reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przerasta mnie to, może dlatego, że miałam bardzo ciężki rok, nie wiem. Chyba muszę odpocząć od forum i wrócę ze zdwojoną siłą i lepszym nastawieniem na wiosnę / lato razem z @princess_88 :)
Kochana ja mam to samo,ale działam. Doszłam do wniosku,że nigdy nie ma dobrego momentu. Będzie dobrze. Będziemy razem na wrzesniowkach :D A potem już tylko sanatorium :*
Ja jadę jutro na narty:) Gdzie jezdzicie?

reklama
@Megi_Meg, @milla1982 dzialajcie.
ja tez się wahałam, co cykl działałam ale zawsze po owu myślałam czy dobrze zrobiliśmy itp. Mało tego dalej mam wątpliwości. Tez lato z brzuszkiem ale tu gdzie mieszkam nie ma takich upałów choć rok temu i w tym grzało.
zobaczymy czy w ogóle będę się martwiła o te upały. Okaże się w piątek. Nadal jestem zdenerwowana. Ale już nie zrobię. Wychodzę z założenia ze jak będzie dobrze tzn ze jest mi to pisane a jak zle to już poddaje się całkowicie.

Przerosło mnie chyba to, że fajnie się marzy :) a tu nagle jak będę w ciąży to już „pozamiatane” 😂 trzeba już wszytko przyjąć bez odwrotu. Może głupio gadam, ale mam straszny mętlik. Zresztą, co się miało stać to, się już stało, za 2 tyg dam Wam znać :)

@milla1982 - jesteśmy w Austrii do 2 stycznia, na stoku jeszcze nie byliśmy, musieliśmy ogarnąć nocleg itp. Zazwyczaj robimy sobie jednodniowe wypady w polskie góry lub na Słowację bo z Krakowa mamy rzut beretem. Jak urodze w 2020 to muszę wykorzystać ostatni czas „wolności” (z niemowlakiem ciężko będzie gdziekolwiek się ruszyć ).

U nas planów też sporo i intensywny rok przed nami, więc przyjmuje życzenia garściami i również życzę tego samego ;)
P.S Masz uroczych synków ! :)

Odnośnie tych śniadań, to nie liczy się godzina ich spożywania tylko czas liczony od przebudzenia. Najlepiej jeść 30 min po przebudzeniu. Więc chyba pora żebym mój nawyk zmieniła [emoji849]

Dziękuję codziennie zakochuje sie w nich coraz bardziej :D

A co do płci...wspominalam kiedyś że ja i moje rodzeństwo mamy już łącznie 9 dzieci z czego jest 1 dziewczynka reszta chłopców..będzie 10 dziecko też CHLOPIEC.. Haha moją rodzina chyba skazana na mężczyzn ;)

Miś a powiedz jak u Was ten komputerek finalnie pokazał? W którym dniu była owu,a w którym pokazał dziewczynkę,a w którym dniu chłopca?
On działa na tej zasadzie- pokazuje datę owu i prognozy płci, rodzice działają, kilka dni po dacie owu i pomiarach potrafi się przekalibrować i przesunąć owu o dzień do przodu, prognozy oczywiście też wtedy się przesuwają. U nas działania 13 dc xy, 14 xy, 15 50/50, 16 owu. Im bliżej owu tym wg niego większe szanse na dziewczynkę. Ale te kalibracje po fakcie czynią to planowanie płci najzwyklejszą ruletką. Plus dla lcb - dzięki niemu już ponad rok bez tabletek, co moim zdaniem przyczyniło się do mniej uciążliwej dla Ż początków ciąży (odpukać, jest zupełnie inaczej niż przy córce). Ostatecznie LCB pokazuje ciążę 50/50 (choć działaliśmy na prognozowanego syna), a więc nastawiam się poważnie na dwie opcje, z przewagą na drugą córkę (ze względów bezpieczeństwa) ;) w czwartek zobaczymy pierwsze zdjęcia maleństwa, w lutym pewnie pierwsze werdykty...Co ma być to będzie Dziewczyny. Może sprzedam Wam patent na róż;)

On działa na tej zasadzie- pokazuje datę owu i prognozy płci, rodzice działają, kilka dni po dacie owu i pomiarach potrafi się przekalibrować i przesunąć owu o dzień do przodu, prognozy oczywiście też wtedy się przesuwają. U nas działania 13 dc xy, 14 xy, 15 50/50, 16 owu. Im bliżej owu tym wg niego większe szanse na dziewczynkę. Ale te kalibracje po fakcie czynią to planowanie płci najzwyklejszą ruletką. Plus dla lcb - dzięki niemu już ponad rok bez tabletek, co moim zdaniem przyczyniło się do mniej uciążliwej dla Ż początków ciąży (odpukać, jest zupełnie inaczej niż przy córce). Ostatecznie LCB pokazuje ciążę 50/50 (choć działaliśmy na prognozowanego syna), a więc nastawiam się poważnie na dwie opcje, z przewagą na drugą córkę (ze względów bezpieczeństwa) ;) w czwartek zobaczymy pierwsze zdjęcia maleństwa, w lutym pewnie pierwsze werdykty...Co ma być to będzie Dziewczyny. Może sprzedam Wam patent na róż;)
Trzymam kciuki za niebieskie skarpetki ;) będę z wytrwałościa śledzić co u was ;)

24dc i znowu skusiłam się na "chińczyka" i mam za swoje.. Kolejny cień dający ogromną nadzieję i potwierdzający moją intuicję. Tyle, że w sierpniu obiecałam sobie, że już nigdy nie będę robić "chińczyków" bo wychodzą cienie ..

reklama
Dziękuję codziennie zakochuje sie w nich coraz bardziej :D

A co do płci...wspominalam kiedyś że ja i moje rodzeństwo mamy już łącznie 9 dzieci z czego jest 1 dziewczynka reszta chłopców..będzie 10 dziecko też CHLOPIEC.. Haha moją rodzina chyba skazana na mężczyzn ;)
To rzeczywiście dominacja chłopców, a komu córka sie urodziła?
W mojej rodzinie moja babcia ma 8 wnuczek i 5 wnukow. Wliczam w to moje dzieci :-) ale od 2010 roku dominacja dziewczyn, bo w tym czasie urodziło sie w rodzinie 4 dziewczynki i tylko 1 chłopczyk mój syn.
Za to w męża rodzinie, jego siostrom, rodzenstwu ciotecznemu praktycznie same chlopaki się rodzą, jest 11 chlopcow i tylko 3 dziewczynki.
Także może dlatego u nas mix i mamy parke :p i u mnie wszyscy w rodzinie oprócz moich rodziców mają starszych synów a młodsze córki

Do góry