reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
czarodziejka dzieki zadnych objawow nie mam procz mdlosci czasami
zwykle po jedzeniu i lekkie zmeczenie
z chlopcami mialam tak samo wiec ta ciaza niczym nie odbiega od poprzednich

[/IMG]

beatko to dobrze ze nie masz dokuczliwych mdlosci!!!! ja dla odmiany mialam dwie zupelnie inne ciąze!!! w pierwszej wymiotowalam do 4 miesiąca!!!!! a w drugiej ani razu!!!!
wiec jak sie okazuje to zaden wyznacznik plci bo niektorzy dopatrywali sie ze dwie inne ciąze to dwie inne płcie bedą!!!!!!

u mnie jak narazie z paskow ph ciala wychodzi dziewczynka
bo tu polozne maja taka doswiadczona metode na pacjentkach
jak jest od 4 do 6 (pomaranczowy) to dziewczynka a od 7 do 9 (zielony )chlopczyk
i to sie robi z porannego moczu
mi wychodzi zawsze 5 -5,5
nawet w ciagu dnia jak cos zjem to powinnien sie zminnic odczyn na bardziej zasadowy czyli pozyzej 6 a ja mam caly czas kwasny
polozna mowi ze to na dziewczynke ale to zadna 100% metoda ale w ponad polowie ciezarnych sie ta metoda sprawdzila
kolezanka sie smieje ze inaczej niz pomaranczowy nie moze byc
ze to jakis znak
bo ja uwielbiam ten kolor wszystko prawie w pomaranczu mam w domu
lacznie z ubrankami dzieci

w czwartek mam wielkie testowanie
wlasnie tego testu co ty daria0607 pytasz ale co do zgodnosi to dowiemy sie za pare tygodni :tak:
jak co to mam jeszcze jeden, ktory powtorze za tydzien :-)

Ostatnia edycja:
wiesz Beatka mi się wydaje ,że ten test po 10 tyg baby gender to to samo co z tym ph tylko duuużo drożej ;-)
Jestem prawie pewna ,że test , który zrobisz też tak wyjdzie:tak:tzn. ten akurat będzie różowy z tego co przeczytałam;-)
A mi jak na złość skończyły sie testy owu ale z odczuć to owu miałam w niedzielę czyli 3,5 doby po ostatnim przytulanku;-):-p
Zobaczymy czy cos z tego wyjdzie:cool2:

tez tak myslalam ale to nie to samo co ph
wynik otrzymuje sie z zawartosci hormonu w organizmie ktory wytwarza dane plec testosteron na chlopca lub progesteron czy estrogen (nie pamietam) na dziewczynke
tak mi wytlumaczyla polozna
dlatego nie mozna robic tego testu jak sie ma PCO lub bierze sie luteine bo wtedy zawsze wyjdzie chlopak

trzymam kciuki za udany cykl &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
asiunia wiem ze ty Maddoxa wydzialalas 4 dnie przed O
czy jestes pewna ze ci sie O nie przesunela?
czym sie kierowalas testami, tempka czy moze usg?

Ja chyba świruję.Wczoraj ewidentnie miałam owu a dziś podobne odczucia:baffled:
Albo wczoraj sobie wmówiłam albo dzisiaj:-p No nic, jak dzisiaj to nici z tego cyklu.

hej
u mnie chyba ok

wczoraj bylam na monitoringu to byl 8 dc i pecherzyk jest znowu w lewym jajniku (chyba tylko ten pracuje co cykl) ma 10 mm i endometriun 6,5 mm. Wyglada na to ze owu tradycyjnie bedzie 15 dc, to dobrze to dopiero pierwszy cykl po poronieniu, balam sie ze bedzie rozregulowany

beatko no to super ze narazie nie masz uciazliwych dolegliwosci

Ja dalej w kropce chce i nie chce ::baffled:

dido jak test??

aneczka obserwacja siebie jest trudna ale z czasem nabiera sie wprawy, ja moge owu okreslic do pol dnia na podstawie sluzu szyjki i bolu,
a dodatkowo teraz podpieram sie monitoringiem

reklama
aneczko po owu na nastepny dzien nie powinno juz byc sluzu plodnego i szyjka powoli sie zamyka, albo zamknela, dodatkowo jaka tempka?? chociaz ja tempke sobie sprawdzam, ale nie codziennie i orientacyjnie i faktycznie w 1 fazie mam 36,4 - 36,5 w drugiej 37-37,4

Do góry