reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewelin czytałam o tych Afrodytach. Jesli chodzi o moje zdanie to za pomoca zwyklych testow, objawow i temp. daje rade okreslic kiedy jest owu wiec mysle ze po co sobie mieszac? :baffled: :-) jesli chodzi o próby 4-5 dni przed owu to Pirania tutaj podawala statystyki i ponoc najwieksze szanse (przy zachowaniu wszystkich innych czynnikow) na dziewczynke sa 2-3 dni prze owu. Jesli odleglosc sie zwieksza czyli 4-5 dni wzrastaja tez szanse na chlopca. Pirania pisala ze nie wie z czego to wynika ale ponoc tak jest. Wiec ja na Twoim miejscu probowalabym 3 dni przed owu, ale mowie teoretycznie bo w moim przypadku byloby to bardzo trudne bo raz mam owu 14 dc a nastepnym razem 16 dc. Co do kasiazki, ja mam w domu Planowanie Płci Dziecka Hazel Chesterman-Philips, ona tez skupia sie na odleglosci od owulki ale podaje czynniki na zwiekszenie szans jakimi sa wlasnie dieta, pozycje, chlodzenie badz przegrzewanie jajek ... nie pisze wprost o pH ale dieta w sumie wlasnie na to pH wplywa. Nie pisze tez o irygacjach ale ja zamierzam skorzystac z działania sody ;-)
Krystianmartin nie nakrecaj sie bo bedzie kara :-) to byla owulka i tego sie trzymaj. Miałas sie nie denerwowac w tym cyklu :tak:

reklama
Hej. Dzieki za słowa otuchy. Już emocje opadły, ale nastały "ciche" dni. Zawsze to ja pierwsza dążyłam do zgody, ale teraz już nie mam siły. Zobaczymy co będzie dalej. Pod koniec przyszłego tygodnia planuję wyjechać z dziećmi jak dobrze pójdzie. Niech sobie odpocznie i przemyśli co nieco. A od przyszłego tyg. wiosna, więc roztopy będą i ja za nic w świecie nie przejadę wózkiem po naszej drodze. To chociaż jak sobie wyjadę na mini wczasy to z dzieckiem pospaceruję.

Truskaffko
śliczna Amelcia. Niech zdrowo rośnie.

Krystianmartin
co za gość z tego lekarza. Nie przyjmuj się nim i rób swoje.

Czarna jak to już zleciało. To prawie 30 tydz. Niedługo powitasz malca.

Dziewczyny te które mają planować dziewczynkę!! Jaką strategię obierzecie?:-D Wiadaomo, że 2-3 dni przed owu, ale przed też by się coś przydało tyle, że z zabezpieczeniem bo chyba częste przytulasy osłabiają Y czy ja już coś pomieszałam? Truskaffko a Ty jaką metodę stosowałaś?

Pozdrawiam Was.

Dzień Dobry! Dzień Dobry!
Truskaffffka Moje Największe GRATULACJE !!!! Niech mała Księżniczka Rośnie Zdrowo !!!

Witam wszystkie gorąco ja ostatnio nie zaglądam bo czasu brak po chorobowym nastąpiło zderzenie z rzeczywistością a poza tym pogoda wprawiam mnie w depresyjny nastrój jak w najbliższym czasie nie pojawi się słońce to całkiem się załamie no ale cóż wiosna ma za nic nasze potrzeby wieśniara jedna :baffled:

Ale dosyć marudzenia zaciskam za was &&&&&&&& i życzę Wam Miłego Dnia !!!!!:happy:

hej dziewczynki

Kate, to spóźnione ale szczere urodzinowe życzenia dla synka

Truskaffko ogromne gratulacje!!!

Mamuśka 33 uda Wam się też, zobaczysz. tu na tym forum jest bardzo duza skuteczność, a takiej dziewczyny, która naprawdę stosowałaby się konsekwentnie do wszytskich zaleceń i jej się nie udało to nie ma chyba żadnej

Czarodziejka wysłałam maila. Jakie masz plany wakacyjne? my oczywiście ukochane Włochy, tym razem jedziemy nad Gardę, nie byłam tam jeszcze a podobno to piękna okolica. Chcę wykorzystać, że możemy jeszcze jechać przed sezonem, w przyszłe wakacje niestety lipiec i sierpień- najdrożej, najcieplej i "najtłumniej".

dziewczynki przesyłam wszystkim fluidki *************************************************** dziewczynkowe i ******************************************************************* chłopczykowe dla Elmo głównie
pozdrawiam i życzę dużo słońca w ten pochmurny jak zwykle dzień

Elmo , Mila , Czarna, dzieki ogromne za wsparcie.
Elmo nie nakręcać się... oczywiście:-D
Właśnie podjęłam decyzję, ze od października znowu na dokształcenie idę.... a miałam juz nie robić tego. no cóż ze względu na możliwość pracy od października Pedagogika resocjalizacyjna.
Jak widać robię wszystko aby nie myśleć o starankach:rofl2:. Dzisiaj malujemy sypialnie hehe tylko nie wiem o której bo mój m jeszcze śpi

