reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cd.....

8. Aspekty dietetyczne
Na około 6 tygodni przed zajściem w ciążę można unikać soli
i spożywać więcej innych pokarmow, zalecanych w metodzie
dietetycznej.
Jeżeli kobieta nie zajdzie w ciążę to w następnym cyklu powtarzamy
tak samo, jedynie mężczyzna nie wspołżyje w ciągu 2 – 3 dni przed
stosunkiem zapładniającym.
Jeżeli nadal brak ciąży proszę sprawdzić czy dobrze
przewidywaliśmy moment owulacji. Gdy nie popełniliśmy
błędu, w następnym cyklu skracamy czas między stosunkiem
zapładniającym a jajeczkowaniem o około 6 godzin mniej (teraz 42
godziny przed). Gdy znow nic to w następnym cyklu następnych 6
godzin mniej aż do skutku. Ale muszę tutaj jednak ostrzec, że gdy
dojdziemy do czasu 24 godziny przed, szanse na chłopca i
dziewczynkę są już jednakowe, a przy 12 godzinach przed,
zdecydowaną przewagę uzyskuje chłopiec.
Kobiety, ktore już są w ciąży i wiedzą, w jakiej fazie cyklu i jak
przebiegało wspołżycie prowadzące do zapłodnienia, mogą na tej
podstawie najszybciej określić płeć przyszłego dziecka.

KONIEC

reklama
Beatka,tak tez myslalam,ze pewnie to wszystko juz wiesz.:-)
Ja to chyba ze 10 razy przeczytalam te ksiazke, a informacji w necie ,bo ciagle mi sie wydaje,ze cos nowego sie dowiem,a w sumie wszedzie pisza to samo:tak:
Moj M caly czas mowi,ze chyba zostane specjalistka w tej dziedzinie.Chyba teoretycznie,bo w praktyce to chyba trudniej bedzie;-)
A na ile miesiecy wyznaczaja ten kalendarzyk?? I ile kosztuje( jesli moge spytac),bo z tego co wiem to chyba nie jest tanie...

jest dosc drogi
moga ci wypisac na miesiac, dwa, pol roku ile chcesz
ja sobie kupuje na 3 m
za to placie 85f
wiem ze to duzo ale czasami na bzdury wydaje wiecej
a pojedynczo na miesiac 35f
a jak chcesz znac w miesiacu dni na dziewczynke i na chlopca i neutralne to 45f
ja biore tylko na dziewczynke

Beatka, dosc drogo,ale czasami faktycznie wiecej wydaje sie na *******y:tak:
Jesli ma to pomoc w spelnieniu marzenia o corci,to kazde wydane na to pieniadze sa tego warte,co nie??;-)

wlasnie tez tak mysle tylko moj M nie wie nic o tym kalendarzyku,
wole mu nie mowic :no:
mniej wie mniej nerwowy,
bo jemu to plec obojetna
jak sie uda to wtedy mu powiem :tak:

No własnie...teoria...właściwie każda z nas wie o planowaniu płci wiele,tylko że życie zweryfikuje ostatecznie ile w tym prawdy...:confused:
Dla mnie osobiście warto spróbować chociażby dla siebie,zawsze mogę sobie potem wytłumaczyć że przecież zwiększyć prawdopodobieństwo próbowałam,nie? ;-)

Te wyliczenia faktycznie drogie ale dla mnie to już "musztarda po obiedzie" że się tak wyrażę bo więcej dzieci mieć nie będę,to moje ostatnie maleństwo,ciekawa byłąm czy można to aprawdzić wstecz jak np cykl Jonasa,wyliczany ze strony "twojaplodnosc",
patrzałam już jak byłam w ciąży i pokrywa mi się z tymi dniami "dziewczynkowymi" ale sprawdzalność tej metody potwierdzę dopiero za ok.miesiąc ;-)

Jagienka,ty sie niedlugo juz dowiesz co nosisz pod sercem.:biggrin2:
Koniecznie daj znac.Ja niezmiennie i wciaz trzymam &&&&&&&&&&&&&&&& za corcie:tak:

Ja to prawie do konca ciazy nie wiedzialam.,co bedzie.
Jak juz lekarz powiedzial,ze napewno jeden to chlopak,mialam nadzieje ze druga bedzie dziewczynka.:confused:
A w tym samym czasie zmarl mi dziadek,miesiac pozniej dziadek mojego M.
I tak razem stwierdzilismy,ze Bog zabral dwoch,i dal nam dwoch.Moze to zbieg okolicznosci,a moze tak mialo byc.

Beatka,masz racje.Czym mniej wiedza,tym lepiej.
W koncu oni tez pewnie wszystkiego nam nie mowia.:tak:

Jagienka mam tez ten kalendarzyk Jonasa i nie pokrywa mi sie z moimi dniami plodnymi a nie wierze ze sa jakies ukryte ksiezycowe bo jak by tak bylo to dawno bylabym juz w ciazy

reklama
dido,napiszę na pewno :)
Beata,własnie bardzo ciężko jest utrafić tak aby oba cykle-i ten naturalny i księżycowy pokryły sie nawzajem,ja próbowałam dopasować je przez półtora roku i dałam spokój...zajrzałam na tą stronę dopiero jak zaszłam-z ciekawości i proszę...jak nic zaróżowiło się :) Ciekawe...ciekawe... ;)

Do góry