reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Niby tak, ale moja koleżanka z nubem w 13 tc krotkim i lekko sterczacym ma podobno dziewczynke. Ja mysle ze z 1-2 ujęcia to ciężko oceniać. Ale u niej naprawdę syna obstawiałam, nub całkowicie inny niz ja mialam z córką a niby tez babeczka (bylo juz usg polowkowe). Takze ja to najbardziej ufam usg połówkowemu.
Ja tutaj widziałam "chłopca" na połówkowym (pottyshot) i wcześniej z nuba też chłop a urodziła się dziewczynka więc mnie osobiście nic nie zdziwi ;)
Z resztą u mnie chłopaki od nuba sterczącego a ostatni żartowniś, który miał być dziewczynką nuba miał płaskiego ;)

reklama
Pewnie nawet by nie wspominał o płci tylko ja z zaparciem wypytywałam czy już coś widać😂 ah ta ciekawość i teraz mam tysiąc myśli od dwóch dni 🙈 ogólnie 2 tygodnie temu byłam na prenatalnych u innego lekarza i według usg wychodziło 12+2 a według om 12+5 i lekarz nic nie zasugerował a zdjęcia nuba nie dostałam. Mam aplikacje w tel która mi obliczyła ze jak pójdę w ten czwartek na usg to będzie to już 14+4 według om. Stąd tez w ogóle przeszło mi przez myśl żeby zapytać o płeć bo po 14 tygodniu już czasami coś tam widać... lekarz długo nie mógł nic zobaczyć aż na końcu wyskoczyło takie coś między nóżkami 😂 powiedział ze chyba chłopiec ale zobaczymy na kolejnej wizycie. Dobrze ze dał mi zdjęcie bo dopiero na nim zobaczyłam ze według wielkości dziecka to jest dopiero 13+3. Dziecko jest o tydzień mniejsze niż według om ale owulacje miałam tak w 20-21 dniu cyklu. Myśle ze za miesiąc 1 czerwca już to wszystko będzie bardziej miarodajne. Ale do tego czasu to chyba jajo zniosę 😂
Szkoda, że z przekroju foty nie dał :) Taki nub jest dość oczywisty :)

Cos jednak nie halo z tymi pomiarami dziecia. Dziwne żeby w 2 tyg uroslo o jeden tydz. Wydaje mi się, ze ten ostatni lekarz cos nie bardzo sobie poradził. Poszłabym do innego za tydz np
Te tygodnie w dużej mierze zależą od sprzętu, im lepszy tym dokładniejsze. Nie ma co się sugerować :) Gdyby na tym samym wyszły jakieś nieścisłości to można zacząć się martwić.

Szkoda, że z przekroju foty nie dał :) Taki nub jest dość oczywisty :)
Tak zakuje właśnie ze obaj lekarze nie dali zdjęcia nuba... i tak myśle czy jeśli się umowie na kolejny tydzień do kogoś innego to czy będzie jeszcze szansa na zrobienie zdjęcia dziecka z profila żeby ocenić nub? Czy lepiej poczekać już do tej wizyty 1 czerwca?

Tak zakuje właśnie ze obaj lekarze nie dali zdjęcia nuba... i tak myśle czy jeśli się umowie na kolejny tydzień do kogoś innego to czy będzie jeszcze szansa na zrobienie zdjęcia dziecka z profila żeby ocenić nub? Czy lepiej poczekać już do tej wizyty 1 czerwca?
Poczekaj :) Chyba, że nie masz co z pieniędzmi robić to idź prywatnie :D Tylko jak się uparciuch kiepsko ułoży to i tak nie podejrzycie dobrze ;)

Poczekaj :) Chyba, że nie masz co z pieniędzmi robić to idź prywatnie :D Tylko jak się uparciuch kiepsko ułoży to i tak nie podejrzycie dobrze ;)
Masz racje te dobre 3 tygodnie mnie już nie zbawia. A w tym 17 to powinno już być ładnie widać jeśli dziecko będzie miało ochotę oczywiście pokazac 😂

Czesc dziewczyny.

Podczytuję Was od mojej pierwszej ciąży w 2016, ale nigdy nie pisałam. Mogę się podzielić moimi staraniami z trzecią ciążą.
Pierwszy był syn, druga córka i teraz też chciałam chłopca.

