reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny :) wyczytałam z badań o embriologii ze męskie zarodki zagnieżdżają się szybciej niż żeńskie, szybciej się rozwijają i dzielą bo maja mniej materiału genetycznego (tylko jeden X który jest większy niż Y).
Stad moje pytanie: potraficie na oko ocenić kiedy miałyście implantację, ile DPO i jakiej płci było dziecko?
w tej ciąży miałam pozytywny test 8dpo a była to czułość 50 wiec podejrzewam ze zagnieżdżenie było 6dpo = syn jak nic 😂 ktoś obali? Potwierdzi? Z chłopcami zawsze miałam wyraźne II przed terminem miesiączki wiec może faktycznie...
Z synkiem test 5 dni przed spodziewana @. Bardzo szybko było widać zarodek na usg bo już w 6 tc, zawsze był większy niż tc. Dziewczyny pierwsza test dzień po terminie @ ale wcześniej nie robiłam, druga przed terminem chyba 3 dni. Na usg 5 tc widoczne tylko jajo płodowe bez zarodka, zarodek pojawia się dopiero 8 tc. Z synkiem test robilam 10 dpo, z ostatnia córka 12 dpo

reklama
Ja miałam z synem (13 dpo) wyraźniejszą drugą kreskę niż z córką (14 dpo). Ale to może zależeć też od jakości testu.

Elenaa teoretycznie mówią, że antybiotyki i infekcje sprzyjają dziewczynkom, ale ile w tym prawdy nie wiadomo.

Dzień dobry dziewczyny :)
Byłam tu kiedyś krótką chwilkę więc zapewne mnie nie pamiętacie. Wracamy do tematu starań po przerwie spowodowanej różnymi różnościami :rofl2: Rozmawiałam ostatnio z dziewczyną która zaplanowała płeć 3 swoich dzieci. Ostatnie rodziła w wieku 40lat. Chodzi o fazy księżyca. Czy pojawiał się tu taki wątek? Nie jestem w stanie przejrzeć 13522 stron :D. Dodam, że sprawdziłam moją pierwszą ciążę (staraliśmy się o synka, miałam monitoring owulacji i wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę) i się potwierdza z kalendarzem faz księżyca.

No to będę miala trzeciego syna 😂rest
Test pozytywny przy pierwszym synku parę dni przed spodziewana miesiączka, drugi synek też, teraz córka 8 dni po owulacji. Myślę że nie ma reguły.
Dzień dobry dziewczyny :)
Byłam tu kiedyś krótką chwilkę więc zapewne mnie nie pamiętacie. Wracamy do tematu starań po przerwie spowodowanej różnymi różnościami :rofl2: Rozmawiałam ostatnio z dziewczyną która zaplanowała płeć 3 swoich dzieci. Ostatnie rodziła w wieku 40lat. Chodzi o fazy księżyca. Czy pojawiał się tu taki wątek? Nie jestem w stanie przejrzeć 13522 stron :D. Dodam, że sprawdziłam moją pierwszą ciążę (staraliśmy się o synka, miałam monitoring owulacji i wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę) i się potwierdza z kalendarzem faz księżyca.
Mnie z córką faza księżyca się zgodziła. W ogóle jak czytałam tu na forum jonach, fazach księżyca to dużo czynników się okryło, np. podczas zapłodnienia tydzień były burze, bardzo wietrznie, padał deszcz, ja kupilam jakieś kamienie z jonami, lampę solna, olejki eteryczne nie pamiętam co jeszcze ale zwracałam na to uwagę. Wieczorem sprawdzę czy z chłopcami księżyc też się zgadza

Test pozytywny przy pierwszym synku parę dni przed spodziewana miesiączka, drugi synek też, teraz córka 8 dni po owulacji. Myślę że nie ma reguły.

Mnie z córką faza księżyca się zgodziła. W ogóle jak czytałam tu na forum jonach, fazach księżyca to dużo czynników się okryło, np. podczas zapłodnienia tydzień były burze, bardzo wietrznie, padał deszcz, ja kupilam jakieś kamienie z jonami, lampę solna, olejki eteryczne nie pamiętam co jeszcze ale zwracałam na to uwagę. Wieczorem sprawdzę czy z chłopcami księżyc też się zgadza
Mam lampę solną w sypialni. A czemu ona może/ma służyć przy staraniach ? (głupio to zabrzmiało:-p:rofl2:
A zdradzisz jakie to olejki? Rozumiem, że po 2 chłopcach staraliście się o dziewczynkę, tak?

Ogólnie ja nie wierze w takie rzeczy jak np; fazy księżyca, jony czy kalendarz chiński, patrząc na te czynniki jak wytłumaczymy bliźnięta - chłopiec i dziewczynka. Według mnie wszytko od organizmu zależy.

Dziewczyny :) wyczytałam z badań o embriologii ze męskie zarodki zagnieżdżają się szybciej niż żeńskie, szybciej się rozwijają i dzielą bo maja mniej materiału genetycznego (tylko jeden X który jest większy niż Y).
Stad moje pytanie: potraficie na oko ocenić kiedy miałyście implantację, ile DPO i jakiej płci było dziecko?
w tej ciąży miałam pozytywny test 8dpo a była to czułość 50 wiec podejrzewam ze zagnieżdżenie było 6dpo = syn jak nic [emoji23] ktoś obali? Potwierdzi? Z chłopcami zawsze miałam wyraźne II przed terminem miesiączki wiec może faktycznie...
Ja z ostatnia córa miałam pozytywny, ale słabe krechy, w 23dc/na28... I dziewczynka... ale u mnie tylko na dziewczynki forma(mam4)
No i mała wg wszelkich chinski kalendarzy miała być chłopcem [emoji12], na szczęście jest dziewczynką.
Z bliźniaczkami w 5t były juz serduszka wiec też musiało być szybko, ale test robilam dopiero 2dni po @.

reklama
Dziewczyny tydzień temu był to 12 tydz 0 dni moja ginekolozkq powiedziała że chłopiec na 95 procent. Sugerując się tym widokiem usg.
Dzisiaj byłam na prenatalnych (12tyg6dni) i lekarz powiedział że dziewczynka. Nie mam zdjęcia z dziś. Czy którejś z Was płeć zmieniła się na połówkowych? Obstawiałam jednak chłopca.

Załączniki

• IMG-20201212-WA0009.jpeg
    IMG-20201212-WA0009.jpeg
    244,9 KB · Wyświetleń: 95
Do góry