reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kochana,ja to wręcz unikałam możliwość zajścia w tym miesiącu 🙈🤣 I nie wiem jak to się stało. Chciałam spróbować w tym cyklu. No ale los zdecydował za mnie. Nie nastawiam się,strasznie smakuje mi mięso :) jakieś takie pro-chłopięce mi się to wydaje.
Choć ja tez zawsze się śmiałam,ze wszystkie wpadki wsrod rodziny i znajomych dały w efekcie dziewczynki,a planowani to sami chłopcy
Tak jak ja unikałam we wrześniu, i buum. Bez trzymania ręki na pulsie i śledzenia owulacji to jest właśnie to. Wcześniej staraliśmy się 8 cykle i nic 😅 Wyjechaliśmy, zmieniliśmy miejsce zamieszkania, pracę i dwa tygodnie po podpisaniu umowy sie dowiedziałam o ciąży. No cóż, bywa :D

reklama
Tak jak ja unikałam we wrześniu, i buum. Bez trzymania ręki na pulsie i śledzenia owulacji to jest właśnie to. Wcześniej staraliśmy się 8 cykle i nic 😅 Wyjechaliśmy, zmieniliśmy miejsce zamieszkania, pracę i dwa tygodnie po podpisaniu umowy sie dowiedziałam o ciąży. No cóż, bywa :D
A znasz już płeć? Pytam z ciekawości dla potwierdzenia mojej teorii-ze z wpadki to raczej dziewczynki

A znasz już płeć? Pytam z ciekawości dla potwierdzenia mojej teorii-ze z wpadki to raczej dziewczynki

Jest taka teoria, opierająca się a tej podstawie co teoria Shettles'a - że te z XX dłużej żyją więc mogą poczekać na owulacje, a że jak wpadka to seks jest rzadko więc ... Ale ja mam dwoje planowanych w 100% i jedno chłopak, a drugie dziewczyna :)
I z USG też szybciej wiedziałam o córce. Mi się sprawdza tylko ten konkretny kalendarz. Oczywiście biorąc pod uwagę lata skończone czyli np. przy synu miałam 20 lat, mimo że rocznikowo już 21 ;) I ewentualnie ta metoda, że niby dziewczęce dłużej żyją. Bo rzeczywiście z córką była przerwa i plemniki musiały ciut poczekać. Ale z synem to nie wiem jak było. Teraz mi znowu dziewczyna wypada, taka sama sytuacja jak z córką ... mam nadzieję, że przekonamy się w sierpniu na 100%, a gdzieś pod koniec stycznia/początek lutego po testach genetycznych na 99% :)

Przechwytywanie.JPG

Taaak, nie udzielałam się i mało tu zaglądałam. Tak jak napisałam wcześniej - stoję jeszcze bardziej w miejscu niż stałam.
Dzięki dziewczyny, że pamiętacie o mnie 😘😘
Nie trać wiary...widzialam wcześniej posta. Tak czasami zdarza się, że są problemy ze zdrowiem. Ze swego doświadczenia endometrioze lepiej skonsultować jeszcze z innym lekarzem. Mnie też jeden, ba nawet prof. powiedzial, że mam, a dwóch innych, że nie...więc sprawdź zanim niepotrzebnie nalykasz się hormonow. Wszystkiego dobrego, Megi. Zaglądaj do Nas częściej:-))

Jest taka teoria, opierająca się a tej podstawie co teoria Shettles'a - że te z XX dłużej żyją więc mogą poczekać na owulacje, a że jak wpadka to seks jest rzadko więc ... Ale ja mam dwoje planowanych w 100% i jedno chłopak, a drugie dziewczyna :)
I z USG też szybciej wiedziałam o córce. Mi się sprawdza tylko ten konkretny kalendarz. Oczywiście biorąc pod uwagę lata skończone czyli np. przy synu miałam 20 lat, mimo że rocznikowo już 21 ;) I ewentualnie ta metoda, że niby dziewczęce dłużej żyją. Bo rzeczywiście z córką była przerwa i plemniki musiały ciut poczekać. Ale z synem to nie wiem jak było. Teraz mi znowu dziewczyna wypada, taka sama sytuacja jak z córką ... mam nadzieję, że przekonamy się w sierpniu na 100%, a gdzieś pod koniec stycznia/początek lutego po testach genetycznych na 99% :)

Zobacz załącznik 1346026
To z tego mi wychodzi syn, zobaczymy czy sie sprawdzi ! 😁
Jak dzisiejsza beta, jaki przyrost kochana mialas?

Zobacz załącznik 1346026
Zgadza mi się w 1 przypadku na 3 :p

reklama

Zobacz załącznik 1346026
Mi się tu wszystko zgadza 😱

Do góry