reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Myślę że tam tez inaczej podchodzi się do wielodzietnych rodzin, i jest duza radość z każdego dziecka juz abstrahując o plci. Ja pamiętam urodziłam pierwsze dziecko dostalam 3 kartki z gratulacjami z okazji urodzin dziecka. Urodziłam drugie i juz 0. Sama sobie kupilam, aby dziecku wkleic do albumu z pamiątkami :p pewnie z trzecim będzie to samo :p

U mnie szczególnej radości ze strony rodziny nie było, pewnie jak będę w ciąży z drugim to, się dowiem, "po co Ci to było" 😂😂😂

reklama
U mnie szczególnej radości ze strony rodziny nie było, pewnie jak będę w ciąży z drugim to, się dowiem, "po co Ci to było" 😂😂😂
U mnie to większość znajomych pewnie tak uwaza :p ale rodzina to chyba się cieszy, mimo ze mama byla scepetyczna jak Wam kiedyś pisalam jak jej wspomniałam ze myślimy o trzecim. Za to moj tata najlepszy jak dowiedział sie o ciąży to powiedzial : "Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo" :-) a wnuki to bardzo rozpieszcza, mowi ze ich kocha, mimo ze to typ człowieka ktoremu ciężko okazywać uczucia a tym bardziej o nich mówić wprost.

Dziewczyny, znacie się na tych teoriach Ramziego?

Moja kuzynka jest w ciąży i dzis była na usg. Niby ok 6 tyg a z pomiarów ciąża młodsza.
IMG_1602.JPG

Dziewczyny, znacie się na tych teoriach Ramziego?

Moja kuzynka jest w ciąży i dzis była na usg. Niby ok 6 tyg a z pomiarów ciąża młodsza.
Zobacz załącznik 1084733
Z Ramzim jak pamiętasz nie taka prosta sprawa bo nie odczytasz ze zdjęcia strony ułożenia z tego względu, że nie wiesz z jakiego przekroju jest fota. Trzeba lekarza zapytać, po której stronie się Fasola zagnieździła :) Na tej focie niby po lewej ale wystarczy, że jest "lustrzane odbicie" i już masz prawą ;)

Hej Wam :) Tak nawiązując do wróżb, prognoz, wszelakich przeczuć i horoskopów chciałem zapytać Was o dolegliwości jakie miałyście podczas ciąży w przypadku dziewczynek/chłopców (mdłości, zimne stopy, zachcianki, apetyt lub jego brak, tętno dziecka itd itp.). Na ten temat jest też wiele ludowych prawd i pół prawd ;)
Taaa.... Słyszałam, ze ja dziewczyne ma sie apetyt na słodycze.... Mam syna a w ciąży tyljo do slodyczy mnie gnało.

Z Ramzim jak pamiętasz nie taka prosta sprawa bo nie odczytasz ze zdjęcia strony ułożenia z tego względu, że nie wiesz z jakiego przekroju jest fota. Trzeba lekarza zapytać, po której stronie się Fasola zagnieździła :) Na tej focie niby po lewej ale wystarczy, że jest "lustrzane odbicie" i już masz prawą ;)

Dokładnie to, samo słyszałam.
A Ty jak się czujesz? kiedy masz usg genetyczne ? zdecydowałaś się na nifty ?

Dokładnie to, samo słyszałam.
A Ty jak się czujesz? kiedy masz usg genetyczne ? zdecydowałaś się na nifty ?
A dziękuję, że pytasz :) USG 05.03, na Nifty się jeszcze nie zdecydowałam bo nie wiem, co bym zrobiła z wynikami .. Zobaczymy jak wyjdzie to USG i jak wyliczą ryzyko bo jak będzie wysokie to zrobię, żeby wykluczyć podejrzenia.
A czuję się różnie, raczej słabo.. Wczoraj cały dzień wymiotowałam po 4 dniach względnego spokoju, brakuje mi sił, dzisiaj byłam drugi raz w tej ciąży na zakupach i nie daję rady ustać w kolejce :/ Mam zawroty głowy i zasłabnięcia. Żart jakiś ;) Znam to wszystko z drugiej ciąży ale takie dolegliwości miałam od 7 miesiąca. Ehh

Hejka Staraczki:)

Kiedys tutaj się udzielalam:)Pozdrawiam Was i zycze wymarzonych dzieci:)

Elena czy to Ty za moich czasow? :D
Czy wiadomo cos o Leeleeth czy jak to sie pisalo?Udalo sie Jej?:)

reklama
Do góry