reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
monico on nie daje 100% pewnosci
wiec wiem ze moge miec cos innego na usg
ale co mi tam sprobowac przeciez wiadomo ze bede miec corke ;-)

ze znajomych nikt tego nie probowal bo nikt odemnie nie ma parcia na plec i jak co to czeka na usg

Ostatnia edycja:
Beatko wow już od 6tc? nieźle:) Mam nadzieję ,że oznajmisz nam super nowinkę za tydzień.
Dido to już niebawem ten teścik;-) ciekawe co wyjdzie oby upragnione 2 kreski:tak:

Ostatnia edycja:
beatko- no jasne ze bedzie córuchna:))))))
szczerze mówiąc narobilabym w gacie robiac taki test....ale stres potrwa chwile a potem bedziesz chodzic szczesliwa jak nikt inny na calym swiecie!!!!!!!! ooo i bedziemy mogly sie przekonac czy te testy faktycznie są takie skuteczne- i tak dokladnie plec okreslaja:)))))
pewnie za jakis czas ten test stanie sie hitem :))))

czesc dziewczyny!
zamowilam przez allegro moj indywidualny cykl Jonasa i pędze od razu do Was podzielic sie tym co tam wyczytalam. otoz w tym cyklu wskazane sa dni owulacji i szczyt owulacji. rzecz jasna ze jeszcze bedzie potrzebny moj cykl menstruacyjny, no ale to juz pomijam. w kazdym razie w tym cyklu plec absolutnie nie jest zalezna od ilosci dni przed czy po szczytem owulacji- np. sa miesiace gdzie 7 dni (przez cala owulacje) jest dziewczynka, a sa miesiace gdzie np. 4 dni przed szytem chlpczyk, a jednego dnia po bedzie juz dziewczynka:baffled:
zgodnie z tym cyklem najlepiej by mi bylo podjac proby o dziewczynke w czerwcu , sierpniu i grudniu bo tylko wtedy jest wszedzie rozowy podczas owulacji.
aha- te dni awulacyjne zgdonie z tym cyklem akurat wypadaja w moje dni miesiaczkowe:sorry2: jak mi sie cos nie przesunie to ani razu mi sie nie naloza:no:

co Wy o tym myslicie? ktoras z Was zamawiala sobie taki cykl?

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny!
zamowilam przez allegro moj indywidualny cykl Jonasa i pędze od razu do Was podzielic sie tym co tam wyczytalam. otoz w tym cyklu wskazane sa dni owulacji i szczyt owulacji. rzecz jasna ze jeszcze bedzie potrzebny moj cykl menstruacyjny, no ale to juz pomijam. w kazdym razie w tym cyklu plec absolutnie nie jest zalezna od ilosci dni przed czy po szczytem owulacji- np. sa miesiace gdzie 7 dni (przez cala owulacje) jest dziewczynka, a sa miesiace gdzie np. 4 dni przed szytem chlpczyk, a jednego dnia po bedzie juz dziewczynka:baffled:
zgodnie z tym cyklem najlepiej by mi bylo podjac proby o dziewczynke w czerwcu , sierpniu i grudniu bo tylko wtedy jest wszedzie rozowy podczas owulacji.
aha- te dni awulacyjne zgdonie z tym cyklem akurat wypadaja w moje dni miesiaczkowe:sorry2: jak mi sie cos nie przesunie to ani razu mi sie nie naloza:no:

Jak się to zamawia?:)

a na ile dni tam wychodzi tzn w miesiacu na dana plec?
po 3 dni i co miesiac jest na przemian?
ja bym zabardzo w to nie wierzyla
napewno jest taka metoda na swiecie
ale nie wiadomo czy ta osoba z allegro wlasnie ma licencje i wie jak okreslic te dni
bo moga byc one wyssane z palca
wiem ze jagienka cos sprawdzala ze strony twojaplodnosc.pl
i jej naszly dni dziewczynkowe z prawdziwa owulka
u mnie zas wyszedl chlopak 3 dni przed prawdziwa owulka
wiec zobaczymy czy to dziala i czy sie sprawdza

