reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Haha, Truskafka, mi doktor ale taki super, z super sprzętem powiedział w 17tc, że dziewczynka na 100%, później w 20 inny, później w 25tc, później w 31, a ja i tak nie mogłam uwierzyć, a jak jeszcze na Wrześniówkach płeć się zaczęła u niektórych dzieci zmieniać, a M zaczął się śmiać, jak nasz synuś będzie wyglądał w różowych sukienkach, to o mało zawału nie dostałam:-D
Nullka a to kobitka szczęśliwa:-) Z Kackiem mi powiedzieli, że chłop w 20tc, ale tak nie pewnie, bo w szpitalu nowy sprzęt dostali, i się uczyli:-D ale od razu łyknęłam, w 28 doktor dał zdjęcie pitulka, i tak teraz sobie myślę, że byłam tak pewna tego Kacka, że zapomniałam przy porodzie mieć nadzieję, że może jednak dziewczynka.
Miciur-ka, to przykre, że M wyjeżdża! Mój M wyjechał 27 listopada, 18 grudnia przez telefon powiedział, że się zgadza na jeszcze jedno dziecko, i cwaniak myślał, że mu długo zajmie to robienie, bo miał przyjeżdżać do domu raz na 2 miesiące, a tu zong, przyjechał na 24,25,26 grudnia, a 12 stycznia test pokazał dwie tłuste kreski:-D
Mama, a no czytam, ale żeby było sprawiedliwie, to raz piszę na jednym, raz na drugim, a raz na trzecim wątku, bo wszędzie mam super koleżanki, a czasu jednak znacznie mniej! Pewnie, że przyjdę, w Luboniu mieszka brat mojego M, więc jak będziemy w Pl to tam pojedziemy, a wtedy wezmę szwagierkę pod pachę i do Ciebie na przyjemności

Ostatnia edycja:
reklama
heja!
Andziak: gratulacje!!! Śliczny chłopak i chyba poród ci szybko poszedł:) Super!
Axarai:
jak ja bym chciała taką szybka akcję, a tu 3 miesiąc i nic...eh
Truskaffka: to się uśmiałam, ze cię ruch nie lubi - bo mam identycznie, ja lubię ruch, a on mnie nie i się nie kumplujemy :rofl2: glukoza tfu tfu, ale już za Tobą na szczęście!
Koli: zdrówka dla Stasia.
Nullka: ja sie nie moge doeczekać twojego usg:) hehe kaz lekarzowi nuba fotografować z każdej strony ;))))
miciurka: może uda się z doskoku zajść;) czasem tak szybciej się udaje niż planując...
Piranha: Krzysiu widze coraz ładniej mówi - super i wiem, jak to cieszy:))) Miśka tez - progres między tym co przed wrześniem, a po 2,5 miesiącach w przedszkolu jak krok milowy. Mówi prawie wszystko - i tak z dnia na dzień mnie zaskakuje słowami nowymi, w ilości hurtowej - jak dla mnie to jakiś cud - choc czasem dwa razy pytam czy na pewno to słowo chciała powiedzieć :-D

axarai
wow - no to szybko wam poszlo!! fajny prezencik na nowy rok :) - ze mna nie jest tak rozowo niestety.. ja chyba jakas felerna jestem bo sie o 1 dziecko nie moge wystarac juz ponad rok ;/, wiec dla mnie lipa jak mam miec stracone conajmniej 2 cykle, bo juz na czekanie to nie mam cierpliwosci niestety

Maciur-ka, Nullka, no:-) Mój M to się poczuł trochę rozczarowany, wiadomo robota też fajna;-) Ja to się w ogóle nie spodziewałam, wiadomo wiek, mniej jajeczek, jeszcze M wyjechał, i się bałam, że przyjedzie akurat jak owu nie będzie. Z Kacem pół roku mi zajęło, ale to dlatego, że miałam torbiela, o którym się dowiedziałam dopiero jak pękł:szok:, ale jak pękł skubany, to na następny miesiąc już Kacek się począł:-D
Mama ale będzie fajnie. Ja u kosmetyczki nie byłam jeszcze ani razu:rofl2:

Mama aaanooo nie płakałam, ale minę miałam nietęgą haha
Aga haha ehh ten ruch...
ja teraz co najwyżej taki... :-D
Axa małej wiary jesteśmy hehe

ja po obiadku odpoczywam, młody po obiadku...skok akrobatyczne urządza a na 17:30 idę na zebranie..

reklama
Truskafka zobaczyłabyś, jakiej słabej wiary byś była, jak byś w domu trzech synów miała:-) To dopiero jest abstrakcja, jak lekarz mówi "tu widzimy jedną wargę sromową, a tu mamy drugą wargę sromową"
Ja to do tej pory jak przewijam Malutką i patrzę na tą pipunie, to mi się ryczeć chce, i nie dowierzam:rofl2:
A w ogóle dzisiaj Porodówka nowe odcinki:-) M myślał naiwny, że mi to oglądanie przejdzie Buhahaha!

Do góry