reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama to spore dzieciaczki ;-) to powiedz mi jak to jet też tak chudzina byłaś i takie dzieci? Ciekawe od czego to zależy? Ja słyszałam że co kolejne dziecko to przeważnie większe u mnie się sprawdziło to ciekawe ile będzie ważyć trzecie :crazy: no chyba że to będzie córa to może mniej :-D ale za to aż tak się nie bałam tej kruszynki na ręce brać bo było już co trzymać...

reklama
Myszka ja generalnie staram sie o dziecko-marzy mi sie druga córka,ale po 2 latach starań już mi płeć bez różnicy...
ja łykam
b kompleks b100
omega3
acard
fertil care
wit e
i od kilku dni cynk
brałam też cytranian wapnia ,ale odstawiłam..

mąż bierze:
l karnitynę
macę
wit e
fertil man
cytranian wapnia

przed staraniami urzywam sylk
nie osłabimy plemników.
to tyle u mnie.

Myszka, ważne jest by zapewnić niskie pH aż do samej owulacji. Wszelkie wspomagacze śluzu (typu wiesiołek) sprzyjają bardziej poczęciu chłopca. Podobno od osłabiania plemników lepsza jest ponad 7-dniowa wstrzemięźliwość gdyż podobno częste współżycie podnosi poziom testosteronu (poczęciu córki sprzyja niski testosteron i estrogen oraz wysoki progesteron u kobiety, u mężczyzny zaś wysoki estrogen i niski testosteron).

Merylin, poczekaj na Gal - naszą specjalistę od testów pH :-)

Mama, a Ty w tym cyklu nie bierzesz dupka?

Hi hi ciekawe moja sąsiadka Francuzka tydzień temu urodziła 3 córe :happy2: To trzeba mieć szczęście wciąż w tą samą płeć trafiać przecież jest 50/50 szansy...nie mogło by to być sprawiedliwie podzielone ;-) gdyby tak było pewnie wszystkie rodzinki były by 2+2 :blink:pewnie ja też będę mieć takie szczęście i tak się skończy moje planowanie.

Merylin ja Ci nie pomogę bo nie urzywam testów ph...tu by Gal pomogła,ale coś Jej nie ma:(

Myszka to duże dzieci a cukrzycy ciążowej nie miałam..
a ciąży z córka przytyłam 15kg
z synem 17kg.
syna urodziłam w 11 min;))wystrzelił,że ledwo Go złapali:)))
parte o 14.00 sie zaczęły a o 14.11 już był:)

teraz mam 64,65 kg przy 170cm wzrostu ,ale i lata lecą bo zaraz 33skończę i po hormonach na endo i owulkę mi kilosów przybyło..

Pirania nie biorę..krem stosuję i zioła piję..
może dziś wezmę na noc dupka....
kurka ,ale mi nadziei narobiłaś teraz ;)))

Ostatnia edycja:
Piranha Mama dziękuję Wam za rady tylko że mojego nie namówię na pewno na żadne witaminki. Czyli 7 dni nic i jeden strzał tak ? A ile dni przed owu ?

reklama
Patrysiak, jak po wizycie? Odezwij się kochana!

Gal, gdzie Ty się podziewasz? :-)

Kinga, co u Ciebie? Mam nadzieję, że dołki i smutki poszły już sobie precz!

Mama, ja naprawdę wierzę w ten cykl i w ogóle w to, że niebawem ujrzysz 2 krechy na teście! ...mam nadzieję, że nie będziesz kochana mieć mi za złe robienia Tobie nadziei gdyby jednak tym razem jeszcze się nie udało :blink: Też piszę jedną ręką bo drugą przytrzymuję Krzysia na kolanach :-) Ja tam bym dupka połknęła na wszelki wypadek
t2030.gif

Myszka, poczytaj w wytycznych - albo jeden strzał 12h po owulce (jest tam dokładnie opisane co i jak :-)) albo 2-3 dni przed + obowiązkowo pilnowanie niskiego pH i braku śluzu BJ aż do owulacji. Bardzo ważna jest też dieta bogata w Ca i Mg a uboga w K i Na na minimum 6 tygodni przed staraniami.

Do góry