Czarodziejko, niesamowite to co piszesz, straszne szczęście!!!
Gal, nie dziwię Ci się, mnie też by od tego wszystkiego głowa rozbolała i przyznam szczerze, że czuje ulgę iż nie muszę tych wszystkich specyfików stosować :-) A może jak raz Sylk poradziłby sobie u Ciebie z tym pH? Całe szczęście, że nie masz tego "low ionic strength" śluzu gdyż paski pH pokazują Ci różne wartości, gorzej jak ktoś to ma i musi szukać pasków elektronicznych :-)
A teraz coś dla naszych staraczek planujących synka (
pierogatka,
marti_ka ...przypomnijcie jeśli o kimś zapomniałam bo ja ciążową sklerozę mam
), by nie myślały, że o nich zapomniałyśmy :-)
Otóż lubrykanty typu Pre-Seed czy Conceive Plus mają trochę za małe pH by skutecznie pomóc w zaplanowaniu chłopca (7-7,5 a pH powinno wynosić minimum 8). Z tego co wyczytałam to podobno dużo lepsze rezultaty daje (uwaga!!!
) irygacja z białek jajek (powinny one mieć pH 9-9,9). Białka stworzą konsystencję podobną do śluzu i są bezpieczne dla plemników. Dwa tygodnie przed staraniami należy umyć jajka wodą i mydłem, następnie należy je umieścić w szklanej (nie plastikowej) misce na 2 tygodnie. Białka stworzą środowisko podobne do śluzu co jest bezpieczne dla plemników. Potem należy wyjąć jajka i przechować przez godzinę poza lodówką by osiągnęły temperaturę pokojową. Przed staraniami należy rozbić jajka, oddzielić białka od żółtek i sprawdzić pH białka. Jeśli jest odpowiednie to należy je sobie zaaplikować. Uwaga, jajka muszą być pasteryzowane (podobno w internecie są opisane metody samodzielnej pasteryzacji jajek, wówczas nie trzeba się martwić o ewentualne bakterie)! Podobno jest to bardzo skuteczna metoda w zaplanowaniu chłopca. Jest jeszcze sposób na zwiększenie pH Pre-Seed. Lubrykant ten ma pH 7 a do zaplanowania chłopca wymagane jest minimum 8. Należy umieścić Pre-Seed w papierowym kubeczku, następnie należy dodać 4 szczypty sody i wymieszać. Pre-Seed może zmienić kolor na biały ale powinien zachować tą samą konsystencję. Na końcu należy sprawdzić czy pH wynosi 8 i z powrotem umieścić lubrykant w pojemniku.
Dobrej nocki i kolorowych snów dla wszystkich!