reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Moim zdaniem nie można zaplanować płci dziecka. U mnie lekarz twierdził, że będę miała bliźniaki, bo moja babcia miała i mama (chłopiec i dziewczynki) . Wierzyłam w to, ale mimo zapewnien po kilku miesiącach na usg wyszło, że będzie dziewczynka ;) nie wierzę w takie coś ;p

reklama
Tusia powiem ci ze ja tez wiele razy sie juz wachalam. staram sie juz od ponad roku i nie raz przychodzily mi mysli ze moze nie jest mi juz pisane trzecie dziecko. a moze nie zachodze bo bedzie kolejny chlopczyk.? nawet czasmi sama na siebie bylam zla ze mysle tylko o dziewczynce i probowalam uwierzyc w to ze najwazniejsze jest zeby bylo zdrowe. ale kiedy widzialam na ulicy te malutkie ksiezniczki i ciagle slysze ze rodza sie dziewczynki, to wtedy zrozumialam, ze ja nigdy nie przestane marzyc o corce.
dlatego doskonale rozumiem wszystkie dziewczyny ktore marza tak jak ja. czasami to tak bardzo boli, ze przestajemy juz wierzyc ze kiedys sie spelni...

Zakupowawyspa musialabys przejzec troche stron na naszym forum, bo wiele dziewczyn ma dziecko wymarzonej plci. moze nie da sie zaplanowac blizniakow, przynajmniej ja o tym nie wiem. mysle ze ciaza blizniacza to poprostu przypadek.

Cześć wszystkim! Mam dziś straszne problemy z internetem.

MissBella, z takiego hCG musi być dziewczynka :tak: (chociaż ja mam córeczkę a kreski takie same to były dopiero po tygodniu chyba) albo ...bliźniaki :-D Jeszcze raz kochana GRATULUJĘ! Zastanawiałaś się kiedy iść na pierwszą wizytę?

Gal, wracaj bo pomyślę, że to moje wpisy o EWCM Ciebie zestresowały i przeze mnie uciekłaś :-(

Mama
, wracaj do nas! Mierzyłaś dziś tempkę czy odpuściłaś?

Daria, u nas dziś też wymarzona pogoda (słoneczko świeci a na termometrze 10C w cieniu było z samego rana) a jutro też ma być 20C, żyć się chce normalnie! :-) Co do głodu to faktycznie owsianka na długo go zabija (na szczęście w ciąży mam normalny apetyt). A otręby owsiane to chyba "Heferkleie" :-), zalewasz mlekiem, gotujesz chwilę aż zgęstnieje, ja jeszcze za radą Mamy dodaję cukier (a konkretnie ksylitol czyli cukier brzozowy gdyż staram się jeść produkty o niskim IG) i cynamon.

Truskafffko, no właśnie miałam do Ciebie pisać z samego rana (nie było mi dane przez ten paskudny internet), byłam ciekawa czy zrobiłaś wczoraj te badania. Strasznie późno te wyniki, ja mogłam sprawdzić przez internet jeszcze tego samego dnia. To prawda, że na razie cała masa idzie mi w brzuch :-), do tego nic po bokach a wszystko w przód, miałabym już zakaz wejścia do sklepu z porcelaną bo przy obrocie byłby huk i wszystko porozbijane :-D Ziółka pij po prostu wieczorem przed spaniem, godzina wte i wewte nic a nic nie zaszkodzi.

tusia, śliczna faza lutealna! Z owoców można jeść truskawki (coś dla Ciebie Truskafffko :-D) i maliny, z warzyw zieloną fasolkę i ogórki. Ja prawie w ogóle nie jadłam wtedy owoców ale nie było to zamierzone.

zakupowawyspa
, zaplanować na 100% się nie da ale da się zwiększyć szanse do 80-90% ...a z planowaniem bliźniaków ma to niewiele wspólnego ;-) (większe szanse na bliźniaki są po odstawieniu tabletek anty oraz przy cyklach stymulowanych).

tasha
, trzymam z całych sił kciuki i czekam na super wieści! Przesyłam tez różowe fluidki: ~~~~~~~~~~~~~~~~

Piranho no właśnie co do wizyty to nie wiem. Za 2 tygodnie czy wcześniej?? Bete zrobić w poniedzialek czy jeszcze nie? Nie wiem... :baffled:

A co do bliźniaków to proszę nawet tego słowa nie wypowiadać !! ;-)

Ostatnia edycja:
W i t a m
Dziewczyny chyba nie jest mi dane napisac dzisiaj posta....Pisze juz 3-ciego i mi go zżera...fuck

U nas Ok, iscie wiosennie...nareszcie!!!!!!Wrocilam od rodzicow...ale dobrze ze pojechalam bo moglam sobie porozmawiac z mamcią a maksio wyprzytulal sie z dziadziem:)))
Co do diety to jeszcze 2 dni...wagowo troche mi zeszlo i czuje sie Super!!!!!!

MissBella- MEGA GRATULACJE, szczeliwych 9 miesiecy ciazy!!!!!!
Piranha zarowno brzuszek i jak i synek CUDO!!!!!
Daria u nas dzis tez wiosennie , i slonecznie:))))
Kosmopolitan zagladaj czesciej!!!
Dido a ty sie trzymaj bo juz tuz tuz do Finalu:))))
Mama- mam nadzieje ze nie dasz rady bez nas..i wrocisz....Smutno bez Ciebie!!!!!

MissBella, co do bety to najlepiej sprawdzić jej przyrost (ja jednak nie sprawdzałam bety w żadnej ze swoich ciąż) - po 48 godzinach powinien wynosić co najmniej 66%. Co do wizyty to jeśli chcesz zobaczyć czy jest pęcherzyk ciążowy (albo więcej pęcherzyków hehehe :-D) i czy wszystko jest w porządku (a na pewno tak jest kochana!) to umów się za 2 tygodnie. Jest też szansa, że zobaczysz już bijące serduszko :-) (zaczyna bić jakoś w 22-28 dniu po zapłodnieniu) ale wiele dziewczyn jeszcze na tym etapie ciąży nie widziało serduszek swoich pociech na USG ...dlatego właśnie ja umówiłam się na pierwszą wizytę dopiero jakoś w 7t4d (po skończeniu 7 tygodni) by mieć pewność, że na pewno zobaczę już bijące serce na ekranie USG :-)

Uciekam z synkiem na spacer.

reklama
Witam
U nas też pogoda super
MissBella jeszcze raz gratulacje!!!
mama , Gal wracajcie, strasznie tutaj pusto jak Was nie ma
Daria ja tez tak dużo jadłam w ostatniej ciąży i nie miałam na to sposobu,cały czas byłam głodna
Tusia czyżbyś czekała na mnie z kolejna ciążą?? Tylko ja chce jeszcze przynajamniej 2 lata przerwy

Do góry