reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hmm... a ja tam kojarzę upalne lato 😜 w sumie, to bardziej od gorąca wkurzać będą mnie ludzie i ich komentarze, "a kiedy rodzisz? dajesz rade? współczuje Ci" 🤨 rodząc w styczniu przynajmniej tego uniknęłam i nikt mnie nie widział. No nic, zobaczymy co los nam da i ostateczna decyzja należy do syna, który miesiąc wybierze 😂😂

reklama
Kusi mnie zaszaleć jeszcze dziś, po tym jak w sklepie rzuciły mi się w oczy niebieskie maleńkie skarpetki 😂 ale wiem, że to raczej nie jest jeszcze dobry pomysł / moment :)
Kochana dawaj,nie ma co odkładać :) I tak nie oszukasz losu. Ja wyszłam z zalozenia,że to wszystko mity. Tyle się naczytalam i każda teoria obalona, więc działaj i miej z tego radość!

J
Ja też próbuje w tym miesiącu. Co ma być to będzie:)

Trzymam kciuki za Ciebie Słońce [emoji8] ja też jestem zdania, że recepty nie ma, może jest, ale daleka nam droga do tego. Ogólnie jak sobie pomyśle o ciąży to aż mi słabo [emoji23] nie wiem czy jestem na tyle gotowa, żeby już działać. Póki co, kończymy wino. Testy już są blade, a jajniki bolą dwa ! Przed nami decydujące 2 doby, ale nie wiem czy coś z tego będzie.

Po dobrym winie droga do sukcesu nie zginie ;) tak naprawdę nigdy nie będzie czas "pełnej gotowości". Bierzmy życie tu i teraz lub cytując pewien film - trzeba łapać wiatr we włosy póki jeszcze je mamy! Powodzenia:)

Podziałaliśmy, nad ranem, akurat ból owulacyjny mnie obudził. Powiem szczerze, że raczej nic z tego nie będzie, chyba, że się mylę... dosłownie zablokowałam się i nie mogłam się skupić. Nie jestem jeszcze gotowa na świadome powiększenie rodziny, pewnie gdybym nie miała dziecka to, miałabym większe ciśnienie. Aż z tego wszystkiego mam doła. Ale po kilkudniowej abstynencji padło raczej co do minuty w samą owulację. Jesteśmy w drodze na narty ze znajomymi i mam nadzieje, że się wyluzuje bo nie czuje się z tym dobrze. Liczę, że jednak przyjdzie @. Miłego Dnia 😘 musiałam po marudzić.

Podziałaliśmy, nad ranem, akurat ból owulacyjny mnie obudził. Powiem szczerze, że raczej nic z tego nie będzie, chyba, że się mylę... dosłownie zablokowałam się i nie mogłam się skupić. Nie jestem jeszcze gotowa na świadome powiększenie rodziny, pewnie gdybym nie miała dziecka to, miałabym większe ciśnienie. Aż z tego wszystkiego mam doła. Ale po kilkudniowej abstynencji padło raczej co do minuty w samą owulację. Jesteśmy w drodze na narty ze znajomymi i mam nadzieje, że się wyluzuje bo nie czuje się z tym dobrze. Liczę, że jednak przyjdzie @. Miłego Dnia [emoji8] musiałam po marudzić.

Odpocznij, przewietrzysz głowę to może wrocisz z lepszym nastawieniem :*

reklama
Do góry