kosmopolitan
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witajcie!
Andziak, tule Cie mocno bo wiem, jak bardzo pragniejsz aby to corka byla. Ale do porodu jeszcze troche zostalo, a lekarz nie dal Ci na 99% informacji ze to syn...
Natusia, nie denerwuj sie, tylko tak jak dziewczyny pisza, idz do ginekologa. On Cie dalej pokieruje.
Ja w piersi mam torbiel, 3.5 roku temu zdiagnozowana, ale wtedy nie do usuniecia(bo za mala, czy cos). Teraz niedlugo tez musze to zbadac.
I w ogole musze napisac, abyscie nie baly sie badan kontrolnych.
Wiem, ze jako, ze sie staracie o dzidziusie to je na pewno robicie, ale nie lekcewazcie tego.
Ja tak o tym pisze, bo dopiero co sama mialam robiona cytologie.
Zaznacze, ze zawsze robilam to regularnie.
Teraz wyszedl zly wynik.
Lekarz nie chcial tracic czas na zbedne dodatkowe badania(mial nosa) skierowal mnie na operacje. Konizacja chirurgiczna.
Wycieto mi kawalek szyjki, zbadano i okazalo sie ze mialam stan zwany CIN3 czyli rak przedinwazyjny. Ostatnie stadium. Lekarz powiedzial, ze jeszcze kilka miesiecy i bylby "skorupiak" zlosliwy...
Jak wczesniej pisalam, robie badania regularne. Ale wg NFZ. Czyli jak cytologia jest ok, to co 3lata.
Mialam robione przed ciaza, pozniej jak chcialam, to dr powiedziala, ze za rok dopiero. A ja nie wpadalam na to aby jej zaplacic, bo zawsze wyniki mialam ok. A tu ZONK. A teraz sie czuje ajkbym miala drugie zycie. I mam nadzieje, ze nareszcie zacznie mi sie juz ukladac w zyciu, bo juz gorzej byc nie moze u mnie w tym roku
Badajcie sie. I przepraszam, ze Was spamuje nie na temat.
Patrysia ma pewnie juz tego dosc ;-)
I milego wieczoru Wam zycze
czesc dziewczyny
Andziak mocno cie tule, ale pomysl sobie jaka jestes szczesciara, twoja dzidzia rozwija sie prawidlowo... wiec usmiechnij sie :-), i teraz odpocznij sobie, bo mialas dzis bardzo ciezki i stresujacy dzionek, duze buziaczki dla ciebie
Dziekuje bardzo za sloneczko, ale chyba tak szybko sie nie pojawi , z doniczek wode wylewam, bo dziurki juz nie pomagaja, jesssuuuu.