reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Noemi dziękuję .
&&& za Twoje owocne działania na luzie...

Kinga ,ale robiłam 2 testy-Quick-więc dobre i oba negatywne to na co mam liczyć ?
nie rozumiem co się porobiło! 30d.c. to do mnie nie podobne..
objawów zero
poza tempką..
dzięki za &&&

reklama
Mama ostatnio pytałam się ginka co sądzi o planowaniu płci, ogólnie powiedział, że słyszał parę rzeczy i się zgodził, ale najważniejsze to powiedział że trzeba wierzyć, że się uda!! Wierz Mama!!! Kinga ma rację:tak:

mama sorki ale na objawy to jeszcze bedzie czas... wiele tu ciąż już widziałam i dziewczyny bez objawów były! dopiero potem sie zaczeły około 7-8 tygodnia...nawet pozniej.

Zobaczyłaś dwa negatywne testy i już jesteś mega negatywnie nastawiona? Ty?! nie możliwe. Uwierz że może się udać! Jak nie! trudno, innym razem... ale puki co jest dobrze! i na @ sie nie zapowiada! :rolleyes2:

Tasha a mam takie pytanie czy Ty badałaś sobie ph, bo ja zapodałam sobie 1 tabletkę gynofloru i mam ph ok 4,7-5,0 on od razu obniża ph czy trzeba czekać...Dałam też sylk i sylk mi też troszkę obniża ph ale kiedyś jak badałam to pasek od razu robił się żółty i ph ok 4 a teraz po tej infekcji mam wyższe i martwi mnie to do owu jeszcze troszkę czasu mam nadzieję, że ph spadnie a i tak mam w planach zastosować irygację przed starankami...Tylko to ph doprowadza mnie do szału...

ehhh.. w końcu relaks i cisza-mały śpi, M w pracy, a za oknem szaleje burza:-)

tasha jak najbardziej szałwia hamuje laktację, można też poprosić o receptę na Bromergon, dodatkowo ściąganie pokarmu tylko do poczucia ulgi, żeby sobie nadprodukcji nie wywołać;-)

mama ale Ci dobrze, że możesz na sobie tyle zabiegów testować:-D kochana nie mogę się doczekać wyniku Twojej bety... bo domyślam się, jak ta niepewność Cię dobija

martika cudownie, ze Twoje marzenia się spełniają:tak:

Noemi wiem że nie mnie pytałaś ale też już trochę na sobie przerobiłam czarów na to żeby ph obniżyć i się zastanawiam czy nie za dużo na raz chcesz kombinować. Z tymi globulkami jest tak że jednym mogą ph obniżać a innym podwyższać dobrze że masz paski to możesz to kontrolować. Mi np lactovaginal strasznie podwyższał ph pomimo że ma ph ok 4,5 a innym dziewczynom np Gal obniżał, podobne Replens mi obnizał bardzo ładnie i szybko a Piranha pisała że niektóry dziewczynom podwyzszał. A z tymi irygacjami to ostrożnie bo i ja i Gal próbowałyśmy z nimi nawet w owulacje i d...a z ciązy także one to już ostatecznośc powinna być, lepiej dieta i suplementy ewentualnie żel albo globulki ale sprawdzone jak działają na twoje ph. U mnie już mija pół roku staranek a o chłopców nie starałam się wcale - myśl o dziecku i dwie kreski w następnym cyklu. Pozdrawiam.

Martika ciche gratulacje z II kreseczek.

A tak wogóle to zdycham najpierw zjadłam chyba tone parowańców z jagodami a teraz wypiłam dwie szklanki musu truskawkowego. Szoooooook

Ostatnia edycja:
Martika, ulala drugi test pozytywny GRATULACJE;****

Mama, nadzieję musisz miec do końca, a i może ta ciąża będzie lekka i bezobjawowa?:)) Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zagadzam się z Kingą;)

Piranha,
taki aniołeczek, a tak sie buntuje?...ojej... mój synek do 1,5 roku zaypiał bez problemu w łóżeczku SAM potem cos mu się poprzestawialo, ale Ci na pewno cężko....booozzziuuu pomogłabym Ci... a masz przy sobie M.?
A nami sie tu nie przejmuj- Teraz Wy jesteście najwazniejsi;)

Kosmo, kto da nam znac jak się u Ciebie zacznie?:* Oczywiście zacikamy &&&&&&&&&&&& za szybki poród;*

Noemi, widzisz jak mam ciągle takie ph ;((( załamana jestem....

czarodziejko, jak u lekarza???

