reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama to spore dzieciaczki ;-) to powiedz mi jak to jet też tak chudzina byłaś i takie dzieci? Ciekawe od czego to zależy? Ja słyszałam że co kolejne dziecko to przeważnie większe u mnie się sprawdziło to ciekawe ile będzie ważyć trzecie :crazy: no chyba że to będzie córa to może mniej :-D ale za to aż tak się nie bałam tej kruszynki na ręce brać bo było już co trzymać...

reklama
Myszka ja generalnie staram sie o dziecko-marzy mi sie druga córka,ale po 2 latach starań już mi płeć bez różnicy...
ja łykam
b kompleks b100
omega3
acard
fertil care
wit e
i od kilku dni cynk
brałam też cytranian wapnia ,ale odstawiłam..

mąż bierze:
l karnitynę
macę
wit e
fertil man
cytranian wapnia

przed staraniami urzywam sylk
nie osłabimy plemników.
to tyle u mnie.

Myszka, ważne jest by zapewnić niskie pH aż do samej owulacji. Wszelkie wspomagacze śluzu (typu wiesiołek) sprzyjają bardziej poczęciu chłopca. Podobno od osłabiania plemników lepsza jest ponad 7-dniowa wstrzemięźliwość gdyż podobno częste współżycie podnosi poziom testosteronu (poczęciu córki sprzyja niski testosteron i estrogen oraz wysoki progesteron u kobiety, u mężczyzny zaś wysoki estrogen i niski testosteron).

Merylin, poczekaj na Gal - naszą specjalistę od testów pH :-)

Mama, a Ty w tym cyklu nie bierzesz dupka?

Hi hi ciekawe moja sąsiadka Francuzka tydzień temu urodziła 3 córe :happy2: To trzeba mieć szczęście wciąż w tą samą płeć trafiać przecież jest 50/50 szansy...nie mogło by to być sprawiedliwie podzielone ;-) gdyby tak było pewnie wszystkie rodzinki były by 2+2 :blink:pewnie ja też będę mieć takie szczęście i tak się skończy moje planowanie.

Merylin ja Ci nie pomogę bo nie urzywam testów ph...tu by Gal pomogła,ale coś Jej nie ma:(

Myszka to duże dzieci a cukrzycy ciążowej nie miałam..
a ciąży z córka przytyłam 15kg
z synem 17kg.
syna urodziłam w 11 min;))wystrzelił,że ledwo Go złapali:)))
parte o 14.00 sie zaczęły a o 14.11 już był:)

teraz mam 64,65 kg przy 170cm wzrostu ,ale i lata lecą bo zaraz 33skończę i po hormonach na endo i owulkę mi kilosów przybyło..

Pirania nie biorę..krem stosuję i zioła piję..
może dziś wezmę na noc dupka....
kurka ,ale mi nadziei narobiłaś teraz ;)))

Ostatnia edycja:
Piranha Mama dziękuję Wam za rady tylko że mojego nie namówię na pewno na żadne witaminki. Czyli 7 dni nic i jeden strzał tak ? A ile dni przed owu ?

reklama
Patrysiak, jak po wizycie? Odezwij się kochana!

Gal, gdzie Ty się podziewasz? :-)

Kinga, co u Ciebie? Mam nadzieję, że dołki i smutki poszły już sobie precz!

Mama, ja naprawdę wierzę w ten cykl i w ogóle w to, że niebawem ujrzysz 2 krechy na teście! ...mam nadzieję, że nie będziesz kochana mieć mi za złe robienia Tobie nadziei gdyby jednak tym razem jeszcze się nie udało :blink: Też piszę jedną ręką bo drugą przytrzymuję Krzysia na kolanach :-) Ja tam bym dupka połknęła na wszelki wypadek
t2030.gif

Myszka, poczytaj w wytycznych - albo jeden strzał 12h po owulce (jest tam dokładnie opisane co i jak :-)) albo 2-3 dni przed + obowiązkowo pilnowanie niskiego pH i braku śluzu BJ aż do owulacji. Bardzo ważna jest też dieta bogata w Ca i Mg a uboga w K i Na na minimum 6 tygodni przed staraniami.

Do góry