reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ilaczek moja mała odstawila pieluchy jak miala 21 miesiecy :szok: na dzien i na noc. Przez około miesiac bylo wstawanie w nocy bo zdarzylo sie ze sie przesikala, pozniej juz budzila sie i wolala "mamo siku". Takze byłam mega zadowolona. Ilaczek powiedz mi czy Ty sledzisz dokładnie i czytasz te wszystkie rzeczy "na chłopca"??? Kurde chcilalabym skonsultowac z kims czy to co robie jest ok, i czy to co zamierzam zrobic podczas staran jest ok i nie wiem z kim??? :baffled: Piranha rzadko zaglada, Magda uk tez, Czarna76 tez... sama nie wiem. Wszystkie dziewczyny ktore udzielaja sie na forum aktywnie beda starac sie o corke :-( nie mam tak naprawde z kim skonsultowac swoich mysli :-(

reklama
śledzę:-Dwszystko:-D
we wszystkim co robisz nie zauważyłam nic złego. ja bym też trzymała sztywno się rozpiski Pirani, w trakcie staranek soda na palec, może nawet z pre seedem, co do białka to bym się chyba raczej nie skusiła:-)
moim zdaniem sukces to dieta, suplementy i ph.
jak coś będziesz robić nie tak, a ja będę mogła doradzić to napiszę. zawsze też możesz swoje staranka opisać Pirani na priva, na pewno chętnie odpisze, Ty będziesz spokojniejsza, a nasza Kochana Pirania, nie przeoczy Twojej wiadomości, bo forum ciężko czytać jak się nie ma czasu.
ja wspieram Cię mocno, liczę, że się uda,że będę też mogła uderzyć w staranka z większą pewnością.
Czwarte dziecko to nie drugie:szok:trzymam kciuki

Elmo , a co cie nurtuje ?
a do pirani mozna chyba napisać ,ona ma przeboje z maluchami ale myslę że jak znajdzie czas to odpisze , bo to złota dziewczyna jest:)

hej dziewczyny witam w mroźny dzionek...
widzę że odkąd wróciła sroga zima łapiecie doła... a ja czytając wasze posty łapie go razem z wami:-(
ja mam tak samo niestety jak widzę małe dziewczynki to mi serce pęka z zazdrości...:( moje siostry maja po jednej córeczce... i co wam powiem nie każdy nam życzył córy moja szwagierka(która nie ma dzieci najpierw nie chciała a teraz chce a nie może) bardzo się ze swoim mężem dziwili(podśmiewali) że jakim cudem my mamy 2 synków skoro u mnie w domu więcej dziewczyn (mam 2 siostry i 1 brata) i u nich to samo(m ma 2 siostry) a ja jej mówię że poczytaj na necie że to nie sprawa genów tylko plemniczków a ona takie wielkie gały zrobiła jakby z kosmosu się dzieci brały... mój m mówi że jeszcze 3 sobie zrobimy(tak jak zawsze chcieliśmy) a ona do mnie z tekstem co zrobie jak znowu wyjdzie chłopak...to jej mówię że tez go będę kochać...jak nawet niebyłam w ciąży to mi mówiła(zawsze śniło mi się że będę miała córeczkę)że będę miała syna...ludzie czasem są wredni a ona najbardziej(strasznie chciała mieć córkę więc pewnie dlatego życzy mi syna).
Z m planowaliśmy ciąże i miałam nadzieję że tylko ja u mnie w rodzinie zaciąże a tu klops bo 2 szwagierka zaliczyła wpadkę i ur 2 córę 3 tyg przede mną a chciała strasznie synka..., moja koleżanka tez zaliczyła wpadkę 2 tyg przed moim terminem urodziła córę a ma już 2 letniego synka i mają parkę...strasznie jej zazdroszczę i jak z nią rozmawiam to wydaje mi się że strasznie się z tego cieszy że nam nie udało się zaplanować a oni z wpadki mają upragniona płeć...
Jakoś na swój sposób to przeżywam i też się boję że nam się nie uda...już dość się nasłuchałam od znajomych jak urodziłam czemu syn a nie córa. Nie powiem bo strasznie mnie to bolało... a teraz sobie to "olewam" a niech gadają...Mam wspaniałego maluszka którego prze nigdy nie wymieniłabym na dziewczynkę...Jak byłam w szpitalu pielęgniarki mówiły " na chłopa zucha trzecia dziewucha" śmieję się do męża że teraz będzie się musiał bardziej postarać...
Trzeba wziąść się w garść dziewczyny! Musimy wierzyć że każdej z nas się uda...:tak:

