reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranio - dziękuję raz jeszcze!!!
Marzycielko - co do tych globulek, one są na receptę podobno cholernie silne i raczej bym proponowała coś łagodniejszego typu Sylk, Replens czy Represh o których dziewczyny na forum piszą, ewentualnie skonsultować te globulki z ginem, bo mi moja ginka je przepisała, ale miałam mało pałeczek kwasu mlekowego i trzeba było radykalnie zadziałać a te globulki działają natychmiast od pierwszego użycia, nazywają się gynoflor

reklama
Nullka wrzucam specjalnie dla Ciebie fotke dzisiejszego testu tak jak obiecałam :-)
P1040063.jpg

Tasha serdecznie gratuluję !! Kolejna Królewna na naszym pokładzie. Super !!! :-D

dobry wieczór Paniom:-)

Mały zasypia, czyli mam upragniony czas dla siebie, i tym samym dla BB:tak:

Piranha kochana moja, dziękuję za kolejne rady suplementowe:-) muszę wierzyć, że dzięki Tobie i Twoim niezastąpionym radom ua nam się spłodzić dziewczynkę /no ok, i przy nieiwielkim udziale mojego M ):-D

Missbella jestem przeszczęśliwa, że Wam się udało:-)

Daria u nas też cudowna pogoda dziś była, Mały tylko w bluzce i kamizelce puchowej na dworze fikał, muszę sobie jakoś aktywnie weekend zaplanować, skoro tak pięknie ma być:tak: masz rację-aż chce się żyć

Truskafffka ja wczoraj posprzątałam szafę z ciuszkami Marcelka, narobiłam się okropnie, 2 wielkie wory za małych ciuchów i jeden do wywalenia. Co do staranek, ja za radą Piranii spróbuję w przyszłym cyklu, żeby mój organizm zaczął reagowa na suplementy. A Ty kochana długo już je bierzesz?

czarodziejka podziwiam Cię za silną wolę i wytrzymanie tej katorżniczej diety:tak:

Truskafffka już masz kwiaty na balkonie? jakie? nie boisz się, ze zmarzną w nocy?

Tasha cudowna wiadomość, jak to zrobiliście??:-Djadłaś suplementy?

Missbella cudowny teścik, baaaaaaaaaaaaaaarzo wyraźne dwie krechy-juuupii:-D skoro tak Cię straszą bliźniakami, to ja Ci powiem, że też miałam przy synku taki mocny test, w 5 tygodniu

Pirania czy jeśli chodzi o dietę dziewczynkową, to są jeszcze jakieś stronki czy tylko ta? bo w sumie mało tu wymienione. Cytrynianu wapnia nadal nie mogę dostać

Ostatnia edycja:
Marzycielko, Lacibos femina jak najbardziej można dodatkowo łykać :tak:, dziewczyny z in-gender łykają 2 razy dziennie od @ do owulki (ich mężowie również, oczywiście do owulki partnerek :-D) Lactobacillus Acidophilus (np. ACIDOPHILUS 2 miliardy - 100kaps. SWANSON (2189285964) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.), Tamara jednak ostrzega, że u niektórych ten preparat może podnieść pH i trzeba na sobie wypróbować.

Mama, tak sobie właśnie uświadomiłam, że w cyklach, w których powstały te torbiele nie czułaś bólu owulacyjnego czyli u Ciebie ból jajników jest wskaźnikiem pęknięcia pęcherzyka. Skoro w poprzednim cyklu pięknie Ci urósł pęcherzyk na prawym jajniku to i teraz pewnie urośnie, trzeba tylko go zmobilizować do pęknięcia Pregnylem (wierzę też w to, że źródłem niepowodzeń mogło być zbyt późne pękanie pęcherzyków) ...ale już kończę ten monolog :-( i czekam aż do nas wrócisz.

tusia
, dieta to najważniejszy czynnik, należy spożywać produkty bogate w Ca i Mg a ubogie w K i Na, wsparcie diety suplementami dodatkowo zwiększa szanse więc warto zastosować i jedno i drugie :tak:

MissBella
, jaka wyraźna ta kreska! ...będzie córa albo podwójne szczęście :-D, najlepiej chłopczyk i dziewczynka za jednym zamachem :-D W każdym razie ciąża na pewno jest bardzo zdrowa i hCG pięknie kochana przyrasta!

Truskafffko, hahaha, ale się uśmiałam :-D Damy radę!
t2014.gif

Ostatnia edycja:
MissBella - super 2 kreseczki, ja też miałam takie wyraźne i jest dziewuszka!!! dziękuję!!!
Tusia - raczej chodziło mi o dietę spożywczą bogatą w wapń i magnez, suplementy też brałam ale może dopiero 1 miesiąc przed starankami
Daria - dzięki!!!

Ale z tego co czytam jesteście super przygotowane do dziewczynek, zasuplementowane, zakwaszone, gotowe do działania:-D, więc z tego na pewno posypią się same babeczki
oczywiście dieta spożywcza powinna być wzbogacona suplementami, ale jak ja się starałam to jeszcze nie miałam tak rozległej wiedzy jak teraz dzięki Piranii

reklama
Do góry