reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anulka jeżeli działasz na dziewczynkę to najlepiej mieć niskie pH śluzu stąd wszystkie starać ki dziewczynkowe mierzą sobie pH i zakwaszaja się. Ja teraz po miesiączkę sprawdziłam pH i bez zakwaszaczy pH 4 także mam nadzieję że uda się przy tym niskim pH zajść
Magic pH zwiększa się w okresie płodnym na bardziej zasadowe, więc sprawdzaj je w owulację i po przytulankach. Z reguły w dni niepłodne jest dużo kwasniejsze, a w końcu to nie wtedy dochodzi do zapłodnienia. 😁 Ale dobrze, że masz naturalnie niskie, nie musisz kombinować. Na pewno będzie łatwiej niż na zakwaszaczu, który może uszkadzać plemniki.

Malinowa test owulacyjny wskazuje Pik, czyli do owulacji teoretycznie dojdzie 12-48 godzin później w zależności od jakości testu, organizmu i jakości próbki. Ja kilka miesięcy temu miałam test owulacyjny pozytywny 3 dni przed owulacja, która była potwierdzona monitoringiem. Więc miałabym odstęp jak marzenie. 😀

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kilka miesięcy temu miałam test owulacyjny pozytywny 3 dni przed owulacja, która była potwierdzona monitoringiem. Więc miałabym odstęp jak marzenie. 😀
Ja, z takiego odstępu mam ostatniego syna.🙈

Angela 21_21 witaj 🤗
Ja próbuje wstrzelić się w córeczkę może powiesz jak tobie się udalo😊
Ja mam trzech synów pierwszy był niespodzianka czyli taki nie planowany do końca co będzie to bedzie😉
Drugi długie staranka półtora roku i nic kiedy odpuściłam wiem że wtedy mało przytulanek było i wyszedł chłopak.
Trzeci z odstępu trzy dni przed @.
To trzeba mieć szczęście 😉
Nie bardzo Ci pomogę bo ja, w drugą stronę staram się, ale dziewczyny które planują synów napewno się wypowiedzą 🤗
Ja tak myślę że to zawsze jest 50 na 50 I kwestia szczęścia. Ale warto wierzyć i trochę dać od siebie żeby to szczęście spełnić ♥

Mercedesowa testowałaś?

Miłego dnia życzę 🤗 😘

Ostatnia edycja:
Magic pH zwiększa się w okresie płodnym na bardziej zasadowe, więc sprawdzaj je w owulację i po przytulankach. Z reguły w dni niepłodne jest dużo kwasniejsze, a w końcu to nie wtedy dochodzi do zapłodnienia. 😁 Ale dobrze, że masz naturalnie niskie, nie musisz kombinować. Na pewno będzie łatwiej niż na zakwaszaczu, który może uszkadzać plemniki.

Malinowa test owulacyjny wskazuje Pik, czyli do owulacji teoretycznie dojdzie 12-48 godzin później w zależności od jakości testu, organizmu i jakości próbki. Ja kilka miesięcy temu miałam test owulacyjny pozytywny 3 dni przed owulacja, która była potwierdzona monitoringiem. Więc miałabym odstęp jak marzenie. 😀
Tak tak :) wiem, ze test pokazuje owu za 12-48 :) i tak tez przytuliłam męża :) dlatego mam pewność, ze w dniu owu mamy synka :)

Dziewczyny które miały do czynienia z testami owulacyjny i pytanie.
Jeśli zacznie się robienie testów odrazu po zakończeniu okresu codziennie. To wygląda to tak, że niema kreski testowej i czym bliżej owulacyji ta kreska jest bardziej widoczna aż wkoncu taka, sama jak kontrolna i wtedy ten pik od którego 12 do 48 godz jest owulacja?
Czy to dziala inaczej tz że ta kreska testowa tak czy inaczej się pokazuje. Bo zgłupiałam. Dzis mój 14dc owulacje powinnam mieć jeśli będzie to 18dc. Kreska testowa wyszła dość wyraźna ale bladsza od kontrolnej czyli negatywny wynik, tylko czy to świadczy, że już blisko owulacji🤔
Głupia w tym temacie jestem 🙈🙉