Postanowiłam przyjrzeć się mocniej babydust method i przez 3 miesiące sprawdzałam owu paskami. Ja mam idealne cykle po 28 dni więc nie było to trudne, pozytywny LH zawsze w 13dc a owu w 14dc.

Akurat tak się stało, że w owocnym cyklu stosunek był tylko raz 25h po pozytywnym teście. Wg Babydust method idealne kołysanie na chłopca to dwa stosunki (24 i 48h po pozytywnym teście)

Ja suplwmwntowałam potas i sód, dieta mało mleczna, bardzo słona, ale nie wiem na ile to pomogło. Do tego jadłam dha i olej z wiesiołka od 1 do 14dc.

Udało się zajść z tego złotego strzału po prawie 25 dniowej abstynencji (covid, stres, zmiana pracy=brak okazji/możliwości/ chęci) właściwie to był jedyny seks przez 6 tygodni🙈

Pozytywny test 10dpo
Przyrost bety ponad 350%
Serce dziecka =160 ud/min w 12 tc i 150ud/min w 14 tc.
Wg ramziego na zagranicznej stronie dziewczynka/ wg chińskiego dziewczynka.

Przeczycie na chłopca (w każdej ciąży przeczycie mnie nie myliło) wszystkie 3 ciąże identyczne i bezobjawowe.

Aktualnie 16tc i ma być chłopiec:)

Czesc dziewczyny.

Podczytuję Was od mojej pierwszej ciąży w 2016, ale nigdy nie pisałam. Mogę się podzielić moimi staraniami z trzecią ciążą.
Pierwszy był syn, druga córka i teraz też chciałam chłopca.

Postanowiłam przyjrzeć się mocniej babydust method i przez 3 miesiące sprawdzałam owu paskami. Ja mam idealne cykle po 28 dni więc nie było to trudne, pozytywny LH zawsze w 13dc a owu w 14dc.

Akurat tak się stało, że w owocnym cyklu stosunek był tylko raz 25h po pozytywnym teście. Wg Babydust method idealne kołysanie na chłopca to dwa stosunki (24 i 48h po pozytywnym teście)

Ja suplwmwntowałam potas i sód, dieta mało mleczna, bardzo słona, ale nie wiem na ile to pomogło. Do tego jadłam dha i olej z wiesiołka od 1 do 14dc.

Udało się zajść z tego złotego strzału po prawie 25 dniowej abstynencji (covid, stres, zmiana pracy=brak okazji/możliwości/ chęci) właściwie to był jedyny seks przez 6 tygodni🙈

Pozytywny test 10dpo
Przyrost bety ponad 350%
Serce dziecka =160 ud/min w 12 tc i 150ud/min w 14 tc.
Wg ramziego na zagranicznej stronie dziewczynka/ wg chińskiego dziewczynka.

Przeczycie na chłopca (w każdej ciąży przeczycie mnie nie myliło) wszystkie 3 ciąże identyczne i bezobjawowe.

Aktualnie 16tc i ma być chłopiec:)
Gratulacje 😍 czyli tym razem BDM dziewczynkowe a chłopiec wyszedł 😁 ramzi coś mało do mnie przemawia bo jak widać często się nie sprawdza. A czy sprawdzalas jonasa? I czy w 12-13 tygodniu lekarz już widział ze to może być chłopiec na podstawie nuba?

Gratulacje 😍 czyli tym razem BDM dziewczynkowe a chłopiec wyszedł 😁 ramzi coś mało do mnie przemawia bo jak widać często się nie sprawdza. A czy sprawdzalas jonasa? I czy w 12-13 tygodniu lekarz już widział ze to może być chłopiec na podstawie nuba?
wg BDM chyba ważniejszy jest ten odstęp od owulacji i oni chcą żeby seks był tylko raz +-3/2 dni przed owu.
Więc u mnie jakby stosunek o odpowiednym czasie na chłopca tylko nie powtórzony...

Na prenatalnych nuba mi nie pokazał lekarz, ale byłam 10 dni później (14.1tc) i już było widać i z potty shot bardzo wyrośnięte „cos” i z profilu wyraźnie odstające do góry już wg mnie nawet nie wyrostek, a siurek i jajka

reklama
Rzut z boku. Siedzi ba pupce, noga odstaje i siurek wystaje

Załączniki

• IMG_2871.jpg
    IMG_2871.jpg
    138 KB · Wyświetleń: 100
Do góry