SyLwuniaa
Fanka BB :)
Kurczę chyba faktycznie odkwaszaNie wiem co teraz robić...brać to czy odstawić ☹☹☹☹
Link do: pH balans - PROSZEK zasadowy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurczę chyba faktycznie odkwaszaNie wiem co teraz robić...brać to czy odstawić ☹☹☹☹
Dokładnie odkwasza! A my mamy się zakwaszać przecież na dziewczynkę !@Sabrina32, cytryniany to, produkty odkwaszające organizm. Wszystko co zawiera wit. C - odkwasza i przywraca równowagę kwasowo - zasadową.
Tu wyraźnie pokazuje że cytryny i jednocześnie witaminą c ma pH 10!Ja przed ciążą brałam jakiś wapń i magnez, ale teraz nie pamiętam jaki, lekarz mi go przepisał. Wapń i magnez jest chyba ważny w diecie "dziewczynkowej" bo są to produkty niskokaloryczne. Ale jak jest na prawdę to, nie mam pojęcia. Głownie siedzę w temacie "chłopca". Był moment, że wierzyłam we wszytko co ktoś napisał. Potem zaczęłam czytać i mierzyć ph i okazało się, że połowa to była bzdura. Np. wyczytałam, nawet tu na forum, że kobieta chciała dziewczynkę, piła i jadła wszystko co kwaśne, cytrynę dodawała do wszystkiego (bo przecież kwaśna) - urodziła chłopca. Dziewczyny pisały z przekonaniem, że cytryna zakwasza organizm bo jej ph jest niskie (kwaśne). Ale nikt nie napisał, że po zjedzeniu cytryny zachodzi reakcja i ph staje się zasadowe.
Nie znam się ale akurat brałam magnez 10 miesięcy regularnie i jest córka, nie wiem czy to miało wplyw i nie wiem jaki miałam poziom magnezu.Dokładnie odkwasza! A my mamy się zakwaszać przecież na dziewczynkę !