Hello!
Truskafffko gratulacje -śliczne niunia i jaki super starszy brat .
Krystianmartin niestety dzisiaj jak się lekarzowi nie zapłaci to tak właśnie to wygląda. Straszne, ale sami ludzie tego nauczycli, a teraz nie da się tego oduczyć i trzeba wydawać kasę mimo płacenia skladek.
Milla dobrze, że emocje opadły,czyli u Ciebie Wizja jest fonii brak:-D Jak masz możliwość wyjazdu to korzystaj, czasami trzeba od siebie odpocząć. A jeszcze ta przedłużająca się zima...
Ewelin ja się kiedyś zastanawiałam nad Afrodytą, koleżanka mojej siostry stosuje to jako antykoncepcję z dużym powodzeniem. Myślę, że jeżeli miałabym problem z określeniem owu to i Afrodytę bym sobie zakupiła jeszcze dodatkowo, ale jeśli dawałabym radę z paskami itd. to dalabym sobie spokój, tak jak i Elmo pisze.

Hej, wpadam na chwilkę.
Przeczytałam dzisiejsze posty i wiedzę że przygotowania w pełni - coraz więcej dziewczyn rusza ze staraniami -super -powodzenia kochane. Mój synuś -taki grzeczniutki ale absorbujący w dzień śpi 3 razy po 30 minut dosłownie i chce żeby mu uwagę poświęcać, więc coraz gorzej z czasem dla siebie :-(ale co tam on jest najważniejszy - muszę się nim na cieszyć bo od maja do pracy wracam niestety:no: A robi się coraz fajniejszy. Jak patrzę na niego to aż mi się głupio robi, że tak przeżywałam w ciąży to, że to chłopczyk:zawstydzona/y:

...ja tez na chwile ...i zupełnie tak jak powyzej...brak czasu malutki domaga sie coraz wiecej uwagi...tez wracam w maju do pracy ale jeszcze troche urlopu i wychodzi czerwiec...i jak sobie pomysle to az mnie serce sciska bo moj maluszek do złobka idzie...ale da sobie rade bo to dzielny synio moj...i tak jak ty sofi czuje sie tak samo...nie wiem dlaczego uległam tym wpływom i głupim gatkom ze "szkoda ze nie dziewczynka" ech...to ja głupia byłam...teraz dowiedziałam sie ze kolezanka z pracy bedzie miała córke ...i powiem wam ze jakos mnie to juz nie ruszyło...niech ma i niech jest zdrowa tego jej zyczyłam szczerze...ja kocham moich Panów...i juz nic tego nie zmieni...i jestem z tego dumna bo nie kazda moze miec 2 synów i byc dla nich jedyną księzniczką w domu ..ha a co...cóz i tym optymistycznym akcentem zagnam sie...sciskam:-)
ps.1..oczywiscie trzymam kciuki za niebieskie i rózowe poczęcia...strasznie:tak:trzymam kciuki...
ps.2 byle do wiosny heh:rofl2:

84misia czuję się dokładnie tak samo. Staram się nie dawać ale ta pogoda i wogóle... dół dół dół.
Patrysiak oj dzieki dzieki :-) zbieram i przechowuje kazdego jednego napewno sie przydadza!!!
Sofi wizja jest fonii brak hahaha :-D dobre
Krystianmartin oj takie czasy, ciagle nauka ale dla Ciebie to bedzie bardzo dobre rozwiazanie - dodatkowe zajecie :tak:
Czarna nam sie tu rozpakuje nawet nei zauwazymy kiedy! :-)

A gdzie sie podziewa Eden, Czarnaperla, Porannakawa, Karola, Pajak... ???

Czarnaperla telepatia :-)

reklama
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie;) - przyszlam kiedyś po info o staraniu na dziewczynkę, ale krótko po tym juz zaszlam :)-owu mi się przesunęła myślałam ze robimy dziewuszke a wyszedł synek :D, hihi ładny,zdrowy z czego się cieszymy (1 dziecko) ale podejrzewam ze powroce tu i będę pełną parą dziewczynkę potem planować ;), więc póki tu jesteście mam dwa pytania 1. Jak się robi irygacje dokladnie, tzn jak to wygląda co robić i czym.. (dziewczynkowa) 2. Czy poziom testosteronu u faceta ma znaczenie (moj to sportowiec i bierze dużo odżywek) - daje to np sklonnosci tylko do meskiej płci plemników ? Może coś slyszalyscie na ten temat bo właśnie zaczynam.mój research żeby się wyedukowac

No i jeszcze pytanie takie ogolnikowe,na dziewuszke: dieta bogata w wapń i magnez, jony- lampa solna i te bransoletki, zakwaszanie ph,wit c irygacje itd(paski na sprawdzenie ph) no i trzeba wiedzieć kiedy dokładnie ma.się owu, starania3-2 dni przed owu, po stosunku też robić irygacje?, lubrykant kwasny SYLK, czy.coś. pominelam?? Jeśli tak oswieccie mnie co jeszcze:) !!
Pozdrawiam i przedstawiam synusia -ps.właśnie myślę nad imieniem i nie mam nic! a muszę coś wymyśleć do sierpnia ;)

Truskaffka gratulacje śliczna coreczka I dumny starszy brat :))!!!

Załączniki

• DSC_0204.jpg
    DSC_0204.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
Do góry