Podajcie mi swoją date urodzenia i godzine a wam to wylicze ;) Poważnie :)

Kalendarz dni plodnych w roku 2011 (czas letni od 27 III do 30 X)
I II III IV V VI VII VIII IX X X XI XII
10 Po 8 Wt 10 Cz 9 So 8 Ni 7 Wt 6 Sr 4 Cz 2 Pi 2 Ni 31 Po 30 Sr 29 Cz
2:46 23:34 17:56 9:41 20:31 3:57 9:13 13:51 19:29 3:29 13:48 4:43 22:53
F Ryb M Bar F Byk M Bli F Rak M Lew F Pan M Wag F Sko M Str F Koz M Wod F Ryb
42 12 43 12 43 12 42 13 39 15 36 19 32 22 28 26 25 30 22 32 21 34 21 34 21 33

to np mój na ten rok. Wychodzi że w czerwcu akurat pokryje sie z moimi plodnymi dniami i wyjdzie chłopiec ;)
Niekoniecznie mi sie zgadza z 2009 roku, bo tam sie nie pokrywa z moimi plodnymi dniami, ale wyszla dziewczynka, i to sie zgadza.

Ostatnia edycja:
reklama
monico on nie daje 100% pewnosci
wiec wiem ze moge miec cos innego na usg
ale co mi tam sprobowac przeciez wiadomo ze bede miec corke ;-)

Trzymam kciuki mooocniuchno!! :tak:

czesc dziewczyny!

Skopiuję coś bardzo istotnego a'propos tego cyklu ze strony "Twoja płodność":

Jeśli dni płodne i dzień owulacji pokrywają się z dniami płodnymi określonymi według tej metody, może dojść do spłodzenia dziecka o wskazanej kolorem płci.
Jeśli do zapłodnienia doszło w dniach oznaczonych kolorem różowym wskazuje to na dziewczynkę, jeśli do zapłodnienia doszło w dniach oznaczonych kolorem niebieskim - na chłopczyka. Tylko te oznaczone kolorem dni proszę brać pod uwagę.

Sama przez prawie dwa lata obserwowałam i próbowałam dopasować swoje cykle do tych księżycowych-bez skutku,musiałabym też zajść w ciążę w trakcie,tuż przed albo po miesiączce ale w tym jednym jedynym cyklu,w tym w którym udało mi się zajść w ciążę,dni płodne pokryły się z moimi i mam z tego dzidzię :-) wiem na pewno bo strzały były tylko w jeden dzień ;-) Chociaż zorientowałam się dopiero będąc w ciąży bowiem byłam już tak zdesperowana chęcią posiadania dziecka w ogóle że odpuściłam sobie kompletnie wszystkie kalkulatory ;-)

Wierzyć czy nie-mi się zgadza,tak przynajmniej twierdzi trzech,niezaleznych lekarzy którzy badali moją pszczołę :-D :tak: ale jak już wspomniałam wcześniej,to był jeden,jedyny raz w którym mi się oba cykle na siebie nałożyły :happy2:

Dziewczyny...jestem padnięta,młody już po Komunii,tak się cieszę że już po wszystkim,nie dla mnie teraz ten ścisk,goście i jeszcze do tego upał że mi się świeca w samochodzie rozpuściła (dosłownie!!) jeszcze tylko Biały Tydzień i będę mogła odetchnąć...jednak jak już więcej pochodzę to czuć zmęczenie i skurcze są częstsze,jak za dużo posiedzę-kość ogonowa nie pozwala zapomnieć o swoim istnieniu...:-(
Ale przeżycie niesamowite mimo wszystko,mój aniołek :happy:

Uciekam teraz pod prysznic i cały wieczór leżę z nogami do góry :rofl2:
Miłego wieczorku!

Do góry