Dziewczyny które miały do czynienia z testami owulacyjny i pytanie.
Jeśli zacznie się robienie testów odrazu po zakończeniu okresu codziennie. To wygląda to tak, że niema kreski testowej i czym bliżej owulacyji ta kreska jest bardziej widoczna aż wkoncu taka, sama jak kontrolna i wtedy ten pik od którego 12 do 48 godz jest owulacja?
Czy to dziala inaczej tz że ta kreska testowa tak czy inaczej się pokazuje. Bo zgłupiałam. Dzis mój 14dc owulacje powinnam mieć jeśli będzie to 18dc. Kreska testowa wyszła dość wyraźna ale bladsza od kontrolnej czyli negatywny wynik, tylko czy to świadczy, że już blisko owulacji🤔
Głupia w tym temacie jestem 🙈🙉
Jeżeli kreska testowa jest tak samo wyraźna lub bardziej niż kontrolna oznacza to, że masz pik LH to znaczy, że organizm szykuje się do owulacji i powinna nastąpić książkowo w ciągu 24-36h, w praktyce 12-48h. Najlepiej zbadać na jakimś próbnym cyklu jak to jest u Ciebie. Jeśli jest jaśniejsza to piku jeszcze nie ma, chyba że jest słaba jakość testów lub próbka moczu. Lepiej wcześniej chociaż z godzinę nie siusiać. Niektórzy nie mogą za dużo pić, ale to wszystko jest bardzo indywidualne. Najlepiej test wykonywać wieczorem w godzinach 17-20, nie zaleca się rano zwłaszcza z pierwszego moczu, bo może być fałszywie dodatni.

Jeżeli kreska testowa jest tak samo wyraźna lub bardziej niż kontrolna oznacza to, że masz pik LH to znaczy, że organizm szykuje się do owulacji i powinna nastąpić książkowo w ciągu 24-36h, w praktyce 12-48h. Najlepiej zbadać na jakimś próbnym cyklu jak to jest u Ciebie. Jeśli jest jaśniejsza to piku jeszcze nie ma, chyba że jest słaba jakość testów lub próbka moczu. Lepiej wcześniej chociaż z godzinę nie siusiać. Niektórzy nie mogą za dużo pić, ale to wszystko jest bardzo indywidualne. Najlepiej test wykonywać wieczorem w godzinach 17-20, nie zaleca się rano zwłaszcza z pierwszego moczu, bo może być fałszywie dodatni.
Dziękuję 🤗 ale jak to jest z tą kreska ona robi się coraz bardziej wyraźna czy może być tak że jeden dzień jest testowa, słaba, drugi dzień może jej wogole nie być. Czy ona ciemnieje czym bliżej owulacyji?

Hej dziewczyny 🙂 pisałam tu jakiś czas temu, mam dwóch synów i ciągle marzy mi się córka 🙂 młodszego synka mam z odstępu 5 dni przed owu..... teraz zmieniłam trochę dietę, biorę suplementy i ph utrzymuję na poziomie 4-4,5, to mój trzeci miesiąc starań i mam nadzieję, że będzie szczęśliwy. Teraz 2 tyg oczekiwań przede mną, chociaż za tydzień mamy 7 rocznicę ślubu więc może zatestuję😉

Dziękuję 🤗 ale jak to jest z tą kreska ona robi się coraz bardziej wyraźna czy może być tak że jeden dzień jest testowa, słaba, drugi dzień może jej wogole nie być. Czy ona ciemnieje czym bliżej owulacyji?
Pik może być krótki. Możesz mieć pozytywny test przez kilka godzin, 10 albo tylko godzinę, to zależy od Twojego organizmu i testów. Ciemnieje w teorii im bliżej piku, a więc owulacji, ale może test być np. wykonany nieprawidłowo i będzie fałszywie ujemny, a kolejny znów pozytywny. Ważne żeby wyłapać jak największe stężenie LH w moczu, ja np. nie pije i nie siusiam dwie godziny, inaczej zawsze miałabym ujemny, bo mocz jest zbyt rozrzedzony. Nie jest zawsze jak w książkach, że stopniowo ciemnieje, czasami jaśnieje a potem ni z tego ni z owego dwie grube kreski.

Pik może być krótki. Możesz mieć pozytywny test przez kilka godzin, 10 albo tylko godzinę, to zależy od Twojego organizmu i testów. Ciemnieje w teorii im bliżej piku, a więc owulacji, ale może test być np. wykonany nieprawidłowo i będzie fałszywie ujemny, a kolejny znów pozytywny. Ważne żeby wyłapać jak największe stężenie LH w moczu, ja np. nie pije i nie siusiam dwie godziny, inaczej zawsze miałabym ujemny, bo mocz jest zbyt rozrzedzony. Nie jest zawsze jak w książkach, że stopniowo ciemnieje, czasami jaśnieje a potem ni z tego ni z owego dwie grube kreski.
Teraz, rozumiem 😘🤗 dziękuję za odpowiedź 🤗 😘

To jak mam na, to patrzeć.
pierwszy test dziś o 11.45
Drugi zrobiłam bo pisałaś najlepiej robić między 17 a 20. Ten drugi robiony był chwilę przed 19.

Załączniki

• 20200921_185919.jpg
    20200921_185919.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 41
reklama
Do góry