuje I to z całego serca :) TY wiesz... przecież TY o chlopaczka walczysz wiec ja sie tym bardziej z Tobą łącze :)

wszystkim zycze szybkiego wystarania o upragnioną płeć I pozdrawiam serdecznie

reklama
A mój chłop to mnie dziś rozwalił. Mowie kiedy będzie Owulacja mniej wiecej i ze plemniki musza miec ok 3-4 dni ale wczesniej jest okres plodny. To on ze na początku okresu plodnego i w dzień owulacji z ta soda spróbujemy. To przecież się wyklucza. Albo owulacja albo okres plodny bo na chłopaka to owulacja. Mam nadzieje nic nie pokręciłam

Do góry