Marzycielko,
ne stresuje sie skarbie! Bedziemy miały wymarzone coreczki!!! Nie ma innej opcji;**

Andziak, jak minął dzionek?

Trusfaffcia, ale sie narobisz w pracy...ale jeszcze troszkę i odpoczynke;)))

Tasha, Sonia, Sara śiczne imiona, choć Izunia też ładnie;))

Ewcik, super , że Cie mamy;*** Niedługo ja zasypie Cie pytaniami;)))

kate, no tak najgorsze chyba mieć w domu prace:)) tzn nie ma odpoczynku bo zawsze cos do zrobienia i jeszcze dzieciaczki:* Podziwiam;*

Jagienka, jaaaa szok z malutkimi dziećmi uczysz sie jezyka i zaczynasz prace! EXTRA! Trzymam mocno kcuki a się uda zobaczysz :* &&&&&&

Daria, idz do lekarza w razie takich bóli, ja miałam takie w 27tyg i wyladowalam w szpitalu-ciaza zagrozona az do 9mies...wiec to nie zarty....a moja dzidzia juz by sie ur gdybym na czas nie dostala na powstrzymanie skurczy-a ja nie bylam tego swiadoma....

U mnie masakra:((((
Mały od 4 nad ranem ma 40stopni coś strasznego... aż się trzęsie.... robimy okłady, po pracy od razu do lekarki-przyjela nas po swim dyzuze zlota kobieta!!! No i angina;(( ma czop z lewej srtony, zinat dostal i inne leki.... jestem zalamana ...;((( Płacze bo jutro wycieczka do zoo z przedszkola a mały tak czekał;((((

No i mam tez super wieści.... DZIŚ SIĘ OFICJALNIE DOWIEDZIAŁAM, ŻE PRZEDŁUŻĄ MI UMOWĘ!!!! juuuupppiiii ;)))
Strasznie się cieszę ponieważ ta niepewność była najgorsza...nie wiem na ile, i gdzie bede od wrzesnia, ale to nie wazne;)))

BUZIAKI I UŚCISKI DLA WSZYSTKICH :**************

Agulek dzięki za odpowiedź ja zawsze czekam na zdanie każdej z Was;-);-) wiesz co ja muszę ten gynoflor stosować na odbudowę flory pochwy bo infekcji...więc będę brała gynoflor a podczas staranek sylk, dietę i suplementy stosuję regularnie, popijam colę light bezkofeinową, więc więcej raczej nie jestem w stanie zrobić. ;-) a mam takie pytanie po jakim czasie od zapodania sylku bada się ph?

Noemi - gynoflor z tego co wiem to działa zaraz po rozpuszczeniu globulki, czyli ok 30-45 min od zaaplikowania, ph się nie martw, takie jakie masz jest na dziewczynkę, na chłopców ph powinno być od 6 w górę, zastosuj jeszcze sylk zaraz po działaniach, bo sperma też podnosi ph i powinno być si, ja nie mierzyłam ph, nie mogłam nigdzie kupić pasków, ale zakwasiło mnie nieźle, bo nawet M jęczał, że go piecze po tych globulkach:-D, z irygacjami bym była ostrożna, żeby nie wytępić wszystkich plemniczków:tak:
Ewcik - dzięki za info, a lepiej jest zakupić antilactan czy pić napar z szałwi? co jest bardziej skuteczne? i kiedy można zacząć stosować - zaraz po porodzie, żeby nie dopuścić do obfitej laktacji???

reklama
Noemi - wydaje mi się, że Pirania pisała, że po zapodaniu sylku dobrze badać ph co 2 godz i pilnować, żeby nie rosło, w razie czego znów zapodać sylk... ale nie jestem pewna na 100%, mogłam coś pokręcić...
Natusia - to super, że przedłużono Ci umowę!!! gratki!!!

Do góry