Ostatnia edycja:
Ja dziś zostałam ciocią. Męza bratowa urodziła 3 syna jacka. Ciesze sie i nie ukrywam ze gdyby to była córka byłoby mi bardziej markotno. U nich to chyba geny i nie mamy co sie na córki rzucać.oni nie planowali

czesc babeczki ;)

mam pytanie do dziewczyn, które maja mierniki pH albo coś o nich wiedzą, powiedzcie czy końcówka do pomiaru jest w ktorymś z nich zdejmowana?, albo istnieją jakieś końcówki jednorazowe?
czy metalowa koncówka moze byc dezynfekowana? czy da sie ją tak odkręcić, zeby samą część metalowa sterylizowac w autoklawie? potrzebuję przebadac sporo pacjentów i nie wiem czy to byłoby wykonalne przy pHmetrze, proszę napiszcie co wiecie na ten temat..........

eh, ale zima nie odpuszcza........

Andziak
gratuluję ciociu ;) bratowa załapie sie na roczny urlop macierzynski ;) planowała to, czy tak sie fartem udało dzis urodzic?

mysiulka tak niestety jest, nie wiem skad sie biora tacy zazdrosni ludzie, ja juz sie nie przyznaję, ze chcę mieć więcej dzieci, nie chce słuchac tych komentarzy...........

milla ja też mam takiego schiza, ze mi sie córka śni po nocach heheh to chyba szaleństwo;))))))

czarna jak sie masz?

elmo z której strony rzeszowa mieszkasz, wiesz gdzie jest dynów?

sofi gdzie jestes?

krystianmartin trzymam kciuki z calej siły!!!!!

iliaczek gratulacje dla Kasi! zuch dziewczynka:)

daria masz racje fajnie miec troje dzieci......... ja tez planuję zaczac starania jak młody bedzie miał kilka miesiecy, ale zobaczymy jak bedzie w praniu, oby był taki grzeczny jak Twoj Colin, bo jak bedzie taki absorbujacy jak Kubuś to sie wykonczę;/ pogadajcie z mężem, na pewno sie jakos dogadacie :)

maran życzę Ci kochana z całego serca, aby z tego spontanu był synuś;)

piranha jak tam zdrówko??????

reklama
czesc Babeczki i ja mam teraz czas by wpaść i poczytac :)

Elmo
Ty pisz tu na watku a nie tylko na privy bo my sie bedziemy teraz od Ciebie uczyć :)
krystianmartin mamakubulki ja tam wierze, ze jednak nic u mnie póki co sie nie zagniezdziło bo jak juz to chciałabym wprowadzić suplementy i diete by wiedzieć, że zrobiłam wszystko by miec synka... a z drugiej strony jakby mial być synek to niech już i wpadka bedzie... ale mój mąż uważa, że nie ma opcji by z tego dziecko było wiec może i ma racje :) w koncu to on działał bez konsultacji ze mną wiec wie co robił ;-) chyba... ;-) w każdym razie dziś 8 dzien po owu i temperatura 37,00 to u mnie 26dzien cyklu wiec jeszcze troche czasu do @ pozostało ;)

pozdrawiam wszystkich serdecznie i wiem co czujecie jak dowiadujecie sie o tym, że ktoś ze znajomych jest w ciązy i to z dzieckim plci o której marzycie... zawsze człowiek w sercu kłucie poczuje...

Do góry