reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko wyskrobalam ci dlugiego posta i wcieło go...niech to..........

chcialam ci powiedziec zebys nie sugerowala sie moim wykresem...jak sie okazuje są corki z owulacji i chlopcy mimo zachowania odstpu od owulki- mysle ze to niewytłumaczalne ale zawsze mozna przyjąc ze taka Wola Boża.
prawdę mowiąc współczuje ci tej presji...tego co dzieje sie z toba wlasnie teraz kiedy z jednej strony cieszysz sie z zajscia w ciąze a z drugiej analizujesz , liczysz i próbujesz przyrównac swoją sytuacje do innych wysnuwając jednoczesnie domysł odnosnie płci dziecka!!!!
ja wiem jakie to trudne...wiem bo doswiadczylam tego i wiecej bym nie chciala- stąd tez moja decyzja o nieposiadaniu wiekszej ilosci dzieci!!!!!!
byc moze to mój błąd bo mialabym corke no ale wole sie o tym nie przekonywac...strach jest zbyt wielki...no chyba ze poczulabym ze jest mi obojetna plec a na te chwile wiem ze nie byla by!!!!!!!!
szkoda mi tylko ze ciebie nie bedzie....choc rozumiem...wiem jak bardzo nakreca przebywanie tu...dlatego z calego serca zycze ci córci...a potem opowiesz mi jaka to radosc zobaczyc na usg małą pipeczke:))))))

aha..jezcze co do mojego wykresu: zauwaz ze 12dc byl dziwny spadek....mimo nie pasujacego sluzu...to mogla byc owulka!!!!!!!!!!! wiec wtedy akuratnie na chlopca wcelowalismy...u ciebie jest super odstep!!!!!!!!

reklama
czarodziejko wlasnie o tym tez pomyslalam, ze u ciebie owulka moglabyc wlasnie wtedy , a Beatka wie kiedy dokladnie byla wiec nie ma mowy o pomylce ile dni przed

dzieki czarodziejka ja wlasnie wczesniej ci pisalam ze ten twoj wykres jakis dziwny
no ale tego sie juz nie dowiemy
mojemu M jest obojetna plec ale on teraz jest strasznie podekscytowany wynikiem
bo sie odemnie tyle nasluchal o planowaniu i o was
ze wlasnie to go ciekawi
jak to sie maja te metody w praktyce :-)

ja bede do was zagladac ale zadziej
i bede sie starac nie udzielac
no chyba ze bedzie cos skierowane od mnie
a ciezko mi tu nie zagladac bo bylam tu dzis juz 3 razy a mialam nie zagladac :wściekła/y:
pozatym fajne jestescie i bedzie mi teskono za wami
wiec zobaczymy jak to bedzie

Kurde bele dziewczyny,ja tez juz zaczynam bzikowac.:crazy:
Jak analizuje moje staranka(wykresy itd...)to nie wiem co mam juz myslec.
Nie wiem czy wogole udalo mi sie zaciazyc,ale stres mnie dopada.

Moja kolezanka z Polski wlasnie urodzila trzecia corke.
Dwie pierwsze byly planowane,ale nie co do plci.
A trzecia po prostu wpadka.:-)
I tez tak slyszalam,ze z wpadki rodza sie czesciej dziewczynki,moze cos w tym faktycznie jest;-)

Tak coś w tym jest - mam kilku znajomych co mieli wpadki i mają właśnie córeczki (nawet moja ciocia która nie planowała więcej dzieci bo miała dwóch chłopaków bliźniaków - wyjechała nad morze i była pewna że dni płodne sie skończyły i pofolgowali sobie - po 20 latach po bliźniakach urodziła się córeczka- moja chrześnica zresztą ) :-)

Dziwne to bardzo, bo podobno dziewczynke trudniej splodzic... ale moze chodzi o to, ze 'na dziewczynke' jest wiecej dni mozliwych do zaplodnienia. Wszystkie plodne oprocz owulacji. Moze o to chodzi... Faktycznie te wpadkowe to na ogol dziewczynki.

logiczne ze wpadkowe dziewczyny

ktos jak naturalnie sie zabezpiecza to oddala sie od owulacji, chyba o takie wpadki tu chodzi :)

ja mowie o takich dziewczynach ktore nie zabezpieczaly sie naturalnie a np. uzywaly gumek. nie znam nikogo w moim wieku i z mojego otoczenia kto zabezpieczalby sie naturalnie;)

Tak to właśnie jest z tymi wpadkami. Ollena ja bym na Twoim miejscu nie nastawiała się na ciążę ale spróbować zawsze warto.Ponoć ,żeńskie plemniczki potrafią nawet czasem 5dni przetrwać ;)
My dziś zakończyliśmy staranka i teraz czekamy.Wczoraj test owu był z jedną kreską a dziś teoretycznie spodziewam się drugiej bladej.Zobaczymy;)

reklama
Do góry