reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Dwa+Trzy ja miałam niski przyrost bety więc tą teorie też obalam 😂 pozostaje nam się cieszyć ze zdrowych dzieci ;)

@Heda to u Ciebie taki "babiniec" w rodzinie :) jeszcze masz bliźniaczki, super. Przypadek ? czy coś miało wpływ na to? U mnie w rodzinie też jest dużo kobiet i dziewczynek, teraz dla odmiany chciałabym syna, ale chcieć to sobie mogę 😂

reklama
Na to wygląda, że dostałam swoj pierwszy okres po zaprzestaniu karmienia. Macie jakieś propozycje jak wyłapać owulacje? Od którego dnia cyklu testy zacząć robić? Wiadomo moze byc cykl bezowulacyjny z tym się liczę. Ale jestem podekscytowana! Nigdy się tak nie cieszyłam na ciotkę!

@Katy29 - u mnie na bardzo wczesnym etapie lekarz sugerował chłopca (ale był to niedoświadczony młody lekarz) ale chłopiec okazał być się dziewczynką. Na początku ciąży wyrostek jest taki sam u chłopców i dziewczynek, dlatego wczesnym usg nie ma co się sugerować bo chyba do 13 tyg ten nub może się podnieść (lub nie). Osoba z tego forum, ale innego tematu tak miała. W 11 tyg ewidentnie była dziewczynka, a w 13 tyg na prenatalnych z dziewczynki zrobił się chłopiec (i tak zastało). Musisz uzbroić się w cierpliwość do kolejnego USG, i jak możesz to daj nam znać :)

U mnie przy chłopcach, ciaze zawsze większe o min tydz. Natomiast testy ciążowe wychodziły grubo po terminie miesiączki.

U mnie całą ciąże córka wychodziła młodsza o ok 2 tyg 😂 Ja zazwyczaj rozpoznaje dni płodne po śluzie, zaczyna mi się ok 4 dni przed owulacją, wtedy testy robię, żeby wychwycić ten "wielki" dzień 😂 gdybym starała się o córkę, to bez testów mogłabym ją od razu ustrzelić 😂 (to dla mnie takie proste jak 2+2) 😂😂😂

U mnie całą ciąże córka wychodziła młodsza o ok 2 tyg 😂 Ja zazwyczaj rozpoznaje dni płodne po śluzie, zaczyna mi się ok 4 dni przed owulacją, wtedy testy robię, żeby wychwycić ten "wielki" dzień 😂 gdybym starała się o córkę, to bez testów mogłabym ją od razu ustrzelić 😂 (to dla mnie takie proste jak 2+2) 😂😂😂
hehe zazdroszcze. Ale rozumiem Cie co masz na mysli. Mi sie wydaje, ze robienie chlopcow to takie proste :p

Dobry dzień :)
Dziewczyny w związku z tym że w zasadzie każda z Was (ze względu na tematykę grupy) wie dokładnie kiedy miała owulację wstawiam dla sprawdzenia kalendarz wg którego możecie sprawdzić czy płeć Waszych dzieci zgadza się z tym co pokazuje tabela . Pamiętajcie że do zapłodnienia dochodzi później więc gdy jest na granicy w tabeli- uwzględnijcie to :)

Dajcie znać czy się zgadza :)

Dziewczyny w związku z tym że w zasadzie każda z Was (ze względu na tematykę grupy) wie dokładnie kiedy miała owulację wstawiam dla sprawdzenia kalendarz wg którego możecie sprawdzić czy płeć Waszych dzieci zgadza się z tym co pokazuje tabela . Pamiętajcie że do zapłodnienia dochodzi później więc gdy jest na granicy w tabeli- uwzględnijcie to :)

U mnie się nie zgadza, wychodzi chłopiec, mam córkę.

reklama

nie bardzo wiem jak to odczytywac. rozumiem, ze mam znalezc date owolacji i jej godzine. Na jakiej podstawie mam wiedziec o jaka plec chodzi???

Do góry