reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A patrzylas na pecherz? Gdzie znajduje się w odniesieniu do nuba?
A Ty robilas nifty tak? Takich badań nie wykonuje się w polskich laboratoriach? Ja to zielona w tym temacie :-) a moze skoro ta frakcja taka wysoka, to moze rzeczywiście cos z tą próbka bylo nie tak. Chyba pozostalo cierpliwie czekać i zobaczycie na kolejnych usg. A jak lekarz bedzie przekonany ze dziewczynka to bym złożyła jakąś reklamację na tamto badanie.
Z tym pęcherzem to też nic pewnego bo i on u Nas w "dziewczynkowym" położeniu był ;) Ramzi, nuby,ph, księżyc, przyrosty bety, czaszka, kalendarze (w tym Jonas) i inne wróżby, no wszystko mówiło, że Kajtek jest dziewczynką :D Nawet moja bezbłędna intuicja mnie oszukała ;)
Ale szczerze, nie wyobrażam sobie inaczej :D

reklama
ja jakos nigdy nie patrzylam na wrozby itd no moze to moj blad :p.
Dziewczyny przestalam karmic yeahhhh. Dostalam duphaston od ginekolog na wywolanie okresu. zazywalam 5 dni i ciszaaa. Nie mam go brac dluzej. Jak widac organizm sam musi wrocic do siebie. No wiec czekam na te pierwsza ciocie. Chociaz powiem Wam, ze troche z mezem los kusimy. M zazywa suple. Ja zaczelam :DDD

ja jakos nigdy nie patrzylam na wrozby itd no moze to moj blad :p.
Dziewczyny przestalam karmic yeahhhh. Dostalam duphaston od ginekolog na wywolanie okresu. zazywalam 5 dni i ciszaaa. Nie mam go brac dluzej. Jak widac organizm sam musi wrocic do siebie. No wiec czekam na te pierwsza ciocie. Chociaz powiem Wam, ze troche z mezem los kusimy. M zazywa suple. Ja zaczelam :DDD

Czasami ciąża się trafia jeszcze przed pierwszą miesiączką, bo owulacja jest wcześniej. Kciuki za niespodziankę. 👍

Dziewczyny :) wyczytałam z badań o embriologii ze męskie zarodki zagnieżdżają się szybciej niż żeńskie, szybciej się rozwijają i dzielą bo maja mniej materiału genetycznego (tylko jeden X który jest większy niż Y).
Stad moje pytanie: potraficie na oko ocenić kiedy miałyście implantację, ile DPO i jakiej płci było dziecko?
w tej ciąży miałam pozytywny test 8dpo a była to czułość 50 wiec podejrzewam ze zagnieżdżenie było 6dpo = syn jak nic 😂 ktoś obali? Potwierdzi? Z chłopcami zawsze miałam wyraźne II przed terminem miesiączki wiec może faktycznie...

Dziewczyny :) wyczytałam z badań o embriologii ze męskie zarodki zagnieżdżają się szybciej niż żeńskie, szybciej się rozwijają i dzielą bo maja mniej materiału genetycznego (tylko jeden X który jest większy niż Y).
Stad moje pytanie: potraficie na oko ocenić kiedy miałyście implantację, ile DPO i jakiej płci było dziecko?
w tej ciąży miałam pozytywny test 8dpo a była to czułość 50 wiec podejrzewam ze zagnieżdżenie było 6dpo = syn jak nic 😂 ktoś obali? Potwierdzi? Z chłopcami zawsze miałam wyraźne II przed terminem miesiączki wiec może faktycznie...
Ja w pierwszej ciazy z synem w dniu spodziewanej miesiaczki miałam cień cienia. W drugiej i trzeciej ciąży (corka i syn) mialam cień juz 8-9dpo. Także chyba nie regula.
A wogole teraz sobie cos przypomnialam, ze przed straniami o córke mąz brał antybiotyk (chyba pierwszy ostatni od dluzszego czasu). Podobno antybiotyki wpływają na jakosc nasienia, moze dlatego mamy corke? :p

Ja miałam późno implantację, nie pamiętam ile dni po, ale miałam plamienie i myślałam, że to miesiączka. Test pozytywny wyszedł mi tydzień po dacie spodziewanej miesiączki.

reklama
Do góry