reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kurcze kiedyś slyszalam ze niby na dziewczynke to żeby słodkie jeść a na chlopca mięsko. Zawsze wolałam mieso od slodkiego dlatego też myślałam że mam chłopców 8-)

reklama
@Megi_Meg kochana trzymam kciuki za 💙 💙 💙
mowilam Ci ze Ty zdążysz urodzić nim ja zajdę ;)
I tak będzie, zobaczysz. Ja już od 5 dni po odstawieniu dupka czekam na okres a tu cisza :( w ciąży nie jestem na 100% wiec chce już zacząć starania a tu jak na złość nie ma @ :(

Princess_88 a jak u Was sytuacja z covid19?
U nas bardzo spokojnie. Już w zasadzie zapomnieliśmy o wirusie. W całym kraju codziennie po 400 przypadków i 1-2 zgony, większość osoby w podeszłym wieku. Ale tu wciąż mamy 24-25C. Jak zrobi się zimno to jazda się zacznie pewnie od nowa :/ tylko ze mimo wygaszenia epidemii wciąż nosimy maseczki wszędzie, nawet dzieci w przedszkolu czy szkole i to działa bo nie ma jelitowek, grypy, nic a co roku były takie fale ;) wszędzie pomiary temperatur i dezynfekcja wszystkiego dookoła... niski koszt za spokój i zdrowie. Zastanawiam się czy gdyby w Polsce nie poluzowali obostrzeń i nakazali w szkołach maski to czy nie byłoby podobnie jak w Japonii. Martwię się o rodziców i dziadków w Polsce :( trzymajcie się zdrowo wszystkie ❤️

Kurcze kiedyś slyszalam ze niby na dziewczynke to żeby słodkie jeść a na chlopca mięsko. Zawsze wolałam mieso od slodkiego dlatego też myślałam że mam chłopców 8-)
Też tak słyszałam. Ale myślę, że to jak z wszystkim u jednych działa, u drugich nie. Ja zawsze zamiast diety wprowadzałam suplementy i akurat się udało, ale może to też być przypadek.

Dla mnie dziewczyny mięso mogłoby nie istnieć i mam 2 synów fakt tylko taki ze juz a studiach miałam wpajane 5 posiłków to też ciągle dojadalam a za dojadanie liczy się też picie słodkich napojów, naturalnych soków czy owoców nie trzeba pełnego posiłku chodzi o wyrzut glukozy.
Hania u mnie w otoczeniu wszystkie które mają cukrzycę mają same dziewczynki no ale to jest tylko 1 czynnik i zawsze znajdzie się ktoś kto ten czynnik podważy 😋 zresztą to forum to potwierdza jednakże jest po to aby tym naszym marzeniom pomoc chociaż w minimalny sposób ja przy drugim czytając niepowodzenia dziewczyn zrazilam się i odpuściłam teraz postanowiłam być konsekwentna 🙂

Hej, jeszcze testu nie robiłam, po prostu nie miałam kiedy go kupić, ale coś czuje że wielkimi krokami idzie @
Co do cukrzycy, to te koleżanki które ją miały - mają synów :) był moment, że się cieszyłam że coś w tym musi być haha, dodam, że jedna koleżanka w ogóle nie je mięsa i miała cukrzycę i urodziła syna.
Coraz bardziej myślę, że to zależy od genów, np u mnie w rodzinie są prawie same kobiety od pokoleń, a u męża z kolei sami mężczyźni. Raczej całe pokolenie nie miało takiej samej diety. Ogólnie ciężki temat ;)

Ostatnia edycja:
Ja jestem szczupła, przed ciążą bardzo mało jadłam, intensywnie żyłam, moja siostra z kolei mniej intensywniej żyła, lubiła zawsze podjadać i całe życie więcej ważyła ode mnie. Obie mamy córki ! Jedynie co łączy ten fakt, że córki są z przed owulacji, ale jak widać to też już nie jest metoda. Dlatego myślę, że nawet jak będę kombinować to i tak wyjdzie córka 😂 chłopiec w mojej rodzinie byłby wisienką na torcie, tak jak córka jest wisienką w rodzinie mojego męża :)

reklama
Do góry